АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принцип дії вакуумного колектора з тепловою трубкою

Читайте также:
  1. CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003 «Общие принципы гигиены пищевых продуктов»
  2. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  3. Hарушение юридических принципов
  4. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  5. II. Общие принципы построения и функционирования современных бизнес-структур
  6. o принцип. защиты окружающей среды на благо нынешних и будущих поколений
  7. P-N переход принцип работы полупроводникового диода.
  8. V. Несколько принципиальных соображений
  9. VI. Література періоду принципату
  10. А) співмірності поділу; б) єдиного принципу поділу; в) взаємовиключення членів поділу; г) безперервності поділу.
  11. Административная ответственность как вид административного принуждения. Применение административной ответственности, ее цели, принципы и последствия.
  12. АЙКИДО - ИЗУЧЕНИЕ ФУНДАМЕНТАЛЬНЫХ ПРИНЦИПОВ

Це складніший і дорожчий тип колектора. Теплова трубка - це закрита медная/скляна трубка з невеликим змістом легкокиплячої рідини. Під впливом тепла рідину випаровується і забирає тепло вакуумної трубки. Пари піднімаються у верхню частину, де конденсуються і передають тепло теплоносію головного контура водоспоживання або незамерзаючій рідини опалювального контура. Конденсат стікає вниз, і все повторюється знову. Приймач сонячного колектора мідний з теплоізоляцією. Передача тепла відбувається через мідну “гільзу” приймача, завдяки цьому опалювальний контур відокремлений від трубок, і при пошкодженні однієї трубки колектор продовжує працювати. Окрему трубку можна замінити у разі потреби, колектор при цьому продовжує функціонувати. Процедура заміни трубок дуже проста, при цьому немає необхідності зливати незамерзаючу рідину з контура теплообмінника.

 

Монтаж сонячного колектора.

Кількість теплової енергії, що виробляється сонячним колектором, залежить від цілої низки факторів. До тих, що можна змінювати, відносять кут нахилу і орієнтацію установки. Критерієм орієнтації є азимут.

Кут нахилу – це кут між горизонталлю і батареєю. При установці на скатному даху кут нахилу задається скатом крівлі. Найбільша кількість енергії сприймається панеллю колектора при прихильності його площини під прямим кутом до напряму інсоляції. Оскільки кут інсоляції залежить від часу доби і року, орієнтацію площини колектора слід виконувати відповідно до висоти Сонця в період надходження найбільшої кількості сонячної енергії.

Згідно досвіду, ідеальними для нашої широти виявилися кути нахилу між 30º і 45º.Азимут описує відхилення площини колектора від напряму на південь; якщо площина колектора орієнтована на південь, то азимут = 0º. Для нашої широти прийнятні відхилення від напряму на південь до 45º на південний схід або південний захід.

Установка сонячного колектора і визначення його розмірів повинні бути виконані так, щоб незначною була дія сусідніх будівель, що давали тінь, дерев, ліній електропередач і т.п. Важливою частиною геліоустановки є підтримуюча конструкція для сонячних колекторів. Вона забезпечує правильний кут нахилу, а також необхідну жорсткість конструкції. Комбінація підтримуючої конструкції з сонячними модулями повинна витримувати пориви вітру та інші несприятливі впливи навколишнього середовища.

 

РОЗДІЛ 3. Модернізація теплової схеми ТЕС шляхом включення сонячних колекторів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)