АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка достовірності

Читайте также:
  1. B. Оцінка Суду
  2. B. Оцінка Суду
  3. B. Оцінка Суду
  4. I. Оцінка викладацької діяльності вчителя щодо стимулювання пізнавальної самостійності учнів
  5. III. ОЦІНКА ОБСТАНОВКИ, ЯКА СКЛАЛАСЯ НА ОГД У
  6. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  7. Аналіз та оцінка середовища підприємств за методом SWOT-аналізу
  8. Аналітична оцінка робіт
  9. Анкета «Оцінка діяльності учителя»
  10. Б. Оцінка ліквідності та платоспроможності
  11. ВИВЧЕННЯ І ОЦІНКА ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ
  12. ВИВЧЕННЯ ТА ОЦІНКА ОСОБИСТИХ ЗДІБНОСТЕЙ І ПРОФЕСІЙНИХ ЯКОСТЕЙ ВЧИТЕЛЯ.

Пiддостовiрнiстюiнформацiїрозумiють деяку функцiюймовiрностi по­милки, тобто подiї, яка полягає в тому, що реальна iнформацiя в системi про деякий параметр не спiвпадає в межах заданої точностi з iстиннимзначенням.Необхiднадостовiрнiсть досягається використанням рiзнихметодiв, ре­алiзацiя яких вимагає вводу в системи обробки даних iнформацiйної, часової або структурної надлишковостi. Достовiрнiсть при обробцi даних досягаєть­ся шляхом контролю i виявлення помилок у вхiдних i вихiдних даних, їх ло­калiзацiї та виправлення. Умова пiдвищеннядостовiрностi — зниження част­ки помилок до допустимого рiвня. В конкретних АIС потрiбнадостовiрнiсть повинна встановлюватись з врахуванням небажаних наслiдкiв, до яких може привести помилка, i тих затрат, якiнеобхiднi для її попередження.До методів пiдвищеннядостовiрностi належать системнi, програмнi, апаратнi методи та захист iнформацiї.

Побудова інтервальної оцінки для дисперсії ґрунтується на тому факті, що величина відповідає розподілу із df = n – 1 ступенями вільності. Тоді

(5.10)

або

, (5.11)

 

де , , – квантилі розподілу хі-квадрат для заданої

 

ймовірності /2 і 1- /2, відповідно (критичні значення для “хвостів” розподілу).

 

10. Завдання регресійного аналізу.

1. Визначення ступеня детермінованості варіації критеріальної (залежної) змінної предикторами (незалежними змінними).

2. Пророкування значення залежної змінної за допомогою незалежної.

3. Визначення внеску окремих незалежних змінних у варіацію залежної.

Регресійний аналіз не можна використовувати для визначення наявності зв'язку між змінними, оскільки наявність такого зв'язку і є передумова для застосування аналізу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)