АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Звіт про прибутки та збитки

Читайте также:
  1. Збитки від забруднення середовища.
  2. МАЙНО, ЗАСОБИ ВИРОБНИЦТВА, ПРИБУТОК ТА ЗБИТКИ ТОВАРИСТВА
№ п/п Найменування статей Період часу УСЬОГО
1-й рік операційної діяльності (місяці) 2 - 4-й роки (квартали) 5-й рік 6-й рік
                                     
  Валовий обсяг продажів                                      
  Податок із продажів (ПДВ)                                      
  Чистий дохід від продажів                                      
  Сировина та матеріали                                      
  Втрати                                      
  Відрядна заробітна плата                                      
  Прямі витрати                                      
  Заробітна плата службовців                                      
  Оренда будинків і офісу                                      
  Страхування                                      
  Послуги зв'язку                                      
  Маркетингові витрати                                      
  Транспортні витрати                                      
  Амортизація                                      
  Виплати відсотків за позиками                                      
  Інші витрати                                      
  Інші податки                                      
  Операційні витрати                                      
  Інші доходи                                      
  Збитки попередніх періодів                                      
  Сумарні витрати                                      
  Прибуток до виплати податків                                      
  Податок на прибуток                                      
  Чистий прибуток                                      
                                           

Звіт про рух грошових коштів. Потік коштів – різниця між усіма отриманими та виплаченими підприємством коштами за певний період.

Звіт про рух грошових коштів демонструє рух грошових коштів і відбиває діяльність підприємства в динаміці від періоду до періоду.

Складання звіту про рух грошових коштів ґрунтується на використанні методу кеш-фло. При складанні звіту про рух грошових коштів і в інвестиційному аналізі кеш-фло вживається для визначення поточного залишку коштів на розрахунковому рахунку підприємства.

Цей залишок формується за рахунок припливу коштів у вигляді доходів від реалізації продукції, доходів від реалізації активів підприємства, одержання кредитів і відтоку коштів у вигляді витрат на виробництво продукції, загальних витрат підприємства, витрат на інвестування, на обслуговування та погашення кредитів, виплати дивідендів, податкових та інших виплат.

Усі надходження та платежі відображаються у звіті про рух грошових коштів у періоди, які відповідають фактичним датам здійснення цих платежів.

При аналізі потоків коштів діяльність підприємства розглядається за трьома видама: основна, інвестиційна, фінансова.

Основна діяльність припускає надходження та використання коштів, що забезпечують виконання основних виробничо-комерційних функцій підприємства. Оскільки основна діяльність підприємства є головним джерелом прибутку, вона повинна бути й основним джерелом коштів.

Від інвестиційної діяльності надходять і використовуються кошти, пов'язані із придбанням і продажем довгострокових активів. Оскільки при благополучному ведені справ підприємство прагне до розширення та модернізації виробничих потужностей, інвестиційна діяльність у цілому призводить до тимчасового відтоку коштів.

Фінансова діяльність припускає надходження коштів у результаті одержання кредитів або випуску акцій, а також відтоки, пов'язані з погашенням заборгованості по раніше отриманих кредитах, і виплату дивідендів. Фінансова діяльність покликана збільшити кошти в розпорядженні підприємства для фінансового забезпечення основної й інвестиційної діяльності.

Форму звіту про рух грошових коштів наведено в табл. 4.25.

Таким чином, якщо звіт про прибутки та збитки відображає лише операційну діяльність підприємства, демонструючи її ефективність з погляду покриття виробничих витрат доходами від реалізації виготовленої продукції, то на відміну від нього звіт про рух грошових коштів має два додаткових розділи - «Грошовий потік від інвестиційної діяльності» та «Грошовий потік від фінансової діяльності», з яких можна одержати інформацію щодо обсягів і термінів інвестицій, форм фінансування підприємства.


Таблиця 4.25


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)