АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Статті калькуляції відпускної ціни

Читайте также:
  1. Відповідно до статті 129 КЗпП України відрахування з вихідної допомоги не здійснюються.
  2. Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.
  3. Допит потерпілого проводиться з дотриманням правил, передбачених частинами другою, третьою, п'ятою - чотирнадцятою статті 352 цього Кодексу.
  4. Зразок оформлення статті
  5. Зразок оформлення статті
  6. Майно, конфісковане згідно з пунктом 2 частини третьої цієї статті, передається в дохід Державного бюджету України, крім випадків, передбачених частиною шостою цієї статті.
  7. НАЗВА СТАТТІ
  8. НАЗВА СТАТТІ (Time New Roman Cyr розміром 11 пт, прописні літери)
  9. Обрання І. Мазепи гетьманом Лівобережної України. Коломацькі статті 1687 р.
  10. Під час судового розгляду виникли підстави, передбачені частиною другою статті 509 цього Кодексу.
  11. При скасуванні або зміні судових рішень в ухвалі має бути зазначено, які статті закону порушено та в чому саме полягають ці порушення.
  12. Про вжиті згідно з положеннями цієї статті заходи повідомляється обвинувачений.
№ п/п Найменування статей Витрати
  Основні матеріали  
  Куповані комплектуючі вироби та напівфабрикати  
  Поворотні відходи (віднімаються)  
  Основна заробітна плата виробничих робітників  
  Додаткова заробітна плата виробничих робітників  
  Відрахування на соціальні заходи  
  Витрати на утримання й експлуатацію устаткування  
  Цехові витрати  
     
Закінчення табл. 4.19
№ п/п Найменування статей Витрати
  Відшкодування зношування інструментів і пристосувань цільового призначення  
  Витрати на освоєння виробництва нових виробів  
  Цехова собівартість  
  Загальнозаводські витрати  
  Заводська (виробнича) собівартість  
  Невиробничі витрати  
  Повна собівартість  
  Прибуток  
  Оптова ціна підприємства  
  Податок на додану вартість (ПДВ)  
  Відпускна (продажна) ціна  

 

Статті калькуляції розраховують так само, як і кошторис витрат на виробництво в калькуляційному розрізі, але не на річну програму, а на одиницю продукції (ст. 1 – 12).

13. Прибуток розраховують у відсотках від повної собівартості виробу. Відпускна ціна підприємства – це сума повної собівартості виробу та прибутку.

14. Податок на додану вартість (ПДВ) – це чистий дохід держави, що повністю надходить у держбюджет. Визначається у відсотках від оптової ціни підприємства без матеріальних витрат. Для навчальних цілей можна розрахувати у відсотках від оптової ціни підприємства.

Відпускна ціна – це сума оптової ціни підприємства та ПДВ.

 

Лабораторна робота №7 Організаційний план

Мета: навести схему організаційної структури компанії та надати інформацію про кадрове забезпечення.

Зміст:

§ відомості про керівний склад;

§ відомості про партнерів;

§ кадрове забезпечення, кваліфікація персоналу, необхідність підвищення кваліфікації або перепідготовки персоналу (табл.4.20 посібника);

§ організаційно-виробнича структура фірми;

§ штатний розклад.

§ розрахунок фонду заробітної плати з нарахуваннями єдиного соціального внеску

Методичні рекомендації:

 

У цьому розділі зазначається форма власності створюваного підприємства: чи буде це індивідуальне підприємство, товариство або акціонерне товариство. Якщо це – товариство, необхідно навести умови, на яких воно створюється. Якщо це – акціонерне товариство, слід навести відомості про кількість і тип акцій, які випускає товариство.

Цей розділ бізнес-плану включає опис того, яка буде структура управління фірмою, як будуть розподілені ролі між основними членами управлінської команди і як вони доповнюють один одного. Тут необхідно навести схему організаційної структури компанії. Інвестори, зарубіжні партнери хотіли б бачити управлінську команду, яка б однаково володіла як адміністративними навичками, так і навичками управління фінансами, маркетингом, виробництвом. Тому необхідно відобразити: послужний список засновників, досвід роботи в даній області, їх обов'язки та відповідальність, заробітну плату, ресурси, які є у фірми. Схема даного розділу складається з таких пунктів.

Організаційна структура. Відомі типові організаційні структури управління: лінійна, лінійно-функціональна, функціональна, програмно-цільова, матрична. При формуванні організаційної структури невеликого колективу важливо звернути увагу на основні принципи ефективних структур управління: оптимальний розподіл обов'язків, інформаційну забезпеченість керівника, зацікавленість виконавця в результаті, наявність контролю і, нарешті, єдиноначальність. Пам’ятаєте відомий афоризм: «Тіло з двома головами – чудовисько».

Перелічіть ключові управлінські посади у фірмі та назвіть людей, які їх займуть (корисним є подання схеми організаційної структури). Якщо неможливо заповнити всі посади співробітниками без надмірного збільшення накладних витрат, поясніть, як і ким їхні функції будуть виконуватися (з використанням працівників-сумісників, консультантів або шляхом об’єднання функцій), коли ці посади будуть зайняті постійними співробітниками. Наведіть приклади успішної спільної роботи головних діючих осіб управлінської команди, щоб вони могли продемонструвати, як навички та досвід кожного доповнюють і створюють ефективну управлінську команду.

Відомості про керівний склад. Опишіть права й обов'язки кожного члена команди управління: хто яку роботу виконує; хто кому підлеглий; хто приймає остаточні рішення; на кожного керівника складіть докладно резюме, необхідне як ілюстрація ділових якостей і досягнутих результатів у керуванні і що свідчить про його здібності впоратися з майбутніми обов'язками. Резюме складається з таких основних частин:

§ ім'я, прізвище;

§ адреса;

§ телефон;

§ посада, на яку рекомендується кандидат;

§ коротка характеристика (укажіть вік, здібності, інтереси та кваліфікацію кандидата, мотиви заняття підприємницькою діяльністю. Чи підходить він за станом здоров'я для роботи на цій посаді?);

§ трудовий досвід (почніть із останнього місця роботи та перелічіть їх у зворотному порядку. Відзначте, чи є досвід роботи в даній сфері підприємницької діяльності, чи є навички управління);

§ освіта (почніть перелік із вказівки останнього навчального закладу, що закінчив кандидат, і перелічіть їх у зворотному порядку);

§ сімейний стан;

§ рекомендації (адреси та телефони людей, які могли б рекомендувати кандидата).

Кадрове забезпечення. Управління персоналом – складна професія, що під силу тільки деяким. Можливо, є сенс найняти фахівця, що допоміг би налагодити систему управління, найму та підготовки кадрів, а також навчив би Вас методам управління персоналом. Спочатку це може здатися занадто дорогим задоволенням, однак витрати, що виникли внаслідок недотепного найму, можуть привести до катастрофічних наслідків.

Управління персоналом, як і будь-яке управління, необхідно ретельно планувати. Ось декілька кадрових запитань, над якими потрібно задуматися.

§ Скільки людей Вам зараз потрібно? У найближчому майбутньому? Через 5 років?

§ Які фахівці у Вас відсутні?

§ Чи є вони? Де?

§ На яких умовах – повної або часткової зайнятості – вони будуть прийняті на роботу?

§ Як буде винагороджуватися їхня праця – тверді оклади або погодинна оплата?

§ Які додаткові виплати Ви маєте намір робити?

§ Чи збираєтесь Ви оплачувати понаднормовий час?

§ Чи будете Ви займатися підготовкою кадрів? Якщо так, то скільки це коштуватиме фірмі?

При цьому пам’ятайте, що витрати на навчання, зовні непримітні, можуть виявитися неприємним сюрпризом. Наймати додаткових працівників потрібно тільки в тому випадку, якщо це підвищить прибутковість фірми, а тому, перш ніж приймати на роботу нових людей, подумайте, чи дійсно вони так потрібні. Отже, тільки ретельний відбір кандидатур може дати бажаний результат. Заробітна плата службовців відноситься до розряду постійних витрат, тому потрібна впевненість у їхній доцільності.

Потреби в ключових працівниках. Для виявлення потреби в ключових працівниках необхідно відповісти на такі запитання:

§ Які види робіт Вам будуть потрібні в найближчій перспективі?

§ Укажіть необхідну кваліфікацію з таких видів робіт.

§ Визначіть склад ключового персоналу, у тому числі й такого, що відповідатиме за операції на зовнішньому ринку.

§ Чи мають Ваші ключові працівники досвід роботи в області зовнішньоекономічних зв'язків?

Кваліфікаційна матриця за видами робіт (табл. 4.20). Укажіть імена ключових працівників, що відповідають за виділені види робіт. Позначте знаком «х» ті роботи, які будуть закріплені за ними. Якщо рядок матриці виявиться порожнім, в останньому стовпці робиться відповідна позначка. У цьому випадку Вам буде потрібно знайти відповідного працівника.

Політика щодо персоналу. Намітьте перспективи розвитку робіт різного виду та відповідну політику щодо ключового персоналу.

Способи зміни кваліфікації. Для кожного рядка таблиці, за яким наявної кваліфікації працівника недостатньо, укажіть способи її підвищення.

Форма юридичного обслуговування Вашої справи. Укажіть, чи будете Ви регулярно користуватися послугами юридичних організацій? Чи будете Ви мати власну юридичну службу?

 

Таблиця 4.20


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)