АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2. Основні шляхи формування іміджу за допомогою ЗМІ

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. III. Формування теми, мети і завдань уроку.
  3. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  4. Аналіз формування власних надходжень спеціального фонду бюджетних установ
  5. Бази даних. Основні відомості
  6. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  7. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  8. Варистори та їх основні характеристики.
  9. Визначення оптичного характеру дорогоцінного каміння за допомогою полярископа та коноскопа.
  10. Визначення прискорення вільного падіння за допомогою математичного маятника
  11. Визначники та їх основні властивості.
  12. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.

Імідж — штучно створюваний за певними правилами зі спеціальними цілями образ (політика, бізнесмена, партії, державного діяча, фірми, установи, керівника).

Методи формування іміджу:

— створення рекламного тексту;

— створення прес-релізу;

— інтерв’ю;

— відвідування об’єктів;

— проведення прес-конференцій;

— проведення брифінгів.

ПРЕС-РЕЛІЗ (press-release – випуск для преси) – це спеціальні бюлетені для працівників органів масової інформації; містять інформацію для термінової публікації.

Випускаються урядовими установами, штаб-квартирами міжнародних організацій, прес-бюро, органами зв’язків з громадськістю різних організацій.

Це професійно підготовлені матеріали, написані з урахуванням того, що аудиторія повинна знати.

Це найпоширеніший засіб передачі інформації пресі.

Головна мета полягає в тому, щоб інформаційне повідомлення, що вміщено в прес-релізі, було поширено через ЗМІ, а не потрапило до смітника редактора.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ – це спеціальний захід, який проводять для того, щоб поширити важливу інформацію одночасно серед багатьох ЗМІ.

PR-фахівці розглядають роль прес-конференції дещоширше. По-перше, це добра нагода для розширення та поліпшення контактів з пресою. По-друге, уважно спостерігаючи за реакцією журналістів, можна визначити позицію преси в тій чи іншій ситуації і зробити належні висновки щодо подальшої поведінки.

Кожний журналіст, який прийшов на прес-конференцію, має піти з неї, тримаючи в руках інформаційну добірку матеріалів для майбутньої статті (передачі). Таку добірку називають прес-пакетом (фахівці з PR інколи вживають англомовний вислів «прес-кіт»). До прес-пакету треба вкласти такі матеріали:

— прес-реліз (згори);

— факт-лист (детальна розповідь на одній сторінці (не більше!) про Організацію: хто і коли її створив, хто до неї входить, яку діяльність вона провадить, коротко – про її здобутки та плани; адреса та номери телефонів);

— ілюстративні матеріали (обов’язково – знімки крупним планом «головних героїв» прес-конференції, різноманітні фото, малюнки, графіки, тощо);

— всі можливі додаткові матеріали (наприклад, копії попередніх публікацій з різних видань, представницькі буклети організації тощо).

Буде добре, якщо до прес-релізу заздалегідь покласти тексти виступів головних доповідачів. Це не завжди вдається зробити, однак така підготовка засвідчує про високий рівень організації прес-конференції і полегшує роботу преси.

 

Відмінність між брифінгом та прес-конференцією

Брифінги скликають тоді, коли є потреба в оприлюдненні позиції Організації в тому чи іншому питанні. Зазвичай процедура брифінгу не передбачає коментарів, а також журналістських питань і відповідей на них.

Доповідає на брифінгу переважно тільки одна особа (хтось із керівництва Організації або працівник, який має повноваження прес-секретаря чи PR-менеджера. Нині в ЗМІ модно називати таку людину «речником»).

Брифінг часто застосовують у кризовій ситуації, коли керівництво вважає за доцільне заявити про позицію Організації, але не хоче відповідати на дошкульні чи провокаційні питання преси. Журналістам обов’язково роздають видрук повного тексту виступу.

Після брифінгу ніколи не влаштовують фуршетів, проте кава чи прохолодні напої будуть цілком доречними (перед початком брифінгу).

 

Проведення прес-конференцій: прийняття рішення; місце, час, оратори; зв’язок із ЗМІ. Прес-секретар, робота із ЗМІ. Прес-реліз, факт-лист, презентація. Брифінг, прес-тур. 7 заповідей співпраці з пресою.

Прес-реліз — один із основних способів спілкування з представниками ЗМІ (тема, організація, місце, переваги, застосування, деталі, джерело).

 

Виступ перед людьми

Існує кілька різновидів публічного виступу: представницький, лекційний, програмний, дискусійний та інші. Форма та зміст представницького виступу залежать від офіційного статусу аудиторії, відрізнятися за стилістикою звертання, термінологією, обов’язковим етикетом тощо.

 

Література

 

1. Public relations для громадських організацій / Укладач Андрій Куліш. — К.: Українська освітня програма ринкових реформ, 2001. — 80 с.

2. Де знайти своє місце. — К.: Українська освітня програма ринкових реформ, 2002. — 112 с.

3. Формування іміджу. — К.: Центр соціально-психологічної реабілітації «Гештальт», 1998.—96 с.

4. Як спілкуватися із засобами масової інформації. — К.: Центр інновацій та розвитку, 2000.—92 с.

5. Куліш Андрій. Практика PR по-українському. Щоденні поради PR-початківцям. – ТОВ “АДЕФ-Україна”. 2005. – 336 с.

6. Формування іміджу / Автори-упорядники Каріна Рубель, Людмила Чернюк. — К.: Центр інновацій та розвитку. — 1998. — 96 с.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)