АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 7. Сучасна теорія реклами

Читайте также:
  1. Економічна теорія добробуту. Функція корисності Бетмана і Неша.
  2. Економічна теорія у США
  3. Ж) Квантова теорія поля
  4. ЗАВДАННЯ І ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ПО ДИСЦИПЛІНІ «ТЕОРІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ»
  5. Загальна теорія політичних партій
  6. Кардиналістська теорія поведінки споживача
  7. Квантова теорія фотоефекту
  8. Класична та кейнсіанська теорія
  9. Класична теорія політичного розвитку.
  10. Ленінська теорія імперіалізму як продовження і розвиток соціально-економічного вчення К. Маркса
  11. Міф перший: «теорія спільної колиски»
  12. Основні засоби реклами

 

Реклама як односторонній комунікативний процес. Реклама як найпереконливіший і найдешевший спосіб інформування потенційних споживачів про певний товар або послугу.

Реклама — це: двигун торгівлі, можливість кинути виклик конкурентам, це засіб їхньої нейтралізації, показник респектабельності фірми та її іміджу, комплекс заходів щодо формування попиту і пропаганді нових товарів, інформація про споживчі властивості товарів і послуг з метою створення попиту на них.

Реклама — це засіб інформування населення з метою продажу товару. У світі рекламою вважається інформація, яка розміщується в ЗМІ за гроші і має певного конкретного замовника.

Рекламний процес (процес творення рекламного продукту) — поєднання творчості, маркетингового дослідження та економічного купування рекламних площ або часу в ЗМІ.

Якщо зв’язки з громадськістю спрямовані на поширення об’єктивної інформації, то реклама є суб’єктиввною. РЕКЛАМА ПОВИННА УМОВЛЯТИ і ПРОДАВАТИ.

Якщо в сучасних умовах будь-яка організація може знехтувати рекламою, то аж ніяк не може знехтувати роботою з громадськістю.

«Реклама є одним із найважливіших інструментів ринку та проведення політичних кампаній, її некомерційні форми привертають увагу до актуальних соціальних проблем, допомагають поновлювати культурні цінності та національні ідеали. Реклама не тільки повсякденно ставить людину перед вибором, але й впливає на її смаки, преференції, настанови, впливає на потреби людини і ставлення до оточуючої її дійсності. Вона виступає одним із засобів поширення соціально значущої інформації і формує той інформаційний простір, що сприяє врешті-решт зміні соціальної реальності. Характер реклами відбиває рівень розвитку суспільства, економічних і соціальних відносин» (Джига Т. В. Особливості аудиторії політичної реклами //www.journlib.univ.kiev.ua/index.php?act=article&article=119).

«Не вся реклама має комерційну орієнтацію на спонукання людей до купівлі — у сучасному світі рекламу використовують у різних соціальних сферах: в економіці (виробничі та комерційні фірми, банки і т. п.), у сфері послуг (медицині, освіті, пресі, туризмі і т. п.), у політиці (агітація за кандидатів на виборах тощо), у релігії (місіонерство і т. п.), у науці (популяризація досягнень науки в телевізійних передачах, буклетах, листівках і т. п.), в екології (акції на захист навколишнього середовища і тощо), у сімейних та міжособистісних стосунках (шлюбні об'яви, пропозиції познайомитися). Дослідники виділяють різні види реклами, серед яких: імідж-реклама; реклама стабільності; внутрішньофірмова реклама; реклама з метою розширення збуту продукції; переконуюча реклама; порівняльна реклама; нагадуюча реклама; підкріплююча реклама; реклама, яка інформує; превентивна реклама. На практиці та чи інша конкретна реклама може містити в собі кілька видів реклами одночасно. У даному випадку мова йде про політичну рекламу» (Джига Т. В. Особливості аудиторії політичної реклами //www.journlib.univ.kiev.ua/index.php?act=article&article=119).

 

Витрати на рекламу.

З акладаються в ціну, за якою споживач купує товар (дослідження і розробка, сировина, виробництво і збут). Для того, щоб отримати прибуток, спершу необхідно повернути всі ці витрати. Витрати на рекламу є частиною витрат на збут, до яких входять витрати на спеціалістів з продажу, на доставку, прибуток від роздрібної торгівлі. У разі невдачі виробник несе всі збитки (в тому числі й за рекламу). У разі успіху, за рекламу платить саме споживач.

Витрати на рекламу виправдовуються двічі: споживач задовольняє свої потреби за допомогою продукції, дає можливість постачальнику отримати прибуток. Успіх: досягнення бажаних результатів у межах розумного бюджету.

Будь-яка інформація, якщо вона не підкріплюється почуттям і не викликає емоцій та вражень, швидко зникає в пам’яті. Тому дуже важливою для впливу в рекламі є емоційна пам’ять, на що спрямований такий метод, як включення у повідомлення емоційних елементів. Таким чином відбувається вплив на сферу почуттів аудиторії.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)