АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Економічний розділ

Читайте также:
  1. I розділ
  2. Актуальність розділу.
  3. Бальнеологія як розділ курортології. Головні бальнеологічні групи мінеральних вод.
  4. Боротьба за економічний переділ світу та імперіалістична інтеграція
  5. В – Індивідуальні розділи курсу
  6. Вимоги до написання підрозділу
  7. Вимоги до написання підрозділу
  8. Вимоги до написання підрозділу
  9. Висновки до розділу
  10. Висновки до розділу
  11. Висновки до розділу
  12. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 1

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання економічної частини дипломного проекту

для студентів спеціальності 5.07010602 "Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів"

 

 

Затверджено

на засіданні ПК

"Економічних дисциплін"

протокол №_______

від "____"__________20__р

 

 

Дніпропетровськ

 

 

Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломного проекту для студентів спеціальності 5.07010602 "Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів"

/Розробив: О. В Кучерявенко, викладач І - ї категорії - Дніпропетровськ: ДВНЗ "Транспортно - економічний коледж", - 2013. – 20с/

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Дипломний проект є заключним навчальним документом на етапі підготовки технічних кадрів, а його виконання максимально наближує до реального виробництва. Тематика дипломних проектів розробляється предметною комісією з урахуванням сучасного стану автомобільного транспорту і перспектив його розвитку.

На період виконання дипломного проекту студентові призначається керівник і консультанти з окремих розділів (технологічного, конструкторського або технології ремонту, економічного та охорони праці).

Дипломний проект представляє закінчений та цілісний документ, що складається з графічної і текстової (пояснювальна записка) частин. Якість виконаного проекту характеризує рівень підготовки студента до професійної діяльності та його інженерну кваліфікацію. Критерієм якості виконаного дипломного проекту є рівень самостійних технічних рішень, що представляють практичний чи науковий інтерес. Прийняті рішення повинні бути обгрунтовані і глибоко пророблені, такими, які спрямовують на поліпшення техніко - економічних показників, підвищення рівня техніки безпеки обслуговування устаткування й охорони навколишнього середовища.

Дипломний проект виконується відповідно до вимог нормативних документів Держстандарту на текстові технічні документи та конструкторські розробки.

Демонстраційний матеріал дипломної роботи подається кресленнями на папері. Як додаток застосовуються електронні (відеоматеріали, мультимедіа, презентації), та натурні носії (моделі, макети, зразки виробів).

 

 

Економічний розділ

Необхідно дати оцінку рівня прогресивності технологічної проробки проекту по наступним техніко - економічних показникам:

Для автотранспортних підприємств: собівартість одного т(км, чисельність виробничих робітників на один млн. км пробігу автомобілів, кількість робочих посад на один млн. км пробігу автомобілів, площа виробничо-складських приміщень на один автомобіль, площу допоміжних приміщень на один автомобіль, площу одного місця збереження автомобіля на стоянці, площа території на один автомобіль. Порівняти показники, отримані при проектуванні з еталонними, приведеними до умів роботи автотранспортного підприємства.

Для станцій технічного обслуговування: собівартість однієї години роботи; число автомобілів, що обслуговуються, на одну робочу посаду; корисна площа будинків на одну робочу посаду; площу ділянки на одну робочу посаду. енергооснащеність на одного працюючого в найбільш завантажену зміну. Технологічні рішення повинні порівнюватися з прийнятими в діючих типових проектах, найбільш прогресивними рішеннями індивідуальних чи проектів із закордонними аналогами.

Обсяг записки по цьому розділу повинний складати 10-20 сторінок, а обсяг графічної частини складає 1 лист формату А1.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)