АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передання інформації, одержаної внаслідок проведення негласних слідчих (розшукових) дій, здійснюється тільки через прокурора

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  2. Q.1.1. Прохождение света через кристаллы.
  3. XI. Чему научил меня Бог через Зулу
  4. XI. ЧЕМУ НАУЧИЛ МЕНЯ БОГ ЧЕРЕЗ ЗУЛУ
  5. XI. Чему научил меня Бог через зулу
  6. А Андрей хотел жить, как его «батя»: быть веселым и беспечным, уметь легко шагать через свои годы, обманывать житуху, уметь выкручиваться и не терять бодрость духа и молодость.
  7. А утром вся казарма ахнула: Фархада и еще одного азербайджанца в кочегарке засыпало углем... А еще через день...
  8. Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді розглядається не пізніш як через три дні після її надходження до суду апеляційної інстанції.
  9. Апеляційне подання прокурора.
  10. Атакуем роутеры через NAT-PMP
  11. В 1965г. ввёл новую схему - «Крымские связки». Однако через 13 лет от этой схемы пришлось
  12. В вытяжных системах удаляемый воздух возмещается в помещении за счет притока через воздухопроницаемые конструкции, неплотности притвора окон, форточки и фрамуги.

1. При проведенні негласної слідчої (розшукової) дії особою, що її проводить, або прокурором, в результаті вивчення протоколу її проведення та додатків до нього, отриманих речей, документів, їх копій, можуть бути виявлені ознаки кримінального правопорушення, яке не розслідується у даному кримінальному провадженні. Така інформація може бути використана в іншому кримінальному провадженні тільки на підставі ухвали слідчого судді, яка постановляється за клопотанням прокурора.

Таке клопотання складається прокурором із дотриманням вимог ст. 248 КПК України і подається в порядку ст. 247 КПК України слідчому судді. Перед поданням такого клопотання прокурор повинен з’ясувати зареєстроване чи ні досудове розслідування кримінального правопорушення, відомості щодо якого виявлені під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії, у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Якщо ні, то про це зазначається у клопотанні до слідчого судді.

Слідчий суддя може задовольнити клопотання прокурора про дозвіл на використання інформації, отриманої при проведенні негласної (слідчої) розшукової дії у іншому кримінальному провадженні, постановивши відповідну ухвалу, за умови, якщо прокурор доведе законність отримання цієї інформації та наявність достатніх підстав вважати, що вона свідчить про виявлення ознак кримінального правопорушення.

2. Прокурор одержавши ухвалу слідчого судді про дозвіл на використання інформації, отриманої при проведенні негласної слідчої (розшукової) дії у іншому кримінальному провадженні, у випадках коли таке провадження не розпочато, вносить відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та доручає органу досудового розслідування проведення досудового розслідування і направляє до нього ухвалу слідчого судді та відповідні матеріали проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Якщо таке досудове розслідування вже проводиться і процесуальний контроль його здійснює інший прокурор, то прокурор, який отримав ухвалу слідчого судді про дозвіл на використання інформації, отриманої при проведенні негласної слідчої (розшукової) дії у іншому кримінальному провадженні, передає її разом із матеріалами негласної слідчої (розшукової) дії цьому прокурору.

Втручання у приватне спілкування

Стаття 258. Загальні положення про втручання у приватне спілкування

Ніхто не може зазнавати втручання у приватне спілкування без ухвали слідчого судді.

Прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов’язаний звернутися до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на втручання у приватне спілкування в порядку, передбаченому статтями 246, 248, 249 цього Кодексу, якщо будь-яка слідча (розшукова) дія включатиме таке втручання.

Спілкуванням є передання інформації у будь-якій формі від однієї особи до іншої безпосередньо або за допомогою засобів зв’язку будь-якого типу. Спілкування є приватним, якщо інформація передається та зберігається за таких фізичних чи юридичних умов, при яких учасники спілкування можуть розраховувати на захист інформації від втручання інших осіб.

4. Втручанням у приватне спілкування є доступ до змісту спілкування за умов, якщо учасники спілкування мають достатні підстави вважати, що спілкування є приватним. Різновидами втручання в приватне спілкування є:

1) аудіо-, відеоконтроль особи;

2) арешт, огляд і виїмка кореспонденції;

3) зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж;


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)