АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновки. Шляхи реалізації продиктованих часом і поставлених перед залізничною галуззю Президентом України завдань по підвищенню конкурентноздатності залізничного

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. ВИСНОВКИ
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. ВИСНОВКИ
  9. Висновки
  10. Висновки
  11. Висновки

Шляхи реалізації продиктованих часом і поставлених перед залізничною галуззю Президентом України завдань по підвищенню конкурентноздатності залізничного транспорту можуть бути різні. От деякі з них:

  • установлення тарифів на пасажирські перевезення на рівні, що забезпечує їхня окупність;
  • введення транспортного податку на забезпечення соціальних перевезень;
  • включення в Державний і регіональні бюджети окремого рядка на фінансування залізниць.

Проведення таких перетворень дозволить вирішити проблему фінансування збиткових, але в той же час соціально необхідних, пасажирських перевезень, особливо в приміському сполученні. А це у свою чергу приведе до підвищення конкуренції між вантажними компаніями, що буде сприяти залученню як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій у відновлення основних фондів залізничного транспорту, а отже - підвищенню ефективності його функціонування.

Таким чином, реструктуризація залізниць, що передбачає комерціалізацію галузевих підприємств із метою розвитку конкуренції між компаніями-перевізниками й підвищення ефективності роботи галузі, можлива після фінансового поділу вантажних і пасажирських перевезень.

Проведений економічний аналіз показує, що рішення у зв'язку із цим проблеми перехресного субсидування - першочергове завдання, без виконання якої подальше проведення реформ на залізничному транспорті губить ефективність.

На даному етапі, коли низька платоспроможність населення не дозволяє встановити тарифи на залізничні пасажирські перевезення на рівні їхньої окупності, а обмеженість коштів Державного й місцевого бюджетів не гарантує фінансової підтримки галузі, рішення проблеми можливо шляхом установлення фіксованого соціального транспортного податку для вантажних компаній, розмір якого повинен знижуватися в міру росту добробуту населення й зміцнення економіки України.

Залізничний транспорт України є одним з основних чинників динамічного розвитку економіки країни, в силу своєї природи ніколи не замикався в рамках однієї держави, будучи відкритим економічним утворенням. Тісний взаємозв’язок залізниць Європи склався історично і в сучасних умовах здобуває усе більший динамізм, як у сфері технологічних процесів, так і у сфері економічної лібералізації, у розширенні горизонтів управління на основі нових засобів комунікацій. Залізниці України вибудовують власну стратегію розвитку в XXI столітті, діють цілеспрямовано, формуючи економічно толерантну політику відповідно до сучасних реалій спеціалізації і міжнародного поділу праці. Укрзалізниця прагне стати надійною ланкою в міжнародній транспортній системі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)