АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновки. Вода – аномальна речовина

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. ВИСНОВКИ
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. Висновки
  9. ВИСНОВКИ
  10. Висновки
  11. Висновки

 

Вода – аномальна речовина. Не дивлячись на те, що воду досліджую вже багато століть вчені різних спеціальностей, вона кожен раз «відкривається» з нового боку. Я дізналася багато цікавого про воду і про її незвичайні властивості. Аномальні властивості води настільки буденні і природні, що звичайно ми і не звертаємо на них увагу. Але ці властивості – подарунок природи всьому живому на Землі.

Сама дивна і милостива для живої природи властивість води – це її здатність при нормальних умовах бути рідиною. «Неправильні» температури плавлення і кипіння – не єдина рятівна для нас аномальність води. Також життєво важливою для всієї біосфери є здатність води при замерзанні зменшувати, а не збільшувати свою щільність.

Всі аномальні властивості води говорять про те, що молекули Н2О в рідині досить міцно зв'язані між собою і утворюють певну молекулярну конструкцію, що протидіє будь-яким зовнішнім руйнівним впливам: тепловим, електричним, механічним. Завдяки цій роботі я досконаліше вивчила будову цієї аномальної речовини.

Ще одна цікава і важлива властивість води, яка привернула мою увагу, є її густина. Є також інші властивості води, які дозволяють назвати її дійсно найдивовижнішим з’єднанням. Річ іде про поверхневий натяг рідини. Ця властивість води настільки зацікавила мене, що я вирішила провести декілька простих дослідів, щоб переконатися в існуванні сил поверхневого натягу. Під час проведення дослідів, я впевнилася, що коефіцієнт поверхневого натягу залежить від температури, густини, домішок в воді. Також я впевнилася в тому, що при утворенні мильної бульбашки сили поверхневого натягу виконують роботу, яку можна легко розрахувати.

Усі ці властивості води настільки незвичайні, що, на мою думку, повинні цікавити всіх людей на землі, бо вода – це джерело життя для всього живого на Землі.

Водні ресурси – це ще одна тема, яку я розглянула у своїй роботі, тому що вони являються національним багатством держави, однією з природних основ її економічного розвитку. Вони забезпечують усі сфери життя і господарської діяльності людини.

Завдяки цій роботі я дізналася багато цікавого про воду. Сподіваюсь, що моя робота цікава і пізнавальна. Я і надалі збираюся вивчати аномальні властивості води та інших речовин.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)