АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 16. Алкоголізм

Читайте также:
  1. I розділ
  2. Актуальність розділу.
  3. Бальнеологія як розділ курортології. Головні бальнеологічні групи мінеральних вод.
  4. В – Індивідуальні розділи курсу
  5. Вимоги до написання підрозділу
  6. Вимоги до написання підрозділу
  7. Вимоги до написання підрозділу
  8. Висновки до розділу
  9. Висновки до розділу
  10. Висновки до розділу
  11. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 1
  12. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 2


методи. Концентрації алкоголю в крові за різних сту­пенів алкогольного сп'яніння наведено вище під час їх описання.

Одержавши результат дослідження, медичний працівник записує його в протокол і робить висновок про стан здоров'я обстежуваного з урахуванням концентрації алкоголю.

Запропоновані варіанти висновку:

1.Тверезий.

2.Сп'яніння внаслідок уживання алкоголю.

3.Сп'яніння внаслідок уживання алкоголю з наявністю травми.

4.Сп'яніння внаслідок уживання інших психоактивних речовин (за­значають вид наркотику).

Якщо обстежуваний ухиляється від огляду і немає можливості про­вести повноцінне обстеження, то записують такий висновок: «Зробити висновок немає можливості через ухиляння від огляду». У цьому разі протокол заповнюють із вказівкою, яким чином і від яких видів обсте­жень ухилявся пацієнт.

Якщо хворий травмований або має певні захворювання, що пере­шкоджає обстеженню, то його госпіталізують у відділення, де обов'яз­ково беруть кров і сечу для встановлення вмісту алкоголю. Висновок роблять на підставі огляду під час госпіталізації та результатів аналізу біологічних середовищ на алкоголь.

Важливою ознакою є також швидкість розпаду алкоголю в орга­нізмі. Її визначають за так званим коефіцієнтом Відмарка, що стано­вить 0,06—0,15 проміле на годину. Ця величина стабільна для кожної людини і вказує, наскільки знижується концентрація алкоголю в крові в стані спокою. Із огляду на це вимога нормативних наказів доправити обстежуваного в медичний заклад не пізніше ніж через 2 год після ви­никнення підстав для огляду є обґрунтованою. Адже, якщо величина розпаду алкоголю в обстежуваного відповідає верхньому рівню коефі­цієнта Відмарка, то за 2 год концентрація алкоголю в крові знизиться з 0,5 до 0,2 проміле, тобто стан алкогольного сп'яніння легкого ступеня перейде в стан тверезості.

Швидкість розпаду алкоголю збільшується в разі хвилювання, фі­зичного навантаження, уживання кави, вдихання чистого кисню. Прак­тично середня швидкість розпаду алкоголю становить 20—25 г за годи­ну. Якщо людина випила пляшку неміцного пива, виявити наявність алкоголю за допомогою електронних приладів через годину після вжи­вання неможливо.

Поширені серед водіїв розповіді про те, що в разі вживання квасу, кефіру, газованих напоїв проби на алкоголь є позитивними і можуть стати підставою для висновку «алкогольне сп'яніння», є міфами.

 



1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)