АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Політичні комунікації і вибори. Комунікативна основа виборчої кампанії

Читайте также:
  1. B. метода разделения смеси веществ, основанный на различных дистрибутивных свойствах различных веществ между двумя фазами — твердой и газовой
  2. I. БИБЛЕЙСКОЕ ОСНОВАНИЕ
  3. II. ОСНОВАНИЯ К ПРЕДСТАВЛЕНИЮ
  4. II. Технико-экономическое обоснование предпринимательского проекта.
  5. VI. Определение учебной нагрузки педагогических работников, отнесенных к профессорско-преподавательскому составу, и основания ее изменения
  6. VI. Правовые основания и порядок работы с военнослужащими по контракту, не справившимися с обучением по программе интенсивной общевойсковой подготовке с курсом «выживания»
  7. X. Обоснование клинического диагноза
  8. А ты? Кому ты доверяешь и что надо, чтобы ты доверял? Кому не доверяешь и почему? На каких критериях основано твое собственное решение о доверии и недоверии? Перечисли их.
  9. Административное правонарушение как основание применения мер административной ответственности.
  10. Административное производство по жалобе или протесту по делам об административных правонарушениях: основание, процедура и сроки рассмотрения, виды решений при рассмотрении.
  11. Алексей, основательный, но не боится что либо предложить.
  12. Амины – органические основания

Політика в основі своїй представляє комунікативний процес. виборець не має можливості для особистого знайомства з кандидатом, тому він реагує на його телевізійний імідж, тобто на комунікативну реальність. особливістю світу політики є "центрування" навколо персони номер один - президента або кандидата в президенти. Всі інші дійові особи отримують право на існування лише як відображення в новому контексті цієї символічної фігури. Так, перша леді виникає як реалізація жіночого контексту цієї фігури. Робота з громадською думкою змушує постійно вводити в ЗМІ повідомлення, покликані пригальмувати поширення невигідною інформації. Виборчі кампанії є дуже активний процес, в який виявляються залучені як інтелектуальні, так і матеріальні кошти. В цей період по-особливому починають проявлятися деякі комунікативні особливості. Лазарфельд формулює п'ять причин, по яких особиста комунікація перемагає масову:

1) особисті контакти, хоча й більш випадкові, але їх важче уникнути, тут не працює вибірковість, характерна для масової комунікації;

2) особисті контакти більш гнучкі, тому вміст починає змінюватись, щоб подолати опір аудиторії;

3) прямі зв'язки в рамках особистих комунікацій збільшують ступінь нагороди / покарання у разі прийняття / неприйняття повідомлення;

4) люди більше вірять персоналізованих комунікаторів;

5) особисті контакти можуть змусити людину зробити щось, навіть реально не переконуючи його, приміром, друг може проголосувати, як його просять, не змінюючи своїх поглядів.

Багато чисто комунікативні параметри, за якими вже вироблено досить гарний наукове розуміння, повинні враховуватися в роботі над виборчою кампанією. Наведемо деякі з них.

Назва. Річард Андерсен: "Якщо воно вибрано невдало, навряд чи можна розраховувати на успіх кампанії в цілому. І якщо сьогодні" Наш дім - Росія "породжує у людей асоціацію з" Наш дім - Газпром ", то така паралель, гадаю, здатна погубити виборчий блок "(" Рекламний світ ", 1995, № 18).

Візуальний ряд. "На загальну ідею повинен працювати і візуальний ряд у політичній рекламі: емблема, плакати, карикатури... До цих пір вважаю неперевершеним логотип польської" Солідарності ", де шрифтове рішення несло важливу смислове навантаження: символ солідарності складався з самих груп, як би підтримують один одного "(Там же).

Зреліщност', стислість. "Імідж-мейкери повинні знайти таку форму реклами, яка коротко і ясно представляла б людям платформу партії чи блоку" (Там же).

Слоган. "Дуже важливий передвиборний лозунг, який повинен бути ясним, легко запам'ятовується і, звичайно, логічно випливають з програми" (Там же).

Відповідність форми інтересам виборців. Велике значення має "не тільки, що говорять кандидати, але й те, як говорять. Згадую про" ефект Жириновського "в 1993 році, говорив з людьми зі сторінок газет, з телеекрану, з публічної трибуни як" свій у дошку "(Там же).

Простота. "Основною вимогою до кандидата (...) є підтримка ключових питань і загальних інтересів, роблячи їх простими і стоять в центрі дискусії" [537, р. 204].

Ідентифікація з цільовою аудиторією.

Безумовно, що і сьогодні, необхідно ретельне планування виборчої кампанії. Американські радники Рейгана запропонували сім правил, які дозволяють управляти новинами [545, р. 416-417]:

1. Планувати наперед.

2. Перебувати в наступі.

3. Контролювати потік інформації.

4. Обмежити доступ журналістів до президента.

5. Говорити про ті проблеми, про які ви самі хочете говорити.

6. Говорити в один голос.

7. Повторювати те саме повідомлення багаторазово.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)