АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 5:Сутність, мета і завдання регіональної економічної політики

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

 

1. До складу України входять:

А) 26

Б) 25

В) 24

2. Регіональна економічна політика є:

А) невід'ємною складовою загальнодержавної економічної політики.

Вона ґрунтується на пріоритетному розвитку національно-державної, етнічно-територіальної, регіональної самоврядності та самодостатності інтересів регіону.

Б) відома загальнодержавної економічної політики.

В) цілеспрямована діяльність держави щодо управління соціальним, економічним, екологічним розвитком регіонів.

3. Характерною ознакою нинішньої економіки України є

А) підхід чітко простежується при визначенні напрямів перереструктуризації господарства, його спрямованості на задоволення соціальних потреб людей.

Б) те, що підприємства не можуть самостійно виготовляти більшості видів продукції виробничо-господарського призначення без поставок з інших країн, хоча в Україні є всі умови для налагодження самостійного виробництва.

В) формування національної економіки аналіз і вивчення елементів системи, окремих підсистем, їхніх вихідних і вхідних параметрів дають змогу визначити найефективніші шляхи розвитку народного господарства країни.

4. Сутність економічної політики полягає в:

А) забезпечення громадянам рівних прав і можливостей щодо вибору місця проживання та працевлаштування.

Б) забезпеченні регіонам можливостей для самостійного розвитку на умовах самофінансування та самозабезпечення. До складу економічної політики входять бюджетна та податкова політика; планування, прогнозування та програмування розвитку регіону; використання природних ресурсів і власності регіону (інвестиційна політика); розміщення продуктивних сил; політика розвитку регіональних комплексів (АПК; транспортний, будівельний); контрольно-аналітична діяльність та інформаційне забезпечення.

В) Передбачається ефективне використання рекреаційних ресурсів

5. Науково-технічна політика. Вона спрямовується на визначення:

А) пріоритетів щодо вдосконалення та розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності в регіоні і базується на попередньому вивченні та аналізі науково-технічного комплексу регіону.

Б) місцевих органів державної виконавчої влади

В) забезпечуює збалансований економічний і соціальний розвиток відповідних територій

 

6. Демографічна політика. Вона спрямовується на:

А) гальмування депопуляційних процесів і деструктурування населення. Демографічний стан країни та її регіонів є важливим фактором соціально-економічного розвитку.

Б) визначення пріоритетів щодо вдосконалення та розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності в регіоні і базується на попередньому вивченні

В) створення єдиної системи регіонального управління, що відповідає завданням регіонального розвитку.

7. Національна політика. Спрямовується на забезпечення

А) на гальмування депопуляційних процесів і деструктурування населення. Демографічний стан країни та її регіонів є важливим фактором соціально-економічного розвитку.

Б) на визначення пріоритетів щодо вдосконалення та розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності в регіоні і базується на попередньому вивченні та аналізі науково-технічного комплексу регіону.

В) забезпечення конституційних, політичних, економічних і соціальних прав громадян незалежно від національності та віросповідання. Особливо це стосується регіонів України, що пов’язані з процесами переселення татар, німців в райони їхнього історичного проживання.

8. Гуманітарна політика. Головна мета

А) це духовний розвиток суспільства, його моральний і фізичний стан. До складу гуманітарної політики входить державна підтримка навчальних закладів, лікарень, поліклінік, театрів, кінотеатрів, клубів, тобто розвиток комунальної власності. Особливістю гуманітарної політики є її чітка регіональна спрямованість.

Б) це політика впливу держави за допомогою законодавчих, адміністративних та кредитно-фінансових заходів на ціни з мстою сприяння стабільному розвитку економічної ситуації в країні.

В) це комплекс відповідних заходів державного регулювання економіки, які спрямовані на боротьбу з інфляцією.

9. Зовнішньоекономічна політика. Спрямована на створення

А) бюджетно-фінансове регулювання регіонального розвитку та селективна підтримка окремих регіонів з боку держави;

Б) СЕЗ для активізації підприємництва, формування ринкової інфраструктури, залучення іноземних інвестицій, нарощування експортного потенціалу окремих регіонів, що потребують прискореного розвитку.

В) створення та розвиток спеціальних (вільних) економічних зон у певних регіонах;

10. Управлінська політика. Основна її мета-це

А) створення єдиної системи регіонального управління, що відповідає завданням регіонального розвитку.

Б) політика впливу держави за допомогою законодавчих, адміністративних та кредитно-фінансових заходів на ціни з мстою сприяння стабільному розвитку економічної ситуації в країні.

В) це діяльність, пов»язана із задоволенням особистих і суспільних потреб.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)