АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До легкового автомобіля

Читайте также:
  1. Г) необґрунтованість списання, заниження вартості автотранспорту (особливо легкового).
  2. Розрахунок стійкості автомобіля проти заносу при влаштуванні віражу
  3. Тема: Ознайомлення з методами й способами ремонту основних частин кузова автомобіля
  4. Тема: Порядок проведення прибиральних та мийних робіт автомобіля

 

Скорочення Вид транспортного засобу, j К.j.прив
Л/Б легкові автомобілі бензинові 1,0
Л/Д легкові автомобілі дизельні 1,0
Л/Г легкові автомобілі газобалонні на СПГ 1,0

Закінчення табл. 1.2

В/Б вантажні автомобілі бензинові 2,0
В/Д вантажні автомобілі дизельні 2,0
В/Г вантажні автомобілі газобалонні на СПГ та ЗНГ 2,0
А/Б автобуси бензинові 2,5
А/Д автобуси дизельні 2,5
А/Г автобуси газобалонні на СПГ 2,5
Мот мотоцикли, моторолери 0,5
Трол тролейбуси 4,0
Трам трамваї 4,0

Для розрахунку забруднення атмосферного повітря (РЗА) дані про структуру потоків, що зазвичай наводяться у звітах і посібниках, недостатньо повні. Детальні обстеження структури транспортних потоків, що необхідні для ОВНС, проводять лише окремі організації, зокрема, ВАТ “Київпроект” (м.Київ).

Містобудівне приведення структури потоку до легкових автомобілів ураховує простір, який необхідний транспортному засобу для маневрів у межах проїзної частини. При проведенні ОВНС дані по інтенсивності в приведених одиницях N.прив необхідні лише для визначення довжини площинних джерел викидів Д2, що пов'язані з маневрами перед перешкодою руху. При обстеженні для ОВНС інтенсивність транспортного потоку N.jk (кількість jk-их автомобілів) визначається тільки в натуральних (фізичних) одиницях для кожного елемента структури транспортного потоку для години пік і доби та включається в розрахунок у вигляді частки від загальної інтенсивності N.о.

При необхідності інтенсивність потоку в натуральних одиницях N.jk.нат може бути перерахована в інтенсивність, що виражена в приведених до легкового автомобіля одиницях N.jk.прив [28]

 

N.прив = N.о × (1,0 × N.Л+2,0 × N.В + 2,5 × N.А +

+ 4,0 × N.Трол + 4,0 × N.Трам),

 

де N.прив – загальна кількість автомобілів в 1 напрямі, прив.од/год;

N.о – загальна кількість автомобілів в 1 напрямі, нат.од/год;

N.j – частка засобів j-ого виду (Л, В, А, Трол, Трам) в потоці, частки від N.о;

К.j.прив – коефіцієнт приведення j-го автомобіля до легкового [28].

 

Найбільш розробленим і відпрацьованим в Україні на даний момент є метод розрахунку основних параметрів забруднення повітряного басейну, що реалізує методику ОНД-86. Ми його умовно назвали «метод Б.В. Солухи», бо він, проаналізувавши безліч наукових і практичних робіт, наситив і збагатив цю методику даними, які дають можливість повніше враховувати дорожні умови, характеристики транспортних потоків, методи регулювання руху. Таким методом наразі провадяться розрахунки шкідливих викидів автотранспортом у провідних проектних організаціях України.

Для аналізу ефективності впливу дорожньо-транспортного об’єкта на стан повітряного басейну був розглянутий також програмний метод «АТП-Еколог» і виконані розрахунки основних параметрів забруднення обома методами для одного й того ж вузла.

Метод Б.В. Солухи

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)