АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення життєвого циклу підприємства ТОВ «Темп»

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  7. А) Визначення термінології
  8. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  9. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  10. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  11. Аналіз впливу збутової діяльності на прибуток підприємства
  12. Аналіз доходів та витрат підприємства

Враховуючи залежність будь-якої організації від багатьох зовнішніх і внутрішніх факторів, можна припускати, що компанії розвиваються індивідуально, по особливому, відмінному від інших, шляху. Почасти це твердження вірне.Однак ще в 60-х роках XX століття було запропоновано провести аналогію між розвитком організації та людини.Згодом було зроблено наступний висновок: всі компанії еволюціонують по певній закономірності, згідно зі своїми внутрішніми законами, і, так чи інакше, проходять кілька стадій у своєму розвитку.Під стадіями розуміються періоди життя організації в рамках однотипних ціннісних установок, що фіксують особливості управлінських завдань, що знаходяться в центрі уваги керівництва.

Виявлена ​​закономірність знайшла своє відображення в теорії життєвого циклу організації.

Ще в 1965 році Дж.Гарднер писав: «Як люди і рослини, організації також мають свій життєвий цикл. Вони проходять час зеленою і гнучкою юності, розквіту і сучкуватої старості... Організації можуть подолати час від юності до старості за два або три десятиліття, а можуть жити століттями».

Модель життєвого циклу була створена для прогнозування змін, очікуваних в організації, що знаходиться в тій чи іншій стадії розвитку.Отримавши інформацію про перебування організації на певному етапі, керівник може з більшою часткою впевненості оцінити правильність прийнятого в фірмі стилю керівництва.Також це дозволяє передбачити негативні явища, які очікують компанію на наступній стадії і завчасно попередити їх появу, або (при неминучості їх виникнення) запобігти можливі наслідки.

У даній роботі визначення етапу життєвого циклу підприємства ТОВ «Темп» проходило на основі «Теорія життєвих циклів організації» І. Адізеса.

Після аналізу факторів зовнішнього і внутрішнього середовища підприємства, було визначено, що підприємство на даному етапі діяльності перебуває на стадії «Расцвет» (див. рис. 3.1):

Рисунок 3.1 - Життєвий цикл підприємства ТОВ «Темп»

На даному етапі підприємство ТОВ «Темп» в області:

Маркетингу - розуміє важливість балансу між збутом і прибутком, передбачає дії ринку і управляє ситуацією; на підприємстві зростають обсяги продажів і прибутку;діяльність підприємства орієнтована на результат, що задовольняє і внутрішні, і зовнішні потреби; створюється потреба у створенні нових дитячих підприємств.

Економіки та фінансів - витрати підприємства покривають не тільки мінімальні потреби, але є продуманими і направлені в рівній мірі на підвищення ефективності діяльності предпріятіяі зміцнення його іміджу.

Менеджмент - стиль управління демократичний.Чітко усвідомлені перспективи розвитку, існує чітка система планів і механізм їх виконання. Співробітники розуміють цілі організації і знають мети своєї. Виникає необхідність створення ефективно діючої система мотивації персоналу.

Враховуючи стадію життєвого циклу керуючий підприємством ТОВ «Темп» має поставити перед собою завдання - утримувати підприємство якомога довше в цьому стані, не допускаючи виникнення процесів, що призводять до старіння і смерті, а також позначити, необхідні для цього,цільові орієнтири розвитку:

· створення нового підприємства

· вдосконалення Технології обслуговування на ТОВ «Темп»

· збільшення обсягів продажів через стимулювання збуту

· розробка ефективної системи мотивації співробітників


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)