АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кривдник вибачився перед українськими дітьми

Читайте также:
  1. a. Чи ця міра була передбачена законом та переслідувала законну мету
  2. B. на процессе сбора, передачи и хранения информации
  3. II. Требования охраны труда перед началом работы.
  4. II. Требования охраны труда перед началом работы.
  5. II. Требования охраны труда перед началом работы.
  6. III . Взаємозамінність зубчастих коліс і передач
  7. III. Прийняття попереднього рішення
  8. Re: Переделка 6В электрооборудования Явы в 12В
  9. Re: Переделка 6В электрооборудования Явы в 12В
  10. V. Відкликання попереднього рішення
  11. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  12. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).

 

Це трапилося 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий Державний Прапор було піднято над Київською мерією.

На відзнаку цієї події українські діти, які відпочивали в міжнародному дитячому таборі «Містраль» у Болгарії, одягли національний одяг. У їдальні до них підійшов аніматор Ігор Абессінов, вимагаючи, щоб вони зняли вишиванки. Він і раніше забороняв дітям з України чи не все українське. Зокрема, школярам, які побажали виступати на одному з конкурсів з українською піснею, він категорично це заборонив. «Співайте російською або англійською», – переказували діти розпорядження Абессінова. Та юні українці не послухались: і українську пісню заспівали, і вишиванок не зняли.

До табору «Містраль» приїхав український консул. Свою допомогу й підтримку запропонувала українська діаспора в Болгарії. Дітей підтримало чимало людей різних національностей. Усі були переконані: такими дітьми Україна має пишатися, адже вони виявили не лише патріотизм, а й принциповість.

Кривдник прилюдно вибачився перед українськими дітьми, але справа на цьому не закінчилась. МЗС України направило ноту в зовнішньополітичне відомство Республіки Болгарія з проханням провести розслідування цього інциденту й ужити заходів, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому. (За О.Козак).

Джерело:http://svitua.org/index.php/novunu/diaspora/item/1726-animator-mizhnarodnoho-dytiachoho-taboru-mistral-u-bolharii

 

Словник. Аніматор (від фр. animator - той, хто надихає, оживляє) - спеціаліст, який організовує відпочинок, культурні заходи: свята, конкурси, шоу та ін. Консул (від лат. consul) - посадова особа, що представляє й захищає інтереси своєї держави та її громадян в іншій країні. Діаспора (від грец. διασπορά — розсіяння) – частина народу, мовно-культурна спільнота, що проживає за межами батьківщини. Інцидент (від лат. incidentis) - прикра подія, пригода, неприємний випадок; непорозуміння.

 

Бесіду можна провести за такими запитаннями:

 

· Розповідь про який факт покладено в основу замітки?

· Чи відповідає текст замітки на питання що? де? коли? Свою думку довести.

· Чи містить замітка аргументовану оцінку вчинку? Автор подає таку оцінку від свого імені чи від імені інших людей?

· Як оцінюєте вчинок українських дітей ви? Чому? Які почуття він у вас викликав?

· Наскільки актуальним є зміст замітки? Яку мету поставив перед собою автор замітки?

· Яке лексичне значення слів патріотизм і принциповість?

· Чи вдалим є, на вашу думку, заголовок замітки? Яке значення має заголовок газетної публікації?

 

Словник. Патріотизм (від грец. πατριώτης — співвітчизник, франц. patrís — батьківщина) — любов та відданість Батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам). Принциповість (від лат. principium — начало, основа) — вияв внутрішньої переконаності людини, її погляду на те чи інше питання, прояв характеру і волі).

Завдання для самостійної роботи можна сформулювати так:

Написати замітку про патріотичний вчинок, який особливо вам запам’ятався. Текст замітки завершити аргументованою оцінкою вчинку. Дібрати до замітки влучний і виразний заголовок.

Підкреслюючи, що термін «патріотизм» - правічний, але його наповнення в різні історичні періоди розгляду відмінне, К.І.Чорна розрізняє інстинктивний патріотизм - початковий підсвідомий рівень любові до Батьківщини, який може за певних обставин перерости у громадську апатію чи агресивний націоналізм, і духовно осмислений, який пристрасну любов до Батьківщини поєднує з тверезим почуттям міри та поваги до інших народів [13, с.74-75]. Науковець підкреслює, що важливо не протиставляти інстинктивний патріотизм усвідомленому, духовному, а прагнути до їх синтезу: щоб інстинкт став духовнішим, усвідомленішим, а свідомість отримала творчу силу інстинктивності.

На сучасному етапі патріотичне виховання має забезпечити передумови формування особистості, які стали б спонукальною силою її самореалізації, сформували б у неї настійну внутрішню потребу в безперервному самовдосконаленні. Кінцевим результатом патріотичного виховання має бути сформована цілісна особистість – повноправна, самостійна та творча, яка відчуває свою співпричетність до української національної культури, ідентифікує себе з українською нацією й реалізує свої потенційні можливості на благо України.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)