АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практична робота № 11. Мета: формувати вміння проводити виробничу нараду та оцінювати результативність її проведення

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. II.Практична частина

 

ВИРІШЕННЯ СИТУАЦІЙ ЩОДО ПРАВИЛЬНОЇ

ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ НАРАД І БЕСІД

 

Мета: формувати вміння проводити виробничу нараду та оцінювати результативність її проведення.

 

Методичні вказівки щодо виконання завдання

 

1. Дати оцінку якості проведеної виробничої наради Головою правління ВАТ "Альфа".

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2. Визначити, які помилки в організації виробничої наради допустив Голова правління.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

3. Скласти технологічну схему підготовки і проведення виробничої наради з питань виконання виробничих завдань. У схемі передбачити визначення кола питань, які підлягають обговоренню, збір і підготовку належної інформації, визначити учасників наради та їх оповіщення, обговорення питань, контроль за додержанням регламенту, вироблення відповідного рішення і доведення цього рішення до безпосередніх виконавців, а також закриття наради.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Підготувати відповіді на запитання для участі в дискусії

4.1. Чим відрізняється нарада від зборів трудового колективу?

4.2. Яким чином приймається рішення на виробничих нарадах, які проводять керівники організацій?

4.3. Хто і яким чином повинен доводити рішення, які приймаються на виробничих нарадах, до працівників, які були відсутні на нараді з поважних і не поважних причин?

4.4. Хто повинен встановити регламент виступаючих працівників на виробничих нарадах?

4.5. Хто повинен готувати необхідну інформацію для виробничих нарад?

 

Практичні завдання

 

Завдання 1. Керуючись умовою задачі, дати оцінку якості проведеної наради; визначити, які помилки в організації виробничої наради допустив голова правління; скласти технологічну схему підготовки і проведення виробничої наради з питань виконання виробничих завдань. ВАТ "Альфа" діє згідно з Статутом, має рахунки в банках, самостійний баланс і виконує всі функції, що пов'язані із закупівлею і реалізацією продовольчих і непродовольчих товарів населенню великого міста. У ВАТ "Альфа" працює 850 чоловік, з них працівників апарату управління - 76 чоловік. Організаційна структура управління ВАТ "Альфа" (схема 1).

 

 


Загальні збори акціонерів


 

 


Схема 1. Організаційна структура управління ВАТ "Альфа"

 

Схема 1. Організаційна структура управління ВАТ «Альфа»

 

 


Голова правління ВАТ "Альфа" призначив на 17 годину виробничу нараду, на яку зібралось

30 працівників апарату управління. У визначений час не з'явилось 10 осіб. Голова правління доручив своєму секретарю з'ясувати причину їх неявки, на що було витрачено 20 хвилин. Нарада почалася із запізненням на 30 хвилин.

Перед початком наради Голова правління повідомив присутнім, що цю нараду буде присвячено розробці заходів усунення відставання у виконанні плану товарообігу і прибутків за другу декаду поточного місяця та активізація реалізації товарів і послуг. Нарада почалася тридцятихвилинною доповіддю Голови правління у якій йшлося про невиконання плану з товарообігу і прибутку, відсутність у продажу широкого асортименту товарів, які є в достатній кількості на базі, низьку культуру обслуговування споживачів і дисципліну серед працівників товариства.

Наводились всім відомі дані, у котрий раз піддавались критиці керівники відділів маркетингу, персоналу та окремі спеціалісти з "неприйняття заходів" та ін.

Але почути конструктивні пропозиції і пояснити причини такого становища Голові правління не вдалося, оскільки на нараді були відсутні керівники і спеціалісти відповідних підрозділів.

У своїх поясненнях, деякі спеціалісти апарату управління пробували відвести критику від себе, наводили приклади недбайливого ставлення до виконання своїх обов'язків працівників відділу маркетингу.

Ряд спеціалістів не могли відповісти на окремі запитання Голови правління, мотивуючи це тим, що в них немає такої інформації, їх ніхто про нараду не попередив.

Окрім цього, виступаючі на нараді не дотримувались регламенту. У приміщенні було шумно, мікрофон не працював.

Закінчилась нарада через 2,5 години, але заходів щодо усунення відставання у виконання плану товарообігу і прибутків, а також активізації реалізації товарів та послуг так і не було розроблено. Такі недоліки в проведенні виробничих нарад в цьому товаристві спостерігались і раніше.

 

Після виконання практичної роботи студенти повинні знати:

- поняття наради, зборів;

- структуру підготовки та процедуру ведення наради, зборів.

 

Уміти:

- визначати помилки у процедурі підготовки та ведення наради, зборів;

- давати економічну оцінку правильності ведення наради.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)