АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки щодо виконання завдання. Завдання 1. Описати який це конфлікт, які причини його виникнення

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. II Завдання додому
  4. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  5. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Практичне завдання.
  9. II. Тестові завдання
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

 

Завдання 1. Описати який це конфлікт, які причини його виникнення. Запропонувати метод вирішення конфлікту.

Для визначення типу конфлікту і його причин у запропонованих ситуаціях слід використати нижче подану таблицю

 

 

Тип конфлікту Причини виникнення конфлікту
   
1. Внутрішньо-особистісний (рольовий) До людини висувають суперечливі вимоги щодо результатів її роботи. Вимоги до роботи не узгоджені з потребами або цінностями працівника. Незбалансованість обов'язків, прав і повноважень працівника. Перевантаження або недовантаження в роботі працівників. Низька задоволеність роботою, невпевненість у собі або в організації, часткою якої є працівник.
2. Міжособистісний Спір між керівниками і спеціалістами щодо фондів, штатів і коштів. Зіткнення особистостей з різними рисами характеру, поглядами і цінностями.
   
3. Конфлікт між особистостями Протиріччя між очікуваннями групи і очікуваннями окремої особистості. Різниця в позиціях, поглядах особистості й групи. Точне використання керівниками їхніх посадових обов'язків використання ними дисциплінарних заходів, що не користуються популярністю в підлеглих.
4. Міжгруповий Розбіжності в цілях чи інтересах функціональних структурних груп. Боротьба між структурними підрозділами за матеріальні, трудові або фінансові ресурси. Взаємозалежність завдань. Відмінності в уявленнях і цінностях. Незадовільні комунікації. Різні манери поведінки і життєвий досвід.

 

Завдання 1. Використовуючи теорію управління конфліктами, визначити тип конфлікту і його причини в таких ситуаціях:

1.Завідувач секцією універмагу поставив вимогу до продавця, щоб він постійно знаходився в секції і надавав покупцям консультації про товари. Через деякий час завідувач зробив зауваження продавцю, що той приділяє мало уваги поповненню відділу товарами. Продавець сприйняв ці вказівки як несумісні. Який тип конфлікту має місце в цьому випадку?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2. На зборах членів товариства з обмеженою відповідальністю "Оріон", яке займається оптовою торгівлею продуктами харчування, більшість членів (3 із 4) вважає, що збільшити обсяг продажу товарів можна шляхом зниження ціни товарів. Один член товариства вважає, що така тактика призведе до зменшення прибутків і створить враження, що продукція фірми нижчої якості, ніж продукція конкурентів. З приводу такої думки виник конфлікт. Який саме?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. Молодий працівник підприємства був затриманий міліцією за порушення правил громадського порядку. У зв'язку з цим він дав пояснення керівнику підприємства, загальним зборам колективу і сплатив штраф. За підсумками роботи за рік, йому через це не виплатили премію, що викликало обурення всього колективу.

Наказ про виплату премії видав керівник підприємства. Ставлення до керівника після цього факту змінилося. Який тип конфлікту має місце в цій ситуації?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

4. Між бухгалтерією і торговельним відділом торговельної організації виник конфлікт з приводу виділення керівництвом комп'ютера. Кожний структурний підрозділ вважає, що йому комп'ютер потрібний більше, ніж іншому. Можливостей для придбання другого комп'ютера поки що немає. Який це конфлікт?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

5. Між двома бухгалтерами підприємства виник конфлікт з приводу того, хто повинен складати звіт. Посадових інструкцій у бухгалтерії немає. Який це конфлікт, хто в ньому винен і які причини цього конфлікту?

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Після виконання практичної роботи студенти повинні знати:

- поняття конфлікту, конфліктної ситуації;

- схему розвитку конфлікту;

- методи вирішення конфліктів.

Уміти:

- класифікувати конфлікти;

- застосовувати методи вирішення конфлікту;

- характеризувати поведінку людей при різних конфліктних ситуаціях.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)