АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задачі та обсяг курсової роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. III. Задачі
  5. III. ЗАДАЧІ
  6. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  7. III. Основний зміст роботи
  8. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  9. Q - обсяг виробництва.
  10. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  12. VII. Вирішіть задачі:.

ГІДРАВЛІКА,

ГІДРО- ТА ПНЕВМОПРИВОД

 

 


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Вінницький національний технічний університет

 

Ю. А. Бурєнніков, Л. Г. Козлов, С. В. Репінський

 

РОЗРАХУНОК ПАРАМЕТРІВ І ВИБІР ГІДРОАГРЕГАТІВ ВИКОНАВЧОГО КОНТУРУ СХЕМИ ГІДРОПРИВОДУ

 

Навчальний посібник

 

Вінниця

ВНТУ


УДК 621.22

ББК

Б91

 

 

Автори:

Ю. А. Бурєнніков, Л. Г. Козлов, С. В. Репінський

 

 

Рекомендовано до видання Вченою радою Вінницького національного технічного університету Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (протокол № __ від ___ _________ 201_ р.)

 

Рецензенти:

 

 

Розрахунок параметрів і вибір гідроагрегатів виконавчого
Б91 контуру схеми гідроприводу. / [Бурєнніков Ю. А., Козлов Л. Г.,
Репінський С. В.] – Вінниця: ВНТУ, 2013. – … с.

В посібнику розглянуто інженерні розрахунки параметрів і вибір гідроагрегатів виконавчого контуру ВК та опис режимів роботи вихідної принципової схеми гідроприводу відповідно до призначення і циклу роботи гідроприводу. Посібник розроблений відповідно до плану кафедри ТАМ і програм дисциплін “Гідравліка, гідро- та пневмопривод”, “Гідравліка та гідропневмопривод обладнання”.

УДК 621.22

ББК

 

Ó Ю. Бурєнніков, Л. Козлов, С. Репінський 2013


 

 

ЗМІСТ

 

Вступ................................................................................................... Задачі та обсяг курсової роботи....................................................... 1. Опис режимів роботи принципової схеми ГП................................. 2. Розрахунок основних параметрів і вибір гідродвигуна.................. 2.1 Розрахунок ВК з гідроциліндром............................................... 2.2 Розрахунок ВК з гідромотором.................................................. 3. Розрахунок основних параметрів і вибір гідронасоса.................... 4. Розрахунок параметрів і вибір гідроагрегатів, що входять до складу ВК............................................................................................ 4.1 Напрямні гідроапарати................................................................ 4.2 Регулювальні гідроапарати......................................................... 4.3 Вибір обслуговуючих гідроагрегатів ВК.................................. 5. Розрахунок втрат тиску в гідролініях та вибір гідроліній.............. Словник термінів............................................................................... Література........................................................................................... Додатки...............................................................................................      

 

 


 

 

ВСТУП

 

Гідравлічні приводи є ефективним і надійним засобом, який дозволяє зменшувати металоємність і габаритні розміри технологічних машин при забезпеченні високої швидкодії робочих органів, значної потужності в сполученні з високою точністю відпрацьовування сигналів керування.

В сучасних системах приводів гідравлічні пристрої використовуються в сполученні з механічними, пневматичними й електронними елементами і підсистемами, що дає можливість формувати структури приводів і систем автоматики, які мають універсальні характеристики і високі техніко-економічні показники.

Переваги гідроприводів обумовлюють їх широке використання в металообробних верстатах, роботах, сільськогосподарських, будівельних і дорожніх машинах, авіації і ракетній техніці тощо.

Практика показує, що при створенні гідроприводів витрати на експерементально-доводочні роботи, дослідження, а також на доробки з урахуванням результатів досліджень складають 30-50% загальних витрат, а проектування і розрахунок – всього 10%, що є найбільш вигідним для сучасного часу. Таке положення є наслідком приблизності розрахунків, використання математичних моделей, що враховують фактори, які відчутно впливають на характеристики системи, з реалізацією принципово різноманітного проектування й оптимізації. При цьому значна частина доводочних робіт і натурних експериментів замінюється математичним моделюванням на ПК.

 

 


Задачі та обсяг курсової роботи

 

Курсова робота є важливою складовою частиною вивчення дисципліни “Гідравліка, гідро- та пневмопривод”, в результаті завершення якої, студент повинен отримати:

 

- глибокі знання принципів взаємодії основних складових частин гідроапаратури (ГА), що входять до складу виконавчого контуру (ВК) спроектованого гідроприводу (ГП);

- уміння розраховувати основні параметри виконавчого контуру (ВК) і вибирати по галузевому каталогу і довідникам типорозміри ГА;

- уміння модернізувати вихідну схему гідравлічного приводу (ГП) для забезпечення заданого циклу роботи;

- поняття про конструктивну будову окремих ГА.

 

Курсова робота (КР) складається з двох завдань:

 

Завдання 1 є основним у КР, містить задачу інженерного розрахунку параметрів і вибору гідроагрегатів виконавчого контуру ВК і опис режимів роботи вихідної принципової схеми ГП відповідно до технічного завдання (ТЗ), призначення і циклу роботи ГП.

В розрахунок основних параметрів ВК повинні входити такі пункти:

1. Опис режимів роботи принципової схеми ГП.

2. Розрахунок основних параметрів і вибір гідродвигуна (гідроциліндра або гідромотора у відповідності зі схемою ГП).

3. Розрахунок основних параметрів і вибір насоса.

4. Розрахунок потужності та вибір приводного двигуна.

5. Вибір робочої рідини.

6. Розрахунок місткості гідробаку.

7. Розрахунок параметрів і вибір гідроагрегатів, що входять до складу ВК.

8. Розрахунок втрат тиску в гідролініях та вибір гідроліній.

 

Завдання 2 містить графічну частину курсової роботи, яка складається з графічного зображення на кресленні формату А2 принципової схеми ГП із вказівкою основних параметрів, характеристик, груп гідроагрегатів та інше (відповідно до завдання), складальне креслення одного з гідроагрегатів ВК (за узгодженням із викладачем) на форматі А2 та основні його характеристики.

 

Бланк завдання для виконання курсової роботи наведений в додатку (додаток А).

 


Завдання 1

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)