АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис режимів роботи принципової схеми ГП

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. а) з технологічної схеми
  10. Алгоритм виконання курсової роботи
  11. Алгоритм виконання роботи
  12. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

 

Виконавчий контур (ВК) є головною обов’язковою частиною об’ємного гідропривода будь-якого призначення і складності. У ВК відбуваються процеси перетворення потоку енергії.

До складу ВК входять насос чи група насосів, гідродвигун та трубопроводи, що з’єднують їх.

Решта гідроагрегатів – це стандартні елементи, вибір яких виконується за каталогами серійної продукції в результаті розрахунків параметрів ВК. Вони можуть бути розподілені на дві групи:

- гідроагрегати, які не впливають на процес перетворення енергії і, відповідно, на точність і параметри режимів роботи гідропривода; до них належать резервуари для робочої рідини – баки, пристрої очищення рідини від забруднення – фільтри та інші. Ці гідроагрегати відносяться до обслуговуючих (ГО);

- гідроагрегати, які керують процесом перетворення енергії і тим самим значно впливають на точність і параметри режимів роботи гідропривода: до них належать різного роду клапани (регулятори) тиску, регулятори витрати (швидкості), пропорційні розподільники та інші. Ці гідроагрегати входять до групи гідроапаратури (ГА).

Опис схеми ГП є початковою стадією в розробці КР, яка дає можливість зрозуміти принцип роботи системи в цілому та окремих її частин.

 

1.1 Приклад опису режимів роботи схеми ГП

 

Задача: за принциповою гідравлічною схемою описати режими роботи ГП.

 

Вхідні дані: принципова гідравлічна схема ГП (рис. 1.1).

 

Основні елементи гідропривода:

Б – гідробак;

Др. – дросель регульований;

КЗ – клапан запобіжно-переливний;

КЗв. – клапан зворотний;

Н – гідронасос;

Р – гідророзподільник чотирьохлінійний трьохпозиційний (4/3);

Ф – фільтр;

Ц – гідроциліндр несиметричний з однобічним штоком;

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 – гідролінії.

 

Рисунок 1.1 – Схема гідропривода

 

Положення гідророзподільника Р визначає ряд режимів роботи запропонованої схеми ГП. ГП має такі режими роботи: холостий режим, два робочих режими (прямий та зворотній хід) та режим перевантаження.

 

Холостий режим

 

В цьому режимі, гідророзподільник Р знаходиться в середній позиції, при якому гідролінія 2 з’єднана з гідролінією 6, а гідролінії 3 і 5 перекриті. При вмиканні насоса Н рідина по гідролінії 2, через гідророзподільник Р, гідролінію 6, фільтр Ф і гідролінію 7 перетікає у бак Б.

Робоча рідина від насоса Н в порожнини гідроциліндра Ц не потрапляє, корисна робота не виконується. Цей режим необхідний для перевірки працездатності системи – налагодження роботи насоса, запобіжного клапана та припинення, при необхідності, руху циліндра.

Аналогічно проводиться опис режимів роботи виконавчого контура з гідромотором, в якому має місце обертовий рух вала гідромотора з параметрами , , де – крутний технологічний момент на валу, – кутова швидкість.

 


Робочий режим

 

Прямий хід

 

Гідророзподільник Р знаходиться в крайній лівій позиції, при якій гідролінія 2 з’єднується з гідролінією 3, а гідролінія 5 з 6. Рідина від насоса Н по гідролінії 2, через гідророзподільник Р, гідролінію 3 дросель Др. та гідролінію 4 поступає в поршневу порожнину гідроциліндра Ц.

В поршневій порожнині гідроциліндра Ц створюється тиск необхідний для переміщення поршня, шток якого виконує робочий хід (рух ріжучого інструмента або обробляємої деталі в зону різання на верстатах, рух робочого органу машини для лиття під тиском, рух підйому вантажу на погрузчиках, рух ковша екскаватора, робочий рух пресу та інше). Рідина з штокової порожнини гідроциліндра Ц витискується в гідролінію 5 і далі через розподільник Р, гідролінію 6, фільтр Ф і гідролінію 7 надходить у бак Б.

Дросель Др. призначений для регулювання величини потоку робочої рідини в поршневу порожнину гідроциліндра Ц. Тим самим, площа відкриття робочого вікна дроселя Др. визначає швидкість руху поршня гідроциліндра . Надлишкова кількість рідини (різниця між потоком насоса Н і споживаним потоком гідроциліндра Ц) буде повертається в бак Б через клапан запобіжно-переливний КЗ під високим робочим тиском.

Фільтр Ф забезпечує очищення робочої рідини від забруднень.

 

Зворотній хід

 

Якщо золотник гідророзподільника Р перевести в крайню праву позицію, при якій гідролінія 2 з’єднується з гідролінією 5, а гідролінія 3 з 6, то робоча рідина від насоса Н по гідролінії 2, через розподільник Р по гідролінії 5 надійде в штокову порожнину гідроциліндра Ц, і шток виконає зворотний хід. При цьому поршень гідроциліндра Ц переміститься вліво і витіснить робочу рідину з поршневої порожнини у гідролінію 4 і далі через клапан зворотний КЗв., гідролінію 3, розподільник Р, гідролінію 6, фільтр Ф і гідролінію 7 у бак Б.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)