АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 1. Сутність розробки товарної політики підприємства

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  4. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  5. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  6. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  7. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції.
  8. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  9. Аналіз впливу збутової діяльності на прибуток підприємства
  10. Аналіз доходів та витрат підприємства
  11. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства
  12. АНАЛІЗ ЗАХОДІВ ПІДПРИЄМСТВА ЩОДО ВИХОДУ З КРИЗИ

ЗМІСТ

ВСТУП ……………………………………………………………………………… 3

Розділ 1. Сутність розробки товарної політики підприємства

1.1. Поняття товарної стратегії ……………………………………………………. 5

1.2. Класифікація товарних стратегій ………………………………………….…. 9

1.3. Послідовність розробки стратегії …………………………………………….18

Розділ 2. Аналіз поточної товарної стратегії СГК «Летава»

2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства ……………...… 21

2.2. Характеристика ринкового середовища підприємства ……………………. 39

2.3. Аналіз маркетингової товарної політики підприємства …………………... 56

Розділ 3. Рекомендації щодо підвищення ефективності діючої товарної стратегії

3.1. Обгрунтування рекомендованої товарної стратегії СГК ………………...…61

3.2. Маркетингові заходи на підтримку обраної товарної стратегії ……...…….68

ВИСНОВКИ ………………………………………………………………………..73

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ …...……………………………………..76

ДОДАТКИ ……………………………………………………………………..….. 82


ВСТУП

Становлення ринкової економіки в Україні висуває величезну кількість проблем, практичне вирішення яких дуже ускладнено через відсутність відповідних теоретичних розробок. Однією з таких проблем, причому найбільш актуальних на сучасному етапі, є проблема формування товарної політики аграрних підприємств, які на сьогодні суттєво втратили свої позиції на споживчому ринку України.

Товарна політика сільськогосподарських підприємств формується безсистемно і неефективно, або зовсім вона не визначається. Як свідчить практика, у разі відсутності ефективної товарної політики структура асортименту товарів підприємства під впливом різних факторів зовнішнього середовища становиться нестабільною, як правило, не відповідає в достатній мірі попиту покупців. Внаслідок чого знижується рівень обслуговування покупців, зменшується їх кількість та обсяг товарообороту, погіршуються усі показники діяльності підприємства, що може призвести підприємство і до банкрутства. Тільки на основі оптимальної товарної політики, розробленої на засадах маркетингу, підприємство може ефективно функціонувати.

Цій проблемі в країнах з розвинутою ринковою економікою вже не одне десятиріччя приділяється дуже велика увага. Особливо слід відзначити наукові роботи таких авторів як Ф. Котлер, Г. Армстронг, П. Дойль, М. Мак-Дональд та Г.Черчилль. Окремі аспекти формування товарної політики висвітлено і в працях російських авторів, а саме: Г.А. Азоєва, Є.П. Голубкова, А.П. Градова, П.С. Зав’ялова, А.М. Романова, В.Є. Хруцького. Слід відмітити появу за останні роки наукових робіт з проблем розвитку оптової торгівлі, які підготовлені вченими України, а саме: Л.В. Балабановою, А.В. Войчаком, Н.О. Голошубовою, А.А. Мазаракі, В.М. Торопковим. І є певні наукові розробки з питань формування товарної політики, але на виробничих підприємствах і роздрібної торгівлі, таких авторів як В.В. Апопій, Л.В. Балабанова, О.А. Бриндіна, А.В. Войчак, С.С. Гаркавенко, В.Г. Герасимчук, В.Я. Кардаш, А.І. Кредисов, О.М. Мозговий, Н.Б. Ткаченко. Що стосується підприємств аграрної сфери, то їх практично немає. Отже, рівень теоретичної розробленості цієї важливої теми, яка б ураховувала особливості економіки України і специфіку такої сфери діяльності як сільське господарство, ще недостатній.

Практика показує, що потрібні глибокі наукові дослідження з питань управління товарною політикою аграрних підприємств, перш за все її формування, в нових умовах господарювання.

Метою курсової роботи є теоретичне обґрунтування методичних підходів і практичних рекомендацій щодо управління товарною політикою на аграрних підприємствах, зокрема її формування в системі маркетингу, яка буде сприяти забезпеченню їх ефективного функціонування.

Товарна політика сільськогосподарського підприємства - це напрямок дій, пов’язаний з прийняттям у системі маркетингу стратегічних, тактичних та оперативних рішень щодо збалансованого формування асортименту товарів та номенклатури супутніх послуг відповідно до потреб покупців обраного сегменту (сегментів) ринку, які забезпечать досягнення необхідного рівня рентабельності збутової діяльності і реалізацію поставлених підприємством цілей.

Предметом курсової роботи є дослідження і розробка товарної стратегії підприємства.

Об’єктом дослідження курсової роботи являється товарна стратегія підприємства.

Курсова робота складається зі вступу, трьох розділів (сутність поняття товарної стратегії, підходи до розробки товарної стратегії на підприємстві, удосконалення товарної стратегії підприємства в сучасних умовах), висновків та списку використаної літератури.

 


Розділ 1. Сутність розробки товарної політики підприємства

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)