АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад купоросної ґрунтовки

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. II. Склад сім'ї призовника
  3. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  4. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  5. SLS-Склад Лайт
  6. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  7. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  8. VI. Помилки та ускладнення
  9. VI. Помилки та ускладнення
  10. VI. Помилки та ускладнення
  11. VVS Офис - Склад - Магазин v4.3.1
  12. Адміністративне правопорушення, його склад.

(на 10 л суміші)

Мідний купорос 200—250 г

Мило господарське (40%-не) 250 г

Клей тваринний сухий 200 г

Оліфа 25—30 г

Крейда 2—3 кг

Вода До 10 л

Спосіб приготування. Сухий клей подрібню­ють і протягом 6—12 год замочують у воді. Клей підігрі­вають і, перемішуючи його, добавляють мило, нарізане дрібними кусочками (стружкою). У 2 л гарячої води в окремій дерев'яній або скляній посудині розчиняють

мідний купорос. До мильно-клейового розчину, старанно перемішуючи, добавляють оліфу. В утворену емульсію OB поступово вливають розчин мідного купоросу, засипають крейду і всю суміш розводять водою до об'єму 10л.

Цю суміш застосовують для першого грунтування під поліпшене клейове фарбування і для остаточного грунту­вання під просте фарбування. Якщо немає мідного купо­росу, то його можна замінити алюмінієво-калієвими галу­нами з розрахунку 250—300 г галунів на 10 л ґрун­тувальної суміші.

Склад вапняної миловарної ґрунтовки

(на 10 л суміші)

Вапно негашене 1,2—2,0 кг

Мило господарське (40%-не) 150—200 г

Оліфа 25—30 г

Вода о 10 л

Спосіб приготування. Мило, нарізане дріб­ними кусочками, розчиняють окремо в невеликій кількості гарячої води і додають до нього оліфу. В окремій посуди­ні гасять вапно. В момент найбільш інтенсивного гасіння (кипіння) вапна до нього при ретельному перемішуванні додають мильний розчин. Готову суміш розводять водою до об'єму 10 л.

Миловарну ґрунтовку можна приготувати на інших в'яжучих матеріалах. У цьому випадку замість вапна у суміші використовують тваринний клей.

Склад миловарної ґрунтовки

(на 10 л суміші)

Клей тваринний 400 г

Мило господарське (40%-не) 400 г

Вода До 10 л

Спосіб приготування. Клей замочують у 4— 5 л води, добавляють до нього нарізане дрібними кусочка­ми мило і підігрівають, не доводячи суміш до кипіння. Коли матеріали розчиняться, доливають воду до об'єму 10 л і проціджують.

Ґрунтувальну суміш наносять на поверхню валиком, макловицею, маховою або рогожною щіткою. Працюючи щіткою, перший шар ґрунтовки на стіни наносять гори­зонтальними рухами з остаточним розтушуванням його у вертикальному напрямі. На стелі ґрунтовку наносять упоперек світла, що падає з вікон, а остаточно розтушову­ють рухами щітки вздовж світла. Якщо ґрунтовка одна (при простому фарбуванні), то її остаточно розтушову­ють на стінах горизонтально, а на стелях — упоперек світла.

Коли шар ґрунтовки висохне, починають підмазувати щілини. Склад підмазувальної суміші під водне фарбу­вання повинен відповідати виду фарбування. Значні по­шкодження штукатурки відшарування, вибоїни, глибокі щілини на товщину штукатурного шару тощо) підмазують вапняно-гіпсовим розчином, а незначні — гіпсокрейдяною або гіпсовою підмазкою без додавання піску. Наведемо основні підмазувальні суміші і способи їх приготування.

Склад вапняно-гіпсової підмазки (розчин)

(у частинах за об'ємом)

Вапняне тісто І

Гіпс будівельний 0,3—0,5

Пісок дрібний просіяний З

Вода До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. Вапняне тісто розмі­шують з водою, проціджують і в ящику змішують з піском. Просіяний в окремій посудині гіпс розводять на вапняному молоці або воді, переливають у вапняний розчин і добре перемішують всю суміш. Підмазку слід приготовляти невеликими порціями.

Склад гіпсокрейдяноі підмазки на клейовому розчині

(у частинах об'ємом)

Гіпс 1

Крейда 2

Клей тваринний (5%-й розчин) До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. Окремо приготовля­ють клейовий розчин. Суху, мелену і просіяну крейду перемішують з гіпсом. Суміш засипають у клейовий роз­чин і добре розтирають. Клейової води беруть стільки, скільки потрібно для утворення пасти потрібної в'язкості.

Склад гіпсокрейдяної підмазки на купоросній ґрунтовці

(у частинах за об'ємом)

Гіпс 1

Крейда 2

Купоросна ґрунтовка До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. Підмазку приготовля­ють за попереднім рецептом, тільки на кожні 10 л купоросної ґрунтовки добавляють 2,5—3,0 л 5%-го клейового розчину.

Підмазку наносять металевим шпателем рухами, пер­пендикулярними до напряму щілини, а остаточно вирівню­ють шар і знімають зайву підмазку рухами вздовж щілин. Коли підмазані місця висохнуть, їх шліфують пемзою або дрібнозернистою шліфувальною шкуркою. Можна вирівнювати підмазані місця через кілька хвилин після нанесення підмазки, затираючи їх теркою. Якщо поверхня підготовлена, її грунтують удруге. Після повтор­ного грунтування на поверхні утворюється міцна плівка, яка, заповнюючи пори, зменшує відсмоктувальну здат­ність поверхні. Ґрунтувальна плівка також сприяє ство­ренню рівномірно забарвленої, без плям і смуг, фарбової плівки.

Якщо поверхню фарбувати без попереднього грунту­вання, то в місцях, де вона більш пориста (у місцях підмазування), фарбувальна суміш вбиратиметься більше і на поверхні утворюватимуться матові плями, які різко виділятимуться на загаль­ному фоні пофарбованої поверхні.

Для другого грунтуван­ня поверхні під поліпше­не клейове фарбування до складу купоросної або га­лунної ґрунтовки на кожні 10 л суміші добавляють 6— 7 кг крейди. Ця крейда заповнить найдрібнїші по­рожнини на поверхні, за­криє нерівності і поверхня стане рівнішою. Шар дру­гої ґрунтовки наносять на стінки вертикальними ру­хами щітки з остаточним розтушуванням її у гори­зонтальному напрямі. На стелі ґрун­товку наносять рухами вздовж світла, а розтушо­вують упоперек світла, що падає.

При підготовці поверхонь під високоякісне фарбуван­ня клейовими сумішами, крім розглянутих вище операцій, виконують ще два суцільних шпаклювання з шліфуван­ням і зніманням пилу після кожного шпаклювання, а також третє грунтування з підфарбуванням.

Шпаклюють поверхню після того, як були підмазадй і затерті всі пошкоджені місця. Суміш для шпаклювання приготовляють на тваринному клею, купоросній або га­лунній ґрунтовці. Ці суміші можна приготовляти у фарбозаготівельній майстерні або безпосередньо на робочому місці маляра. Під клейове фарбування застосовують та­кож шпаклівку КЛМ, в'яжучим матеріалом якої є синте­тичний клей КМЦ. Шпаклівку КЛМ виготовляють у фарбозаготівельній майстерні.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)