АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Керівництво навчально-виховною роботою школи

Читайте также:
  1. THE RUSSIAN ARABESQUES (арабески російської школи)
  2. Альтернативні школи нової хвилі
  3. Дидактика вальдорфської школи – фактор формування цілісної особистості
  4. Діагностика школи
  5. Завдання освіти, виховання і розвитку особистості студента вищої школи
  6. Завдання, функції педагогіки вищої школи
  7. ІІрофесійні вимоги до вчителя музики загальноосвітньої школи
  8. Історія розвитку дидактики вищої школи
  9. Керівництво ветеринарною службою, права та обов'язки начальника лікарні ветеринарної медицини та їх виконання
  10. Керівництво маневровою роботою
  11. Ким здійснюється організаційно-методичне керівництвоз питань ЕТН на другому рівні?

Керівництво навчально-виховною роботою здійснюють:

директор школи: персонально відповідає перед державою за всю діяльність школи, за організацію і якість навчально-виховної роботи, якість знань і поведінку школярів, фінансово-господарський стан і техніку безпеки в школі.

заступник директора з навчальної роботи: організовує і контролює хід навчання школярів, їх загальноосвітню і трудову підготовку, всебічний розвиток і поведінку; виконання навчальних планів і програм; керівництво методичною роботою;

заступник директора з виховної роботи: організовує позакласну виховну роботу і дозвілля школярів, надає допомогу класним керівникам.

помічник директора по господарській частині: відповідає за збереження шкільних будов і майна, матеріальне забезпечення навчального процесу, санітарний стан школи, протипожежну охорону, правильну організацію роботи обслуговуючого персоналу. 85. Рада школи, зміст і організація її роботи.

До складу ради школи входять педагоги, батьки і учні. Збирається вона 4-5 раз на рік для вирішення важливих для школи проблем:

1. Стан навчальної та виховної роботи в школі (вересень);

2. Стан навчальної та виховної роботи в окремому класі (грудень);

3. Затвердження структури та штатного розпису школи на навчальний рік (Лютий);

4. Організація літнього відпочинку дітей та працевлаштування випускників (червень).

86. Педагогічна рада школи, зміст і організація її роботи.

До складу педагогічної ради школи входять педагоги. Вона збирається 4-5 разів на рік і на своїх засіданнях розглядає такі питання:

1. Стан викладання окремих предметів, та завдання його щодо поліпшення;

2. Про роботу методичних обєднань в школі та шляхи її вдосконалення;

3. Про початок чи закінчення навчального року;

4. Про стан виховної роботи в школі;

5. Поро атестацію педпрацівників.

На педагогічну раду можуть бути винесені і інші питання, що стосуються навчально-виховного процесу в школі.

Планування роботи школи

Під час планування роботи школи слід дотримуватись таких принципів: науковість, реальність і оптимальність заходів, що плануються, соціальна детермінація, що передбачає формування в учнів необхідних суспільству моральних правових та інших цінностей.

Річний план школи має такі розділи: аналіз роботи школи за попередній навчальний рік; завдання на новий навчальний рік; здійснення загальної середньої освіти і підвищення якості навчально-виховного процесу; позакласна і позашкільна робота; спільна робота школи, сімї і громадськості; методична робота школи; робота педагогічної ради школи; управління школою і внутрішній контроль; санітарно-оздоровча робота; організаційно-господарська робота.

Поточне планування охоплює: плани роботи вчителів (тематичні і поурочні), класних керівників (на півріччя), директора школи і його заступників (на тиждень), учнівських гуртків і організацій, розкладу навчальних і позакласних занять і заходів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)