АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти

Читайте также:
  1. II етап. Тести контрольних моментів
  2. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  3. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  4. III. Финансовый контроль государства.
  5. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  6. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  7. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  8. VІ. Закріплення знань, умінь та навичок.
  9. Административная контрольная работа по дисциплине
  10. Б) контрольной
  11. Б. На отдельной тетради решить контрольные задачи.
  12. Биостатистика. Рубежный контроль №1.

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА ЦИВІЛЬНОГО ПРАВА

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Заступник декана юридичного факультету з навчальної роботи

___________ Лотюк О.С.

«____»____________2013 року

 

 

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИХ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ

для студентів

галузь знань – 0304 «Право»

напрям підготовки – 8.03040101 «Правознавство»

спеціалізація – «Правовий бізнес консалтинг»

 

 

 

КИЇВ – 2013

 


Робоча програма навчальної дисципліни «Забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань» для студентів галузі знань «Право», напряму підготовки «Правознавство».

«20» червня 2013 року – 35 с.

 

Розробник: Рябоконь Євген Олександрович,

доцент кафедри цивільного права, кандидат юридичних наук, доцент

 

Робоча програма навчальної дисципліни «Забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань» затверджена на засіданні кафедри цивільного права

 

Протокол № 14 від «21» червня 2013 року

Завідувач кафедри цивільного права ____________Майданик Р.А.

«21» червня 2013 року

 

 

Схвалено науково-методичною комісією юридичного факультету

 

Протокол № 1/01 від «18» вересня 2013 року

Голова науково-методичної комісії _____________ Безклубий І.А.

«18» вересня 2013 року

 

 

Схвалено предметною комісію з економічних та юридичних наук при Науково-методичній раді Університету

 

Протокол №___ від «___» __________ 20___ року

 

Голова предметної комісії _____________ Луцишин З.О.

«___» __________ 20___ року

 

 

© Рябоконь Є.О., 2013

 

 

ВСТУП

Навчальна дисципліна «Забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань» є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» галузі знань «право» з напряму підготовки 6.030401 «Правознавство».

Дана нормативна дисципліна викладається для студентів магістратури за спеціалізацію «правовий бізнес консалтинг».

Дана дисципліна викладається у 1-мусеместрі 2-го курсу магістратурив обсязі – 72 год. (2 кредити ECTS), зокрема: лекції – 18 год., семінарські заняття – 16 год., самостійна робота – 38 год. У курсі передбачено 2 змістових модулі та 2 модульні контрольні роботи. Завершується дисципліна – заліком.

Мета дисципліни – поглиблення знань студентів щодо доктрини та практики застосування способів забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань: неустойки, застави, поруки, гарантії, завдатку та притримання.

Завдання – формування та удосконалення вмінь і навичок щодо роботи із законодавчими актами, договорами, судовою та нотаріальною практикою застосування способів забезпечення.

Структура курсу обумовлена метою та завданнями дисципліни. Дисципліна складається з двох змістовних модулів: «Загальні положення про способи (види) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань. Зобов’язально-правові способи забезпечення зобов’язань» та «Речово-правові способи забезпечення зобов’язань», які включають в себе 7 тем: «Загальні положення про способи (види) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань», «Неустойка як спосіб (вид) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань», «Порука, гарантія як способи (види) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань», «Завдаток як спосіб (вид) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань», «Застава як спосіб (вид) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань», «Іпотека як вид застави», «Притримання як спосіб (вид) забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань».

В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

 

знати: критерії, за допомогою яких доцільно визначати переваги та недоліки конкретного способу забезпечення виконання зобов’язання та вміти пояснити, чому обрання саме такого способу (способів) є найбільш привабним для учасників правовідносин у конкретній правовій ситуації;

вміти: складати проекти договорів неустойки, поруки, застави (іпотеки), завдатку, інших договорів, які можуть мати юридичну силу способів забезпечення виконання цивільно-правових та господарських зобов’язань, а також позовних заяв про захист прав учасників даних правовідносин

Місце дисципліни в структурно-логічній схемі підготовки фахівців відповідного напряму обумовлюється зростаючим значенням зобов’язальних відносин, постійним збільшенням видів та кількості договорів, які укладаються суб’єктами, існуванням істотних ризиків невиконання або неналежного їх виконання, і, як наслідок, - прагненням суб’єктів цивільного обороту додатково забезпечити та гарантувати дотримання своїх майнових інтересів. Вивчення даної дисципліни має на меті допомогти студентам спеціалізації «Правовий бізнес консалтинг» вміти прорахувати юридичні ризики, пов’язані з участю суб’єктів у договірних відносинах.

Зв’язок з іншими дисциплінами. Студенти, які приступають до вивчення цього спецкурсу, мають досконало володіти законодавством, що визначає загальні засади правового регулювання способів забезпечення, насамперед Цивільним та Господарським кодексами, Законом «Про захист прав споживачів», знати зміст основних роз’яснень судових та нотаріальних органів щодо його застосування. З огляду на викладене навчальна дисципліна «Забезпечення виконання цивільно-правових зобов’язань» є тісною пов’язаною з курсами «Цивільне право», «Господарське право», «Міжнародне приватне право», «Нотаріат в Україні», «Захист цивільних прав та інтересів» тощо.

 

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти

Контроль здійснюється за модульно-рейтинговою системою.

У змістовий модуль 1 (ЗМ1) входять теми 1-4, а у змістовий модуль 2 (ЗМ2) – теми 5-7. Обов’язковим для іспиту/заліку є написання студентами обох модульних контрольних робіт із загальною оцінкою (за дві роботи) не менше 6-ти балів.

 

Оцінювання за формами контролю:

  ЗМ 1 ЗМ 2
Min. – _ балів Max. – __ бали Min. – __ бали Max. – __ балів
Усна відповідь        
Доповнення        
Реферат        
Тестування        
Експрес-опитування        
Модульна контрольна робота 1        
Модульна контрольна робота 2        
„3” – мінімальна/максимальна оцінку, яку може отримати студент. 1–мінімальна/максимальна залікова кількість робіт чи завдань.

Для студентів, які набрали сумарно меншу кількість балів ніж критично-розрахунковий мінімум – 6 балів для одержання заліку обов’язково відпрацювати заняття з пропущених тем або з тем, на семінарських заняттях з яких студент не одержав жодного балу (на вибір викладача, не менше двох тем).

Під час викладання матеріалу лекцій лектор може здійснювати контрольні опитування студентів. Максимальна оцінка, яку студент може отримати за ці опитування складає 20 балів, які є складовими КПМ.

 

У випадку відсутності студента з поважних причин відпрацювання та перездачі МКР здійснюються у відповідності до „Положення про порядок оцінювання знань студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу” від 1 жовтня 2010 року.

При простому розрахунку отримаємо:

  Змістовий модуль1 Змістовий модуль2 залік Підсумкова оцінка
Мінімум       60
Максимум        

При цьому, кількість балів:

· 1-34 відповідає оцінці «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням дисципліни;

· 35-59 відповідає оцінці «незадовільно» з можливістю повторного складання;

· 60-64 відповідає оцінці «задовільно» («достатньо»);

· 65-74 відповідає оцінці «задовільно»;

· 75 - 84 відповідає оцінці «добре»;

· 85 - 89 відповідає оцінці «добре» («дуже добре»);

· 90 - 100 відповідає оцінці «відмінно».

Шкала відповідності (за умови іспиту) Шкала відповідності (за умови заліку)

За 100 – бальною шкалою За національною шкалою
90 – 100 Зараховано
85 – 89
75 – 84
65 – 74
60 – 64
1 – 59 не зараховано

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)