АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Послідовність виконання роботи. 1. Запустіть текстовий редактор

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. VІІ. Оформлення роботи
  4. Алгоритм виконання роботи
  5. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  6. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  7. Алгоритми виконання команд
  8. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  9. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  10. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).

1. Запустіть текстовий редактор.

2. Створіть Таблицю 1 «Вибори» (президентів, депутатів тощо):

2.1. Введіть заголовок таблиці: Таблиця 1. «Вибори» та відцентруйте заголовок.

2.2. Вставте таблицю. Вставить → Таблица…. Задайте 7 стовпців і неменьш 6 рядків.

Кандидати Населенні пункти
Вчора Сьогодні
Одеса Київ Всього Одеса Київ Всього
Шевчук Т.            

2.3. Об’єднайте потрібні клітинки 1-ого - 3-ого рядків. Таблица→Объединить ячейки. Перший рядок використайте під заголовок.

2.4. Введіть дані у таблицю і відцентруйте їх. Назви міст і стовпці Всього розверніть на 90°. Виокремте потрібні клітинки Формат→ Символы... → вкладка ПоложениеВращение/маштабирование. Виокремте усю таблицю → ПИ → По центру.

2.5. Таблицю відформатуйте. Таблица → Автоформат. Перегляньте існуючі стандартні формати і виберіть той, який вам найбільше до вподоби.

3. Створіть Таблицю 2 «Товари».

3.1. Введіть заголовок таблиці «Товари ». Таблиця з 4 стовпців та 3 рядків.

3.2. Створить таблицю іншим способом. Тип лінії — подвійна, товщина — 1,5 мм, колір — червоний. Введіть дані.

Назва Процессор Монітор Принтер У числових значеннях як розділник використовувайти ","
Вартість, у.е.      
НДС Вартість*0,2 Вартість*0,2 Вартість*0,2

3.3. Введіть формули для розрахунку НДС. В клітинках 3-ого рядка Наведіть курсор на відповідну клітинку ТаблицаФормула → у Строке Формул уведить =0,2*В2.

3.4. Виконайте розрахунок загальних цін товарів за формулою: Ціна+НДС. Додайте рядок, у першу клітинку введіть Ціна, у слідуючу клітинки введіть формулу складання значень у стовпці →натисніть на кнопку f(x) у Строке Формул → виберіть функцію суми →функція суми з'явиться автоматично →виокремте дані, які необхідно просумувати → Enter, заповнить інші клітинки рядка.

3.5. Виконайте розрахунок загальної суми усіх товарів. Додайте 5-ий стовпець з назвою Всього. В останьому рядку введіть формулу складання всіх цін.

3.6. Виконайте розрахунок максимального значення НДС. У 3-ому рядку в останьому стовпці введіть відповідну формулу.

4. Створіть Таблицю 3 «Блокнот» шляхом перетворенням з тексту з заголовками стовпців Прізвище, Ім'я, Місто, Адреса, Телефон.

4.1. Введіть заголовки таблиці та декілько рядків тексту таблиці. Текст треба вводити з роздільниками, наприклад, комою, без пропусків так:

Прізвище,Ім'я,Місто,Адреса,Телефон Петренко,Петро,Львів,Джерельна 23/76,334455 Іваненко,Іван,Одеса,Наукова 66/22,643455

4.2. Перетворіть текст у таблицю. Виокремте текст і виконайте відповідну команду.

4.3. Додайте рядок з початку таблиці. Об'єднайте усі клітинкі цього рядка в одну. У цьому рядку введіть заголовок третьої таблиці: «Блокнот».

4.4. Додайте у кінець таблиці стовпець. Ведіть заголовок Email.

4.5. Ведіть дані у стовпець. Електронні адреси введіть як гіперпосилання,накштал, Petro@mail.ua для відправки електроних повідомлень. ВставитьГиперссылкаПочта и новостиПолучатель → ввести адресу.

 

4.6. Перевірте, чи спрацьовує гіперпосилання. Клацніть на гіперпосиланні. Відкриється вікно програми Outlook Express у якому можно створити повідомлення.Закрийте вікно та поверніться до файла.

4.7. Упорядкуйте дані у Таблиці 3 так, щоб прізвища були за алфавітом. Виокремте дані в таблиці (всі, окрім першого рядка) і натисніть на кнопку Сортировка… → виберіть назву стовпця Прізвище і режим По возрастанию.

4.8. Відформатуйте таблицю. Заголовки стовпців затіньте, клітинки з даними зробіть жовтими. Виокремте рядок → Таблица →Свойства таблицы… → вкладка Фон та виберіть тінь 10% та колір.

4.9. Змініть тип ліній. Перейдіть на вкладку Обрамление та змініть тип ліній на подвійні, потрійні чи товсті, задайте їхню товщину.

5. Збережіть документ у файлі з назвою Лаб.роб.№3.

6. Вставте гістограму Таблиці 1.

6.1. Вставить →Объект→ Диаграмма…→ виокремти усю таблицю (без заголовка) кнопка Создать. Якщо потрібно, змініть розміри, перемістіть діаграму методом перетягування.

6.2. Відредагуйте діграму: змініть розміри, тип, розташувння діаграми тощо. Для редагування - двічі клацнити на діаграмі. (Змінеться ПИ та рядок меню).

7. Вставте діаграму для Таблиці 2.

7.1. Змінить її так, щоб діаграма створювалась тільки по одному рядку Всього. У таблиці послідовно виділить рядок Ціна та НДС ПК (ПИ) → Данные диаграммы → в окне Данные диаграммы кнопка Удалить строку/столбец → для підтвердження кнопка Назначить.

7.2. Відредагуйте діаграму. Змініть розмір, розташування, тип - кругова, вигляд - об'ємний, додати підписи.

8. Збережіть документ.

9. Створіть файл під назвою Математика.

10. Введіть слідуючий текст з математичними виразами, користуючись можливості редактора (грецькі літери, математичні символи тощо) - командами ВставитьСпециальные с имволы…, індекси верхні та нижні набирати командою Формат → Символы…→ вкладка Положение.

Доказать тождества: cos2a+cos2(b-a)-2cosa cosb cos(a-b)=sin2b и

sin2(p/8+a)- sin2(p/8-a)= sin2aÖ2.

Решить уравнения: log2x log2(x-3)+1= log2(x2-3x) и m1+log3xm1-log3x=m2+1 (m>0, m¹1).

11. Введіть наступні вирази, користуячись редактором формул. Запустіть редактор формул ВставкаОбъектФормула…. Ознайомтесь з ПИ Выбор (ВидВыделенное).

y ; ; вычислить интеграл .

12. Вийдіть з редактора, клацніть лівою клавішею миші у вільній області екрана або натисніть клавішу Esc.

13. Відредагуйте якусь з введених формул. Двічи клацніть по формулі.

14. Вийдіть з редактора формул.

15. Збережіть файл Математика.

16. З’єднайте та збережіть усі файли лабораторної роботи в один під назвою Лаб.робота3.

17. Закінчіть роботу.

Контрольні запитання

1. Які є способи створення таблиць?

2. Як змінити розташування меж клітинок?

3. Як об'єднати клітинки в одну?

4. Як вирівняти дані в клітинках?

5. Як змінити ширину і колір рамок таблиці?

6. Як вставити в текст діаграму для заданої таблиці?

7. Як змінити розміри діаграми?

8. Як упорядкувати рядки в таблиці за деякою ознакою?

9. Як вставити рядок у таблицю?

10. Як змінити формулу?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)