АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збір за спеціальне використання води

Читайте также:
  1. Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками
  2. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  3. Аналіз ефективного використання матеріальних ресурсів
  4. Аналіз ефективності використання викор с/г угідь
  5. Аналіз ефективності використання оборотних коштів на підприємстві
  6. Аналіз ефективності використання основних фондів
  7. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  8. Аналіз ефективності використання підприємством трудових ресурсів
  9. Аналіз забезпеченості й використання матеріальних ресурсів на п-ві
  10. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  11. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  12. Валовий національний дохід і валовий внутрішній дохід до використання. Особистий дохід домашніх господарств.

Платниками збору є водокористувачі - суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку.

Об'єктом оподаткування збором є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі, з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання.

Збір не справляється: 1.за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку; 2.за воду, що використовується для протипожежних потреб; 3.за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою територій міст та інших населених пунктів; 4. за воду, що використовується для пилозаглушення у шахтах і кар'єрах та інше.. Збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об'єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

2. Ставка податку на прибуток становить:

21% - в 2012році; 19 % - в 2013 році; 16 % - в 2014 році. Звільняється від оподаткування прибуток: 1) підприємств, що засновані громадськими організаціями інвалідів, отриманий від продажу товарів, робіт, послуг, за винятком підакцизних товарів та прибутку від грального бізнесу; 2) отриманий від продажу у країні спеціальних продуктів дитячого харчування власного виробництва, спрямований на збільшення обсягів виробництва та зменшення роздрібних цін. 3) Звільняється міжнародна технічна допомога та прибуток ЧАЕС, якщо вони направлені на фінансування об’єкту “Укриття” та виведення АЕС з експлуатації. 4) Для підприємств гірничо-металургійного комплексу встановлена ставка в розмірі 30% від діючої, а різниця спрямовується на поповнення обігових коштів 50% від ставки сплачують платники від проведення науково - дослідних та реставраційних робіт у сфері охорони культурної спадщини.

Платники самостійно визначають суми податку, що підлягає сплаті. Податок сплачується не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Платники не пізніше 40 днів після закінчення звітного кварталу подають до податкового органа податкову декларацію про прибутковий податок за звітний квартал, розраховану наростаючим підсумком з початку року.

 

БІЛЕТ № 21

1. Оподаткування податком на прибуток операцій особливого виду

Існують особливості оподаткування операцій особливого виду. Нарахування податку по таких видах відбувається так: Доходи від страхової діяльності:оподатковується оподатковуваний дохід,його сума вирах. так:сума валових внесків-сума платежів сплачених за договорами. Основна ставка оподатк. -3%.; Оподаткування неприбуткових організацій: доходи неприб.орг. звільняються від оподаткування,але лише ті,котрі визначені законодавством.; Оподаткування грального бізнесу:платник податку,який здійснює виплати виграшів,повинен утримувати і вносити до бюджету 30% суми виграшу.Не підлягають оподаткуванню виграші в державну лотерею.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)