АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форматування сторінки

Читайте также:
  1. Висновки (обсяг 3 сторінки).
  2. Загальна інформація веб-сторінки
  3. Опишіть, як Ви будете пояснювати учням параметри форматування сторінок в текстових документах.
  4. Сторінки й підкладки
  5. Таблиці: створення, оброблення, форматування, сортування, обчислення елементами «Формула» у Microsoft Word.
  6. Тема 3.2. Форматування документів
  7. Форматування списків

Для встановлення необхідних значень властивостей сторінки слід відкрити на Стрічці вкладку Розмітка сторінки. На цій вкладці розміщено дві групи елементів керування, які призначені для форматування сторін­ки, — Параметри сторінки та Тло сторінки.

У групі Параметри сторінки для форматування об'єктів сторінки можна використати такі елементи керування:

— кнопку зі списком Поля — для вибору одного зі стандартних наборів розмірів полів. Якщо запропоновані варіанти не влаштовують, то інші значення можна встановити, вибравши в списку цієї кнопки команду Настроювані поля;

— кнопку зі списком Орієнтаці я — для вибору орієнтації сторінки;

— кнопку зі списком Розмір — для вибору одного зі стандартних розмірів аркуша паперу, на якому планується друк документа. Для встановлення інших значень потрібно в меню вибрати кнопку Інші розміри аркушів.

Розміри полів сторінки можна також встановити на вертикальній і горизонтальній лінійках у режимі перегляду документа Розмітка сто­рінки. На лінійках полям відповідають ділянки блакитного кольору. Щоб змінити їхні розміри, необхідно перетягнути межу поля вздовж лінійки в потрібне місце.

Значення вищенаведених та інших властивостей сторінки можна встановити в діалоговому вікні Параметри сторінки, яке можна відкрити вибором кнопки відкриття діалогового вікна у відповідній групі Стрічки. Це саме вікно можна відкрити, якщо двічі клацнути в будь-якому місці вертикальної лінійки або по полях горизонтальної.

На вкладках вікна Параметри сторінки додатково до вищевказаних параметрів можна встановити значення таких влас­тивостей:

· У списку кілька сторінок можна вибрати дзеркальні поля, режим друку двох сторі­нок на аркуші, брошури. Режим брошури передбачає друк сторі­нок документа в такій послідовності (для документа, кількість сторінок якого крат­на 4):

· аркуш 1, сторона 1 – перша і остання сторінки документа;

· аркуш 1, сторона 2 – друга і передостання сторінки і т. д.

Якщо кількість сторінок не кратна 4, то в кінець документа додаються одна, дві або три порожні сторінки так, щоб кількість сторінок стала кратна 4. Після складання надрукованих аркушів і згинання посередині всієї стопки буде отримана брошура. У подальшому брошуру можна зшити по лінії згинан­ня, скріпити степлером чи зброшурувати якимось іншим способом.

· На вкладці Папір – розміри аркуша паперу, спосіб подачі паперу в принтер.

· На вкладці Макет – спосіб вертикального вирівнювання тексту на сторінці, межі сторінки, нумерацію рядків, параметри розташування та оформлення колонтитулів.

Установивши необхідні значення властивостей, потрібно в списку Застосу­вати до, що розміщений на кожній вкладці вікна, обрати варіант їхнього засто­сування – до всього документа, від поточної сторінки і до кінця документа, до виділеного фрагмента, до виділеного розділу. Слід звертати увагу на область Попередній перегляд, де відображається ескіз сторінки з обраними значення­ми властивостей.

Для естетичного оформлення документа використовують також елементи керування групи Тло сторінки вкладки Розмітка сторінки на Стрічці:

· Колір сторінки - для вибору кольору тла і способу заливки сторінки (гра­дієнтна, візерунок, текстура, рисунок);

· Межі сторінок - для вибору потрібного стилю, кольору, ширини ліній тощо;

· Водяний знак - для вибору вигляду та змісту водяного знака, який яв­ляє собою текст або зображення, що відображається під основним текстом документа. Його можна побачити в режимі перегляду Розмітка сторінки і в надрукованому документі.


5.4. Наведіть фрагмент бесіди, в якій розповідається про те, як захищатися від загроз, пов’язаних з Інтернет.

Проте з Інтернетом пов’язана низка ризиків і загроз, про які потрібно знати, щоб захистити себе. Слід мати на увазі, що не всі подані в Інтернеті відомості правдиві, а тому критично ставитися до взятої з мережі інформації, оскільки публікувати її там може майже будь-хто. Після підключення комп’ютера до Інтернету виникає ризик проникнення у нього зловмисника, викрадення інформації та використання цього комп’ютера для атак на інші системи, для розсилання небажаної електронної пошти. Крім того, зростає ризикураження комп’ютера вірусами, які можуть вивести його з ладу та пошкодити наявні на ньому файли.

Щоб захиститися від цих загроз, потрібно:

Установити на комп’ютері антивірусне програмне забезпечення та регулярно оновлювати його;

Ніколи не відкривати файли-вкладення до повідомлень електронної пошти, якщо немає впевненості, що вони містять потрібні дані.

На жаль, Інтернет доступний і для людей, які мають не найкращі наміри.

Тому, спілкуючись через Всесвітню мережу з незнайомими людьми, додержуйтесь таких правил:

пам’ятайте, що особа, яка відрекомендувалася15-річним підлітком, який шукає друзів, може виявитися небезпечною людиною;

не надавайте незнайомим особисту інформацію, зокрема адресу, номер телефону, прізвище тощо;

повідомте батьків, якщо вас запрошують на особисту зустріч.

Хоча з Інтернетом пов’язані певні загрози, це не привід для того, щоб відмовитися від користування мережею. Якщо ви будете дотримуватись правил безпеки, то зловмисники не завдадуть вам ніякої шкоди, і ви зможете повною мірою скористатись усіма службами та можливостями Інтернету.

 


5.6. Напишіть, як найкраще пояснити учням відмінності у роботі інтерпретаторів і компіляторів.

Сучасні мови програмування та їх транслятори є складовими інтегровного середовища програмування.

Транслятор - програма, яка перетворює, программу, написану мовою програмування, в машинні коди. Транслятори поділяються на дві категорії:

· інтерпретатор;

· компілятор.

Інтерпретатор перетворює невеликий фрагмент вихідної програми в машинні коди і, лише дочекавшись, коли процесор їх виконає, переходить до опрацювання наступного фрагмента.

Компілятор транслює відразу всю програму в машинні коди і вміщує їх у пам'ять комп’ютера, не виконуючи. Відкомпільовану програму можна зберегти як окремий об'єкт.

До процесу трансляції входить перевірка початкової програми на відповідність правилам використаної в ній мови. Якщо в програмі знайде­но помилки, транслятор виводить повідомлення про них на пристрій виве­дення (як правило, екран монітора).

Інтерпретатор повідомляє про знайдені помилки після трансляції кож­ної команди програми. Це значною мірою полегшує процес пошуку та виправлення помилок у програмі, але суттєво збільшує час трансляції. Компілятор транслює програму набагато швидше, ніж інтерпретатор, але повідомляє про знайдені помилки після завершення компіляції всієї прог­рами. Знайти та виправити помилки в цьому разі важче.

Інтегроване середовище програмування — це система програмування, що об'єднує редактор для зручного введення і редагування програми, транслятор і налагоджувач програми.


5.3. Поясніть, як саме найкраще вивчати тему "Архівування та розархівування даних" та які диференційовані завдання слід запропонувати учням під час проведення відповідної практичної роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)