АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обшуки у податковiй: мiльйони у сейфi

Читайте также:
  1. Загальпоросійські політичні партії,
  2. Зі спогадів Ірини Жиленко
  3. Класифікація кримінально-процесуальних актів
  4. Кому нужно было интервью Фирташа
  5. Особливості тактики допиту підозрюваного
  6. Підготовки до дій у ММО
  7. Чи була переплата випадковою?

 

"Експрес", 06 мая 2015 г.

 

Новi подробицi слiдчих дiй у кабiнетах обласного управлiння податкової мiлiцiї вражають

Львiвське податкове вiдомство, що мало б стояти на сторожi закону та чесностi, погрузло у безпросвiтнiй корупцiї. Такi висновки напрошуються пiсля ознайомлення з подробицями обшукiв у його примiщеннях -- вони стали вiдомi нам цими днями з достовiрних джерел.

Зокрема, у сейфi в кабiнетi начальника вiддiлу оперативно-розшукової дiяльностi виявлено 181 тисячу доларiв, понад 100 тисяч гривень, чотири золотi годинники вартiстю кiлькадесят тисяч кожен.

Також пiд час обшуку вилучено документи -- свiдоцтва на права власностi, техпаспорти, доручення на елiтнi квартири i машини -- усього 87 об’єктiв -- на кiлька мiльйонiв доларiв. Як згодом встановить слiдство, власниками бiльшостi об’єктiв є люди, близькi до працiвникiв податкової мiлiцiї -- Василя Сандула, Сергiя Малькова та Сергiя Кременчуцького. Або, як їх ще називають, "групи Плюща".

Пiд час допитiв нотарiусiв, продавцiв з’ясувалося, що саме працiвники податкової мiлiцiї здiйснювали розрахунки за об’єкти готiвкою, а їхнi теперiшнi власники є звичайними пiдставними особами.

Втiм, i Сандул, i Мальков, образно кажучи, лише пiшаки, або, iншими словами, живi гаманцi свого керiвництва. У процесi слiдства встановлено, що хоч сейф з грошима був розташований у кабiнетi керiвника вiддiлу пана Колодiя, усi знали, що сейф належить колишньому заступнику начальника податкової мiлiцiї пановi Кременчуцькому.

Це, до речi, доволi колоритна фiгура. Свого часу пiсля порушеної Генеральною прокуратурою кримiнальної справи за статтею 190 ч. 3 Кримiнального кодексу України, постановою слiдчого вiн був вiдсторонений вiд виконання службових обов’язкiв. Вiдтодi перебував, як то кажуть, "у резервi". Втiм, користуючись близькими зв’язками з керiвником податкової мiлiцiї паном Плющем, регулярно з’являвся у примiщенi податкової, даючи неофiцiйнi вказiвки. Або, як кажуть, злосливцi, органiзовував збiр "данини" з пiдлеглих Плюща, який на це заплющував очi, бо, як кажуть, був "у долi".

Неофiцiйний статус Кременчуцького до останнього часу нiхто навiть не пробував ставити пiд сумнiв -- вiн спокiйно заїжджав у службове подвiр’я податкової на приватних дорожезних авто -- "БВМ 7" чи "Ленд Ровер". Живе в розкiшному особняку в елiтних Брюховичах.

Звiдки ця умовна "група Плюща" отримувала грошi? Як свiдчать нашi джерела, крiм хабарiв, отримуваних вiд пiдприємцiв, група контролювала астрономiчнi доходи вiд "конвертацiйних центрiв" та неофiцiйного грального бiзнесу. Зокрема, тут фiгурує група пiдприємств-привидiв такого собi громадянина Аляб’єва, громадянина Кривуна, i ще донедавна громадян Онищенка та Дубневичiв. Через органiзованi ними "пральнi машини" у готiвку переводились мiльярди гривень, а вiдсотки вiд цих операцiй потрапляли в сейфи керiвництва податкової мiлiцiї. Ось вам i пояснення, звiдки мiльйони доларiв у тридцятирiчних податкових мiлiцiонерiв. Вони, до речi, особливо навiть i не намагалися приховати свої, як то кажуть, нетрудовi доходи: користувалися дорогими авто, часто вiдвiдували екзотичнi курорти, вивiшуючи вiдповiднi фото у соцiальних мережах.

Цiкаво те, що, маючи високих покровителiв, "група Плюща" вибудувала настiльки специфiчну роботу конвертацiйних центрiв, що певний час перебувала поза контролем автоматизованої системи, створеної свого часу з iнiцiативи теперiшнього мiнiстра О. Клименка наказом N 329 дск.

...Такої ганьби податкова Львiвської областi за двадцять рокiв iснування ще не знала. Те, що в цих стiнах коїться щось дивовжне, стало зрозумiло ще пiд час оприлюднення кричущих фактiв у рамках "Справи на мiльярд". Тодi нам вдалося довети, що управлiння податкової мiлiцiї на сьогоднi -- це звичайнiсiньке кубло рекетирiв у погонах, у яких немає нiчого святого.

Сьогоднiшнi подiї уже в рамках офiцiйного розслiдування слiдчих прокуратури лише додають масштабу цiй картинi, мальованiй фарбами аморальностi та цинiзму.

Дивує лише те, якою має бути безпринципнiсть керiвника податкової мiлiцiї пана Плюща, який досi не зробив правильного висновку з цiєї iсторiї -- не згорiв вiд сорому i не поклав заяву про звiльнення на стiл. Дивує, чому досi нiхто не затриманий i не заарештований внаслiдок розслiдування цього гучного кримiнального розслiдування. Чи правда, що один iз заступникiв прокурора областi пробує вплинути на слiдство, завiвши його на манiвцi?

Мовчання керiвника обласної податкової пана Пекарчука теж затяглося. Йому варто визначитися: чи вiн i надалi перебуває у заручниках свого наскрiзь корумпованого оточення, чи вiн це оточення "дахує".

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)