АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На Тернопільщині зліпили найбільший вареник – завдовжки 40 см

Читайте также:
  1. ЄС - найбільший у світі економічний блок
  2. ПРИГОТУВАННЯ ВАРЕНИКІВ З КАРТОПЛЕЮ І ШКВАРКАМИ

Під час конкурсу у рамках фестивалю у Збаражі, приуроченому відкриттю на Тернопільщині туристичного сезону, було зліплено найбільший вареник.

Вареники ліпили 14 жінок, які очолюють сільські клуби району. Загалом вони зробили близько 4 тисяч вареників, найбільший з них зліпила керівник клубу села Колодне - Марія Сенчишин.

Вареники ліпили зі сиром та картоплею. «Найкращий рецепт – це смачна начинка і хороший настрій», – пояснювали жінки.

Пам'ятник пельменю в Іжевську.

29 жовтня 2004 в Іжевську відкрився пам'ятник Пельменю на вулиці Краєва, біля кафе "Позімь". Такий незвичайний пам'ятник виглядає так, немов гігантська рука узяла вилку і насадила на неї пельмень, після чого увіткнула цю вилку тупим кінцем в землю. Пельмень дійсно значний: один метр в діаметрі. А висота всієї конструкції, разом з величезною вилкою складає три метри. Встановлюючи пам'ятник Пельменю в Іжевську, організатори проекту тим самим відзначають географічну крапку на карті світу, де вперше приготували пельмені. Автори проекту Олексій Шкляєв і Арт-группа "Археоптерикс" вважають, що це місце буде сильним по енергетиці, притягатиме не тільки туристів, але і наречених. "Тут буде місце народних гулянь, і з'являться нові традиції", - сподіваються вони.

Пам'ятник варенику в Глендоні.

    У Канаді, в провінції Альберта, в містечку Глендон, в 1991 році звели пам'ятник варенику висотою з 3-поверховий будинок. Параметри: висота 8,2 м, ширина 3,7 м, вага - 2718 кг. Монументальна галушка, насаджена на не менш монументальну вилку, — напевно, найбільший подібний пам'ятник в світі. Вважається, що поставили його вихідці з України. Більш того, хто знає канадські монети, замість білого ведмедика на 2-долларовці планували зобразити вареники.

Корисні поради

1. Кастрюля для варіння вареників та пельменів повинна бути невисокою, широкою, щоб їм не було тісно.

2. Води повинно бути на 2/3 об’єму.

3. Підсолюють воду зразу після закипання. Разом з сіллю можна покласти дрібно нарізану цибулю, лаврове листя, кріп, петрушку.

4. Варити пельмені та вареники потрібно 8-12 хв. Після того як вони спливуть, потрібно зменшити нагрів і варити ще 3-5 хв. потім обережно виловити ложкою-шумівкою, скласти у сотейник або кастрюлю, дати стекти лишній воді, злити її, і лише потім розділити на порції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)