АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фармакологічні властивості і використання

Читайте также:
  1. Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками
  2. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  3. Аналіз ефективного використання матеріальних ресурсів
  4. Аналіз ефективності використання викор с/г угідь
  5. Аналіз ефективності використання оборотних коштів на підприємстві
  6. Аналіз ефективності використання основних фондів
  7. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  8. Аналіз ефективності використання підприємством трудових ресурсів
  9. Аналіз забезпеченості й використання матеріальних ресурсів на п-ві
  10. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  11. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  12. Валовий національний дохід і валовий внутрішній дохід до використання. Особистий дохід домашніх господарств.

Відвар трави повитиці вживають як пургативний, діуретичний, болетамувальний та як такий, що збуджує виділення шлункового соку, засіб. Як в'яжучий засіб його призначають при колітах. П'ють відвар і при деяких жіночих хворобах, зокрема при мізерних менструаціях. У тібетській медицині рослина відома своїми кровоспинними властивостями. Зовнішньо, у вигляді ванн, повитицю використовують при шкірних захворюваннях. У гомеопатії препарати повитиці дають пити при висипах на шкірі, грипі, жіночих хворобах та в інших випадках.

Петрів хрест

Безхлорофільна рослина-паразит. Як тебе ще звати?

Петрів хрест ще називають маслянки, шпараговий ряст. Російською — Гнездник, потаенница, царь-трава. Естонці називають петровий хрест — лемароги, а латиші — бесляппе. Наукова назва рослини латиною - Lathraea squamaria, що в перекладі означає “прихований лускатник”.

Петрів хрест за своєю природою життя схожий на гриби. Це гетеротрофні рослинні організми. Отруйні. Але що цікаво! І цю рослину оспівують літератори.

У журналі “Київ” (1992 рік, травень) були опубліковані “Нотатки вченого агронома про сучасне царство Еола з відступами, аналогіями і спробою резюме”. В мережі ці нотатки опубліковані за адресою:

http://ursr.org/kyiv/92/05/html/117.html

...Манила до себе балка нас, повоєнну малечу — розпроголодну, розпрохолодну, розпролахмічету: на вбоженних одежинах латка на латці сидить і латкою поганяє. Тулилися по її берегах скромні орлики і сокирки, жовто скипав буркун-дрібноцвіт — медова травка, гордо величався білий будяк — адамова голова, присідав перед ним навпочіпки бубовник — брязгітка, як йому і належить, не корився чиновному собратові борець — зозулині черевички, вихльостував батогами шпараговий ряст і тихо щулився сухоребрик... І стільки-то там трав розкошувало, скілько-то там зернят і ягід родило, що ні розказати, ні пером описати.

Петрів хрест — отруйний. Та й для нього “знайшли роботу” прадавні знахарі. Траву рослини брали в дорогу, як оберіг від біди. Вважалося, що при допомозі його кореня можна було подолати бісову силу...

Офіційна медицина знайшла Петровому хресту практичне застосування. Рослина допомагає як протипухлинний засіб. Правда у поєднанні з іншими травами: болиголова, аконіт (борець), простріл, молочай Палласа та з іншими лікарськими препаратами.

Петрів хрест використовують при захворюваннях нирок, печінки (гепатит, цироз, рак), при набряклості, водянці і асциті, при гінекологічних захворюваннях, для регулювання овуляції яйцеклітини, м'язового тонусу матки і стимуляції запліднення яйцеклітини, тобто при безплідді.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)