АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реалізація математичної моделі фільтра у форматі Simulink

Читайте также:
  1. Аналіз зміни рівноваги у моделі AD-AS.
  2. Аналіз моделі IS-LMдля відкритої економіки при фіксованому обмінному курсі.
  3. Аналіз моделі мультиплікатора.
  4. Аналіз суті та практичних висновків моделі економічного зростання Р. Солоу.
  5. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  6. В якості економічної моделі справжнього соціалізму економічні радники Горбачова певний час вбачали
  7. Визначення практичної придатності побудованої ої регресійної моделі.
  8. Визначення рівня сукупного попиту у базовій моделі рівноваги на товарних ринках ADAS. Чинники сукупного попиту.
  9. Визначення фільтраційних напружень.
  10. Виробнича функція в моделі Р. Солоу
  11. Висновки моделі IS-LM-BP для випадків абсолютної не мобільності та абсолютної мобільності капіталів
  12. Висновки моделі IS-LM-BP для випадків малої та високої мобільності капіталів

Як вже відзначалось раніше, пакет MATLAB інтегрований з інтерактивною системою Simulink, призначеною для моделювання різноманітних аналогових і дискретних динамічних систем. Відповідно в модулі fdatool є функція реалізації синтезованого дискретного фільтру у вигляді блоку формату Simulink, що дозволяє проводити імітаційне моделювання його роботи. Для ініціалізації цього процесу необхідно перейти на закладку Realize Model (див. рис.Б.5).

Задавши відповідне ім'я блоку у рядку Block name необхідно натиснути на кнопку Realize Model, після чого автоматично викликається робоче вікно середовища Simulink (див. рис.Б.6), в яке у вигляді блоку з відповідним входом і виходом передається математична модель синтезованого дискретного фільтра.

При цьому важливим достоїнством Simulink є наявність можливості проаналізувати внутрішню будову блоку, представленої у вигляді структурної схеми синтезованого фільтра. Для цього необхідно двічі клацнути на зображенні відповідного блоку, після чого відкриється додаткове вікно (див. рис.Б.8).

Необхідно також відзначити наявність можливості конвертувати форму представлення структури фільтра (пряму, канонічну, транспоновану, каскадну і т.д.). Для цього у вікні Current Filter Information інтерфейсу fdatool через контекстне меню, що викликається натисканням правої кнопки миші, можна задати відповіді параметри командою Convert Structure (див. рис.Б.7).

Рис.Б.7. Вікно вибору форми представлення структури Convert Structure

 

В подальшому моделювання роботи синтезованого фільтра (можливо у складі більш складної системи) здійснюється шляхом перетаскування блоків з вікон бібліотек у вікно створюваної моделі і настроювання зв'язків між ними. Після створення моделі можна запустити процес моделювання. Simulink створить систему диференціальних рівнянь, що описують модель, і почне виконувати її рішення чисельним методом. Велике число засобів візуалізації дозволяють аналізувати різноманітні аспекти роботи створеної моделі як у часовій і частотній областях.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)