АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технічні вимоги до оформлення та збереження лекал

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  3. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  4. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  7. ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ
  8. Вимоги до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання.
  9. Вимоги до використання методу проектів
  10. Вимоги до документів
  11. Вимоги до емоційно-вольової сфери
  12. Вимоги до залу лікувальної фізичної культури

Тема: Побудова лекал деталей одягу масового виробництва. Види лекал.

Розробка лекал деталей одягу – це технічний документ який визначає конструкцію, форму і розміри деталей, ТУ на їх розробку та розкрій. Вихідними даними для розробки креслень лекал є технічні креслення деталей одягу, властивості матеріалів з яких пропонується виготовлення та вибрані методи обробки.

Розробка лекал відбувається у наступній послідовності:

1.перевірка технічних креслень конструкції.

2. внесення уточнень.

3. копіювання креслень деталей.

4. розробка контурів лекал з урахуванням технологічної обробки.

5. оформлення креслень лекал.

6. технічне розмноження лекал.

7. побудова робочих лекал та допоміжних.

- При перевірці креслень конструкцій контролюється спряження ліній по зрізах, що сполучаються місця розташування контрольних знаків довжинних зрізів деталей перевіряється сполучення деталей пілочки і спинки верхнього та нижнього рукавів задньої та передньої половинки штанів по швах.

- якщо при перевірці були встановлені якісь порушення то в креслення конструкції вносяться зміни при цьому точність лекал повинна бути 1мм.

- для виготовлення лекал креслення конструкції копіюється з розстановкою усіх контрольних знаків направлення н.о. та основних конструктивних ліній.

- контури лекал розробляються з урахуванням технології обробки та у відповідності до конструкції шва. Тут же враховується товщина матеріалів їх усадка та інші властивості, конфігурація зрізів, необхідність подальшого уточнення та інше. Припуски на усадку тканини можна закладати при розробці технічних креслень.

- на лекалах відповідно до технічних вимог наносяться позначення.

 

Технічні вимоги до оформлення та збереження лекал.

На основних і на робочих лекалах наносяться маркувальні позначки та дані які визначають технічні вимоги на технологічну обробку та розкрій матеріалів.

На лекалах швейних виробів наносяться такі маркувальні дані –

- назва виробу

- номер моделі

- призначення лекала -осн. пох. допоміж.

- назва деталі та її код – пілочка 411

- розмір виробу.

На одній із основних деталей – частина пілочки – комплекту лекал вказують специфікацію лекал та деталей крою для всіх видів тканин та малюнок моделі.

На всіх деталях наносять наступні позначення –

- лін. напрямку н.о. – намічається від верхнього зрізу до низу.

- Лін. допустимих відхилень від н.о.

- Контрольні надсічки для суміщення деталей в процесі з’єднання.

- Лін. мінімальних та максимальних величин доточок.

- Найменування виробу.

- номер моделі.

- найменування деталі.

- Розмір.

- Матеріал.

- Кількість деталей.

- Площа деталей.

- Дата та прізвище конструктора.

- Дата та прізвище та підпис перевіряю чого.

По всім контурним лініям та лініям зрізів всього комплекту на відстані 1 мм від зрізу паралельно зрізу проставляють клеймо ВТК на відстані не більше 8 – 10 см.

Робочі лекала які знаходяться у виробництві і таблиці вимірів із ТО перевіряються не рідше 1 раз на місяць. Лекала – еталони перевіряють один раз в квартал. Лекала на швейні вироби виготовляють з точністю + - 1 мм. Лекала виготовляють із картону і зберігаються у підвішеному стані в порядку зростання. За виходами термінів дії ТО та лекала списуються.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)