АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комбінації клавіш, що використовуються в діалогових вікнах

Читайте также:
  1. ГЕНЕТИЧНІ РЕКОМБІНАЦІЇ
  2. Інноваційні навчальні технології, що використовуються на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях
  3. Міжнародні правила ІНКОТЕРМС, що використовуються в сфері зовнішньоекономічної діяльності
  4. ПГ-7В, ПГ-7ВЛ, ПГ-7ВР. Призначення, бойові властивості, порядоквикористання, загальна будова, на чому заснована вражаюча дія, які вибуховіречовини використовуються.
  5. Перелік скорочень, що використовуються в протоколі
  6. Протипоказані комбінації: флоктафенін, сультоприд, інгібітори моноамін оксидази (за виключенням інгібіторів МАО-В).
  7. Системи числення, які використовуються в комп'ютерах
  8. У соціально-педагогічній діяльності часто використовуються також методи соціально-педагогічної реабілітації.
  9. Які використовуються плити для покриття одноповерхових будівель ? Які особливості розрахунку та армування плит покриття ?

Дія Клавіатурний еквівалент

Переміщення до наступного елементу <ТаЬ>

Переміщення до попереднього елементу <Shift+Tab>

Вибір наступної закладки <Ctrl+Tab>

Вибір попередньої закладки <Shift+Ctrl+Tab>

Активація поточного керуючого елементу <пропуск>

Вибір активної кнопки <Enter>

Закриття діалогового вікна <Esc>

Ввімкнення чи вимкнення режиму <АИ:підкреслений символ>

Відкрити випадаючий список <F4>

 

12. 13.14.15.Поняття Windows Explorer і робота з панеллю дерева папок. Робота з об’єктами Windows Explorer. Пошук інформації у Windows. Робота з дисками у Windows Explorer.

Поняття про Windows Explorer. Робота з панелю дерева папок

Однією із найбільш важливих програм, що входять в операційну систему Windows ХР, є програма Windows Explorer (Проводник). Вона призначена для перегляду списків папок та файлів, а також для виконання практично всіх операцій над ними. Будь-яка дія над файлом чи папкою (копіювання, перенесення, знищення, перейменування і т.д.), що проводиться в графічному середовищі операційної системи Windows здійснюється програмою Explorer. Наприклад, коли користувач виконує певні дії над піктограмами на робочому столі, то керує ними все той ж Explorer. Тобто Windows Explorer постійно знаходиться в оперативній пам'яті комп'ютера у вигляді процесу і керує всіма операціями над файлами (папками). Якщо процес explorer.exe закрити, то це призведе до фактичної зупинки роботи операційної системи Windows.

Вікном Explorer прийнято вважати, будь-яке вікно папки, в якому ввімкнуто однойменну панель. Explorer може бути дерево папок, пошукова панель, панель Favorites - вибраних об'єктів (папок чи файлів) та посилань на ресурси Internet або History - останніх відображуваних у вікнах Windows ресурсів (папок, документів, сторінок Internet). Традиційно останні дві панелі із перелічених вважаються панелями Internet Explorer, а попередні - Windows Explorer. Хоча таке розмежування дуже відносне, оскільки ці програми дуже тісно інтегровані між собою.

Саме вікно Explorer виступає, як інструмент для перегляду і керування піктограмами файлів, папок та ресурсів Internet. Закриття цього вікна не приводить до вивантаження Explorer з пам'яті, а лише до закриття відповідної папки чи ресурсу Internet що відображались у вікні. Існує кілька способів відкриття вікна папки у вигляді Windows Explorer, а саме:

• у вікні будь-якої відкритої папки натиснути кнопку Folders (Папки);

• натиснути комбінацію клавіш Start + Е;

• в пункті Programs (Программы | Програми) кнопки Start (Пуск) зайти в розділ Accessories (Стандартные | Стандартні) і вибрати команду Windows Explorer (Проводник | Провідник);

• викликати контекстне меню на піктограмі папки, де вибрати команду Explore (Проводник |Провідник);

• у вікні відкритої папки вибрати потрібну підпапку і в пункті File (Файл) головного меню вікна вибрати команду Explore (Проводник | Провідник);

• натиснути клавішу Shift і, не відпускаючи її, зафіксувати курсор миші на піктограмі папки, після чого двічі натиснути ліву клавішу;

• вибрати пункт Run (Выполнить | Запуск програми) кнопки Start (Пуск) або натиснути комбінацію клавіш Start+R, при цьому відкривається вікно, де задаємо команду explorer (ентер);

• перейти до головної папки Windows, де завантажити файл explorer.exe.

Ліва частина робочого поля вікна Explorer,відображає ієрархічну організацію папок у Windows. Кореневою папкою є робочий стіл Windows, на якому розміщені основні програми, серед них -папка даного комп'ютера - My Computer (Мой компьютер | Мій комп'ютер) та списку комп'ютерів, що входять в локальну мережу - My Network Place (Сетевое окружение | Мережне оточення). В папці My Computer знаходиться список папок логічних та фізичних дисків даного комп'ютера, ярлики папок із документами кожного із локальних користувачів зареєстрованих на ПК, спільної папки документів, доступних всім користувачам, та, при певних налаштуваннях папок ярлика панелі керування Windows (Control Panel (Панель управления | Панель керування)). Крім цього в папці My Computer можуть знаходитись так звані мережеві диски. В папці кожного диску структура підпапок повністю відповідає струтктурі каталогів в DOS.

Завдяки тому, що в лівій частині вікна Explorer, відображається дерево папок, можна легко і швидко переміщатись між папками та переходити до потрібної нам папки. Щоб легше було переміщатись по дереву папок, його гілки можна згортати, а коли потрібно потрапити в підпапки даної папки, то відповідну гілку можна розгорнути. Коли гілка дерева має підпапки і вона згорнута, то у її вузлі знаходиться мітка у вигляді знака "+". у вузлі розгорнутої гілки знаходиться мітка у вигляді знака "-". Для того, щоб розгорнути гілку дерева потрібно на мітці "+" зафіксувати курсор миші і один раз натиснути ліву клавішу або двічі натиснути на самій папці. Відповідно, щоб згорнути гілку потрібно натиснути ліву клавішу миші, коли курсор знаходиться на мітці"-". Спід відмітити, що при цьому активність папки в правій частині вікна не зміниться, та коли зафіксувати курсор миші на самій папці і натиснути ліву клавішу (один чи два рази), то вона стає активною і відображається в правому полі. Для того, щоб відкрити папку в правій частині вікна, потрібно натиснути ліву клавішу миші двічі (на гілках дерева при цьому відкриття папки не відображається).

При переміщенні по дереву за допомогою клавіатури, в правому полі відмічена папка автоматично стає активною. Щоб розгорнути гілку за допомогою клавіатури, натискають клавішу "+" на блоці малої цифрової клавіатури. Згортання гілки здійснюється клавішею "-" на малому цифровому блоці. Клавіша "*" розгортає всі підгілки даної гілки дерева папок.

Нагадаємо, що в правій частині вікна Explorer відображається вміст відкритої папки. Причому розмір об'єктів можна змінювати за допомогою піктограми View панелі інструментів або однойменного пункту меню. Інколи список об'єктів потрібно впорядкувати за певним критерієм. Для цього потрібно в пункті View (Вид | Вигляд), або в контекстному меню вибрати команду Arrange Icons by (Упорядочить значки | Упорядкувати значки). Після чого слід вибрати критерій сортування.

Для переміщення між окремими розділами вікна Explorer використовується клавіша ТАВ, а в зворотньому напрямку Shift+TAB. Нагадаємо, що вихід з папки на рівень вище при активній її робочій ділянці (в надпапку) здійснюється клавішею Backspace, а адресна панель активізується клавішею F4.

Робота з об'єктами у Windows Explorer

Як вже було сказано, Explorer - це основний інструмент Windows для виконання операцій над файлами, папками та ярликами. Тобто, будь-які дії над цими об'єктами виконуються через Explorer, навіть якщо вони застосовуються поза вікном цієї програми. Отже, всі операції над об'єктами описані в цьому розділі для вікна Explorer будуть виконуватись в будь-якому звичайному вікні папки та безпосередньо на робочому столі. Далі ми наведемо ці операції, але перед цим зверніть увагу на те, що операції виконуються або безпосередньо над об'єктом, на який встановлено курсор миші, або над відміченою групою об'єктів. В останньому випадку потрібно перемістити курсор миші на один з відмічених об'єктів, або просто виділити їх клавіатурою і виконувати подальші дії за допомогою її клавіш.

Для того, щоб відмітити об'єкти, потрібно натиснути клавішу Ctrl і, не відпускаючи її, по черзі вибирати об'єкти курсором миші шляхом натискання лівої клавіші. Щоб виконати цю операцію клавіатурою, потрібно відмітити перший з об'єктів, натиснувши на Ctrl. He відпускаючи його, перейти на наступний, натиснути клавішу пропуск і так повторювати аж поки всі потрібні об'єкти не будуть відмічені.

Якщо об'єкти знаходяться підряд потрібно відмітити мишею перший, натиснути клавішу Shift і, не відпускаючи її, зафіксувати курсор миші на останньому об'єкті, а тоді натиснути на ньому ліву клавішу) Це можна зробити і клавіатурою, відмітивши перший, а потім, натиснувши Shift, клавішами стрілок відмітити сусідні. Об'єкти, що розміщені підряд, можна також відмітити за допомогою рамки виділення. Для цього встановлюють курсор миші поза ділянкою об'єктів, що потрібно виділити, а далі, натиснувши ліву клавішу, утворюють курсором прямокутну рамку так, щоб вона не потрапляла назовні об'єкта.

Щоб відмітити всі об'єкти в активній папці, потрібно натиснути комбінацію клавіш Ctrl+A, або в пункті меню Edit (Правка) вибрати Select All (Выделить все | Виділити все).

Коли мусимо відмітити дуже велику кількість об'єктів (значно більшу від тих, що не потрібно виділяти), потрібно виділити ті, що не повинні входити в групу, а тоді в пункті меню Edit (Правка) вибрати Invert Selection (Обратить выделения | Обернути виділення).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)