АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційне завдання №4. За договором, укладеним між торговельним підприємством та Південно-Західною залізницею, остання здійснювала перевезення вантажів з м

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

 

За договором, укладеним між торговельним підприємством та Південно-Західною залізницею, остання здійснювала перевезення вантажів з м. Києва до м. Ужгорода. Під час одного з перевезень сталося зіткнення вантажних потягів, що спричинило втрату вантажу торговельного підприємства. Через З місяці торговельне підприємство надіслало залізниці претензію, в якій вимагало відшкодування вартості втраченого вантажу, суми штрафу та плати, що її здійснило підприємство за перевезення вантажу. У встановлений термін залізниця надіслала заявникові відзив, у якому погоджувалася відшкодувати тільки суму втраченого вантажу. Підприємство звернулося до господарського суду.

Питання:

1. Який обсяг відповідальності, що його несе залізниця, передбачений за втрату вантажу?

2. Протягом якого терміну можуть заявлятися претензії і подаватися позови до залізниці?

3. Яке рішення має прийняти суд?

 

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУРІШНІХ СПРАВ

КАФЕДРА ГОСПОДАРСЬКО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри

Господарсько-правових дисциплін

____________ _____

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

Тема №14: Особливості здійснення зовнішньоекономічної діяльності

З дисципліни: Господарське право

Категорія студентів: студенти ЮФ та ФПЗПДП ННІПП НАВС

Навчальна мета: Мета: Сформувати у слухачів практичні навики щодо вирішення ситуаційних завдань пов’язаних із санкцій, які можуть бути покладені на суб’єкта господарювання в разі порушення норм господарського права.

Виховна мета: сприяння розвитку моральних етичних та інших якостей особистості, формування професійних якостей юриста, розвитку професійних відносин у колективі

Розвивальна мета: поглиблення обізнаності студентів у теоретичних питаннях курсу «Господарський процес», опанування навиками професійного юридичного мислення

Обсяг навчального часу: 2 години

Навчальне обладнання, ТЗН:______________________________________________________

Наочні засоби:___________________________________________________________________

Між предметні та міждисциплінарні зв’язки: Цивільний процес.

Джерела

Нормативні акти:

 

1. Декрет Кабінету Міністрів України “Про квотування і ліцензування експорту товарів (робіт, послуг)” від 12 січня 1993 року.

2. Декрет Кабінету Міністрів України “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 19 лютого 1993 року

3. Закон України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” від 30 жовтня 1996 року.

4. Закон України “Про зовнішньоекономічну діяльність” від 16 квітня 1991 року.

5. Закон України “Про інвестиційну діяльність” від 18 вересня 1991 року.

6. Закон України “Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)” від 15 березня 2001 року.

7. Закон України “Про концесії” від 16 липня 1999 року.

8. Указ Президента України “Про облік окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів)” від 7 листопада 1994 р. №659/94.

9. Закон України “Про деякі питання валютного регулювання та оподаткування суб'єктів експериментальної економічної зони "Сиваш"” від 23 лютого 1996 року.

10. Закон України “Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) економічних зон” від 13 жовтня 1992 року.

11. Закон України “Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку та спеціальну економічну зону "Порт Крим" в Автономній Республіці Крим” від 21 грудня 2000 року.

12. Закон України “Про спеціальну економічну зону "Закарпаття"” від 22 березня 2001 року.

13. Закон України “Про спеціальну економічну зону "Миколаїв"” від 13 липня 2000 року.

14. Закон України “Про спеціальну економічну зону "Рені"” від 23 березня 2000 року.

15. Закон України “Про спеціальну економічну зону "Славутич"” від 3 червня 1999 року.

16. Закон України “Про спеціальну економічну зону "Яворів"” від 15 січня 1999 року.

17. Закон України “Про спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу "Курортополіс Трускавець"” від 18 березня 1999 року.

18. Положення про спеціальну економічну зону "Інтерпорт Ковель", затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2000 р. № 796

19. Положення про спеціальну економічну зону "Рені", затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2000 р. № 1344.

20. Порядок здійснення моніторингу за функціонуванням спеціальних (вільних) економічних зон і територій пріоритетного розвитку та дотриманням умов спеціальних режимів їх діяльності. Затверджено Наказом Міністерства економіки України, Державної митної служби України, Державної податкової адміністрації України, Міністерства фінансів України 20.09.99 № 114/600/496/221. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 жовтня 1999 р. № 677/3970.

21. Порядок розгляду і затвердження інвестиційних проектів, що реалізуються на території спеціальної економічної зони "Миколаїв", визначення переліку та обсягів матеріалів і сировини, які ввозяться на її територію для потреб власного виробництва, пов'язаного з реалізацією інвестиційних проектів, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1901.

22. Постанова Кабінету Міністрів України “Про Концепцію створення спеціальних (вільних) економічних зон в Україні від 14 березня 1994 р. № 167

23. Постанова Кабінету Міністрів України “Про ліквідацію деяких консультативних, дорадчих та інших органів, утворених Кабінетом Міністрів України” від 22 січня 2001 р. № 34.

24. Постанова Кабінету Міністрів України “Про ліквідацію Державної компанії "Адміністрація Північнокримської експериментальної економічної зони "Сиваш"” від 27 грудня 2001 р. № 1735.

25. Тимчасовий Порядок переміщення товарів та інших предметів через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення операцій, передбачених у частині 4 статті 6 Закону України “Про спеціальну економічну зону "Закарпаття"”, затверджений Наказом державної митної служби від 26.12.2001.

26. Типовий договір (контракт) на реалізацію інвестиційного проекту на території пріоритетного розвитку, в спеціальній (вільній) економічній зоні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 1999 р. № 1199.

27. Указ Президента України “Про Північнокримську експериментальну економічну зону "Сиваш"” від 30 червня 1995 року.

28. Указ Президента України “Про спеціальну економічну зону "Закарпаття"” від 9 грудня 1998 року.

29. Указ Президента України “Про спеціальну економічну зону "Інтерпорт Ковель"” від 22 червня 1999 року.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)