АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціальний портрет проведеного анкетного опитування

Читайте также:
  1. Биография. Исторический портрет
  2. ВИКОРИСТАННЯ ІСТОРИЧНИХ ПОРТРЕТІВ ЯК МЕТОДИЧНА
  3. Вказати, у вигляді чого оформляється результат проведеного контролю.
  4. Внаслідок суперечливості соціальних відносин однією з форм соціальної взаємодії суб'єктів стає соціальний конфлікт.
  5. Встановіть відповідність між портретами історичних діячів та їхніми іменами.
  6. Глава 3 Соціальний розвиток і культура
  7. Дидактичні умови використання історичних портретів видатних українських особистостей під час вивчення історії України у 7 класі
  8. Елементи опитування.
  9. Єдиний соціальний внесок
  10. За проектом «Галерея музичних портретів»
  11. Из предложенных портретов, выберите те изображения исторических деятелей, годы жизни которых (полностью или частично) приходятся на столетие, в котором был создан документ.
  12. Исторический портрет Ивана IV(Грозного)

З початку наведемо загальну картину проведеного анкетного опитування. На початку опитування інтерв'юери викликали інтерес у місцевих жителів. Але незабаром з'ясувалося, що жителі сприймали нас як агітаторів, якої-небудь політичної партії, так як підходили до нас з питаннями "А що це за агітація? Від якої ви партії?". Дуже цікавим було те, що саме ці люди після того як дізналися про тему і мету соціологічного опитування на відріз відмовлялися відповідати на запитання анкети. Також не одиничним спостерігалося бажання взяти участь в опитуванні але після першого ж питання "Чи будете Ви брати участь у виборах до Верховної Ради України в жовтні 2012 р.?" відповідали що це їм не цікаво. Хотілося б відмітити, що відмови були різної форми. Наприклад, жінки похилого віку з презирством аргументували відмову оскільки не бачили в цьому сенс, молодь в основному просто проходила мимо, але були випадки з агресивною відмовою і застосуванням ненормативної лексики, в основному це чоловіки від 35 років і старше. Це свідчить про складну соціально-політичну ситуацію в місті, мешканці не задоволені своїм сьогоднішнім життям. Потрібні якісь реформи, зміни в управлінні містом - для того, щоб стабілізувати цю ситуацію, з одного боку. А з іншого, необхідно, щоб саме населення виявляло велику політичну активність і прагнуло більше дізнаватися про діяльність різних організацій і політичних партій в місті - тим самим намагаючись вплинути на соціально-економічний і політичний порядок.

В даному соціологічному опитуванні взяли участь 250 жителів Баглійського району. А конкретно в таких точках: автобусна зупинка «Урал», ринок та поблизу Палацу культури «Хімік». За соціально-професійним статусом маємо такі показники: 30% робітники, 28% пенсіонери, 18% студенти, 12% безробітні, 6% підприємці, 5% службовці (Таблиця 1). В опитуванні взяла участь практично однакова кількість жінок 51% і чоловіків 49% (Рисунок 1).

 

 

Таблиця 1 Розподіл респондентів за соціально-професійним статусом

Питання Ваш соціально-професійний статус:
відповідь студент ВУЗа, технікума, ПТУ службовец рабітник підприємець безробітний пенсіонер інше
частота              
відносна частота 0,18 0,052 0,304 0,056 0,124 0,28 0,004
відсотковий аналіз 18% 5% 30% 6% 12% 28% 0%

Рисунок 1 Одновимірний розподіл респондентів за статтю

 

 

Оскільки опитування проходило зранку в будній день на ринку і біля автобусної зупинки на вулиці знаходилися в основному пенсіонери і робітники. Молоді на вулицях дуже мало. Отже за віковими групами маємо такі дані: у віковий проміжок 18-25 років 20% респондентів, у віковій групі 26-35 потрапила 19% респондентів, у проміжок 36-45 років 24% респондентів, також стільки ж відсотків 24% старше 60 років, і найменьша група 46-60 років складаєть 13% від загальної кількості опитанних Баглійского района 250 осіб (Рисунок2).

 

Рисунок 2 Вікові групи опитанних респондентів

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)