АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок виконання

Читайте также:
  1. I. Порядок медицинского отбора и направления на санаторно-курортное лечение взрослых больных (кроме больных туберкулезом)
  2. III Общий порядок перемещения товаров через таможенную границу Таможенного союза
  3. V. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕНИЯ РЕЗУЛЬТАТОВ ИНСПЕКТИРОВАНИЯ МЕСТ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО СОДЕРЖАНИЯ
  4. А Порядок работы на станции при тахеометрической съемке. Вычислительная и графическая обработка результатов съемки.
  5. Административные взыскания и порядок их наложения
  6. Административный порядок предоставления земельных участков, находящихся в государственной собственности.
  7. Акционерное общество как юридическое лицо: порядок образования, правовое положение
  8. Аудит учета производственных запасов. Порядок проведения инвентаризации материальных ценностей
  9. Аукционный порядок распределения земельных участков.
  10. Блоки, изменяющие порядок прохождения блоков сообщениями
  11. Борьба развивающихся стран за новый международный экономический порядок
  12. Брак: понятие, порядок и условия заключения и прекращения.

Визначення концентрації фактичних смол проводиться по ГОСТ 8489-58 у пристрої марки ПОС-77.

Прилад ПОС-77 (рис. 1) призначений для визначення концентрації фактичних смол у моторному паливі.

У корпусі розміщений термостат 14, що являє собою циліндр із алюмінієвого сплаву. У нижній частині термостата вмонтований нагрівач 15 і датчик температури 13. У термостаті виконані чотири кармана 10 для установки стаканів: двох з випробуваним паливом і двох з дистильованою водою. Кишені термостата закриваються кришками 11. Для одержання водяної пари служать порожнини (пароперегрівники) Усередині термостата перебуває система каналів для входження водяного пару у стакани з паливом і виходу парів палива й водяної пари в холодильник.

На передній панелі приладу розміщений індикатор 3, вимикач мережі живлення 5, перемикачі задатчика температури 4, сигнальний годинники 1 з рукоядкою пуску 2. Холодильник 8 являє собою металеву посудину, що з'єднується з паропроводом термостата. Холодильник постачений трубкою 6 для зливу конденсату, отвором із пробкою 16 для видалення осадових продуктів і трубкою 7 повітряного холодильника.

Водяна пара, що утвориться в кишенях термостата, де містяться стакани з водою, надходить по каналах пароперегрівника, а потім через ніпелі по каналах - у стакани з паливом. Звідти разом з парами палива він виходить у паропровід і далі в холодильник.

Постійна температура в термостаті підтримується автоматичним пристроєм, основна частина якого — електронний терморегулятор 12.

Перед випробуванням стакани, призначені для визначення фактичних смол, а також нижні кінці трубок, розташовані на кришках, промивають розчинником - толуолом, ацетоном або спиртотолуольной сумішшю (1:4).

Прилад включають у мережу напругою 220В вимикачем 5. Залежно від виду випробуваного палива за допомогою кнопкового перемикача 4 задатчики тимпературы встановлюють наступний температурний режим: для бензину 160°С, для гасу 180°С, для дизельного палива 225 °С.

Призначене для випробування паливо фільтрують через паперовий фільтр. Якщо в паливі присутня вода, то його збовтують зі свіжо прожареним сірчанокислим натрієм протягом 10...15 хв і фільтрують через паперовий фільтр.

Промиті склянки встановлюють у кишені приладу, нагрітого до температури випробування, закривають кришками й витримують 20 хв. Потім знімають кришки, через 2 хв виймають щипцями з кишень склянки, прохолоджують їх 40 хв в эксикаторі й зважують (з погрішністю не більше 0,0002 г).

Відмірюють вимірювальним циліндром і наливають у стакани для води дистильовану воду в наступних кількостях: 25 см3 при випробуванні бензину, 35 — гасу, 60 см3 — дизельного палива. Потім також вимірювальним циліндром або піпеткою відміряють у дві склянки для палива по 25 см3 бензину, 20 см3 гасу або по 10 см3 дизельного палива. Склянки з паливом ставлять у кишені, нагріті до заданої температури, у цей момент лампочка індикатора гасне. Кишені зі склянками, наповненими паливом, обережно й щільно закривають кришкою так, щоб ніпелі ввійшли в канали в кришці, а притерті площини кришок і кишень герметично стикалися одна з іншої. Негайно після цього ставлять у кишені склянки з водою й теж щільно закривають кришками 11. Пускають сигнальний годинник 1 поворотом рукоятки 2 пуски вправо на час випробувань (60 хв). Як тільки продзвенить дзвінок, відкривають кришки кишень. Через 2 хв щипцями виймають склянки, ставлять їх на підставку, потім поміщають в эксикатор, прохолоджують 40 хв і зважують на аналітичних вагах з погрішністю не більше 0,0002 г.

Таблиця 1

Температура та об’єм випробованного палива.

Назва палива Температура випробування, С Об’єм випробуваного палива см
     
Бензин    
Гас    
Дизельне    

Рис. 1. Пристрій ПОС-77

Сигнальний годинник; 2-ручка пуску сигнального годинника; 3-індикатор; 4-перемикач показника температури; 5-вимикач мережи електроструму; 6-трубка; 7-трубка холодильника; 8-холодильник; 9-стакан для палива; 10-кишеня; 11-кришка кишені; 12-електронний термокерівник; 13-показник температури; 14-термостат; 15-нагреватель; 16-пробка,

Стакан з паливом ставимо у кишені, нагріті до потрібної температури, закриваємо кришками, так щоб ніпелі увійшли в канали у кришці. Пускаємо сигнальний годинник на час випробування 60 хвилин. Як тільки продзвонить дзвоник виймаємо стакани, ставимо їх у ексикатор, охолоджуємо 40 хвилин і знову визначаємо вагу на аналітичних терезах.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)