АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги до оформлення пояснювальної записки

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  3. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  4. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  5. Аналітичні реакції та вимоги до них
  6. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  7. Види електропроводок і вимоги до них
  8. Викладення тексту пояснювальної записки
  9. Вимоги до бланків документів
  10. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  11. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  12. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ

Пояснювальна записка повинна бути представлена в друкованому та електронному вигляді.

Робота подається до захисту ретельно відредагованою і надрукованою на папері формату А4 з дотриманням таких вимог:

- шрифт – Times New Roman;

- розмір шрифту – 14 пт;

- відстань між рядками –1,5 інтервали;

- абзац – 10 мм;

- поля: ліве – 30 мм, праве – 15 мм, верхнє та нижнє – 20 мм.

Заголовки структурних частин пояснювальної записки “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів – маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Кожну структурну частину записки починають з нової сторінки.

Нумерація сторінок – суцільна, арабськими цифрами у правому нижньому куті сторінки без крапки в кінці. Такі структурні частини записки, як “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” не мають порядкового номера, але разом із титульною сторінкою включаються до загальної нумерації.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці слід подавати в записці безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках записки, включають до загальної нумерації сторінок. На всі ілюстрації повинні бути посилання в тексті.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Посилання на ілюстрації подають у круглих дужках, наприклад: (рис. 2.1).

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) у межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначенням її номера.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу).

Якщо в записці одна таблиця, її нумерують загальними правилами.

При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку слово “Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова “Продовження табл.” І вказують номер таблиці, наприклад: “Продовження табл. 1.2”.

Бібліографічні описи посилань наводять відповідно до чинних стандартів бібліотечної та видавничої справи.

Приклади оформлення інформаційних джерел:

1. Косо Й. Квартира. Загородный дом. Планировка и дизайн интерьера / Пер. с венгр. А.Гусева. – М.: ЗАО «Издательская группа «Контэнт», 2006. – 216 с.

2. Бурба А.А. Основные закономерности и методы творческого процесса // Изобретательство. – 2004. – Т.4. – № 7. – С. 15-17.

3. Введение в ТРИЗ. Основные понятия и подходы. Версия 3.0 // Официальный Фонд Г.С. Альтшуллера / www.altshuller.ru.

Посилання на інформаційні джерела виконують у квадратних дужках: [2, с.102-120]; [13, с.3].

Додатки оформлюють як продовження пояснювальної записки на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті. Кожен з додатків починають з нової сторінки. Їм дають заголовки, надруковані угорі малими напівжирними літерами з першої великої симетрично стосовно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Єдиний додаток позначається як додаток А.

Ілюстрації, таблиці і формули, розміщені в додатках, нумерують в межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.2 – другий рисунок додатка Д.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)