АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тактика і її завдання як складової частини військового мистецтва

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  7. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  8. Варіанти завдання
  9. Ваша тактика должна быть ориентирована на конкурентов
  10. Види загальновійськового бою та їх характеристика.
  11. Види публічного мовлення. Мистецтво аргументації. Техніка і тактика аргументування. Мовні засоби переконування
  12. Визначте загальний смисл тексту, виділіть його смислові частини, ключові слова, терміни, морфологічні і синтаксичні засоби.

Військове мистецтво як наукова теорія виникло в ході жорстокої збройної боротьби та розвивалось разом з розвитком тієї чи іншої держави. Військове мистецтво включає три складові частини – стратегію, оперативне мистецтво і тактику.

Такий розподіл обумовлений специфічними особливостями ведення збройної боротьби різних масштабів. Це дозволяє кожній частині військового мистецтва конкретно та цілеспрямовано дослідити області явищ, які відносяться до неї, як предмету.

Стратегія - складова частина військового мистецтва, його найвища область, яка охоплює теорію і практику підготовки держави та її ЗС до війни, планування і ведення війни (стратегічних операцій). Вона досліджує умови та характеристику війни в цілому, заходи щодо її підготовки та ведення; види ЗС та основи їх стратегічного використання, забезпечення бойових дій та керування війною і ЗС в цілому.

Разом з тим це область практичної діяльності вищого військово-політичного керівництва, верховного командування та вищих штабів, яка стосується підготовки держави до війни та ведення збройної боротьби в конкретних історичних умовах.

Оперативне мистецтво - складова частина військового мистецтва, яка охоплює теорію і практику підготовки і ведення спільних і самостійних операцій (бойових дій) об’єднаннями ЗС. Керуючись вимогами стратегії, оперативне мистецтво досліджує характер сучасних операцій, закономірності, принципи та способи застосування об’єднань ЗС, підготовки та ведення операцій; організацію, можливості і основи застосування оперативних об’єднань; питання оперативного забезпечення; основи управління військами в операціях та їх тилове і технічне забезпечення.

Тактика - складова частина військового мистецтва, яка охоплює теорію і практику підготовки та ведення бою підрозділами, частинами і з’єднаннями різних видів ЗС, родів військ і спеціальних військ.

Вона всебічно вивчає бій як одне з основних явищ війни, а також сутність та характер сучасного бою, способи його організації та ведення; управління підрозділами, частинами та з’єднаннями; всебічного їх забезпечення.

Таким чином, вивчаючи тактику, ми всю увагу звертаємо на бій, як найважливіше явище збройної боротьби.

Крім того, тактика вивчає питання управління, всебічного забезпечення бою і виробляє практичні рекомендації щодо їх вирішення в різноманітних умовах; розробляє вимоги до організаційно-штатної структури військових формувань та рівню їх бойової підготовки.

Сучасна тактика – це теорія і практика підготовки та ведення бою з використанням (застосуванням) усіх, в тому числі і найновіших засобів збройної боротьби.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)