АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 22. Організація морально-психологічного забезпечення служби військ у частині (підрозділі)

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. IV. Організація. Контроль.
  3. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  4. Авторитет у військовому колективі
  5. Агрохімічне забезпечення і обслуговування
  6. Аналіз деяких типових конфліктів у військових колективах
  7. Антський військово-племінний союз
  8. Апаратне забезпечення інформаційних процесів
  9. Бойові психічні травми та психологічна реабілітація військовослужбовців
  10. Взаємовідносини органів державної влади й місцевого самоврядування з органами Служби безпеки України
  11. Взаємодія органів публічної влади з трудовими колективами, підприємствами, установами, організаціями
  12. Вигнання військ блоку фашистських держав в Україні 1943-1944

1.Дущенко В.П.. Кучерук I.М. Загальна фiзика. Фiзичнi механiки. — К.: Вища шк., 1987. —431 с.

2. Савельев К.В. Курс общей физики. Т.І. — М.: Наука. 1986. 432 с.

3. Сивухин Д.В. Общий курс физики. Механика. — М.: Наука.

1979. — 520 с.

4. Яворський Б.М., Детлаф А.А. Курс фiзики. Т. І. — К.: Вища шк., 1970. —356 с.

5. Кучерук І.М., Горбачу І.Т., Луцик П.П. Загальний курс фізики.Т1.- К:”Техніка”.1999.-536 с.

6. Чолпан П.І. Основи фізики.-К.: Вища шк., 1995. – 488 с.

7. Трохимова Т.М. Курс физики.-М.: Высш. шк., 1994. – 478 с.

8. Волькенштейн В.С. Сборник задач по об щему курсу физики. – М.: Наука, 1985,-384 с.

9. Савельєв И.В. Сборник вопросов и задач по общей физике. – М.: Наука, 1982.-302 с.

10. Гольдфарб Н.И. Сборник вопросов и задач по физике. – М.: Высш. шк., 1982.-351 с.

 

Для нотаток

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ

ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ

АКАДЕМІЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК

ІМЕНІ ГЕТЬМАНА ПЕТРА

САГАЙДАЧНОГО

 

 

МОРАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНЕ

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВІЙСЬК

 

Частина II

Курс лекцій

 

 

Тернопіль 2010


 

УДК 159.9+159.923.32]:355.1 ББК 74.58 М 66 Рекомендовано до друку рішенням Вченої ради Львівського інституту Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету „Львівська політехніка” (протокол від 14.05.2009 р. № 8)

Рецензенти:

В.М.Кожевніков, кандидат історичних наук;

С.М Станіславчук, кандидат філософських наук

 

Відповідальний редактор:

О.В.Бойко, кандидат педагогічних наук, доцент

 

 

Голик М.М., Ляшенко В.М, Романишин А.М., Романовський Я.Я.

М 66 Морально-психологічне забезпечення діяльності військ. Частина II: Курс лекцій.– Львів: ЛІСВ, 2009. – 224 с.

 

Курс лекцій „Морально - психологічне забезпечення діяльності військ” призначений для використання у навчальному процесі (при вивченні дисциплін: „Морально-психологічне забезпечення військової діяльності”, „Військове навчання та виховання”). У ньому розглядаються сучасні погляди на проблеми морально-психологічного забезпечення, які служать ефективному та оптимальному здійсненню військово-дидак-тичного та виховного процесу у військових підрозділах Збройних Сил України

 

 

ПЕРЕДМОВА

Серед факторів, які характеризують могутність армії та флоту, найважливішим і визначним є готовність особового складу надійно захищати суверенітет і територіальну цілісність України.

Головною умовою забезпечення постійної бойової готовності військ є рівень їхньої бойової підготовки та морально-психологічного забезпечення.

Державна програма розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки висуває нові сучасні вимоги до бойового навчання військ, морально-психологічного забезпечення, професійної підготовки офіцерських кадрів, їх теоретичної і методичної майстерності. Перед офіцерами всіх військових ланок постає проблема: мобілізувати зусилля військовослужбовців усіх категорій на ефективне виконання поставлених завдань.

Морально-психологічне забезпечення — це один із основних видів всебічного забезпечення життєдіяльності військ. Воно представляє комплекс соціально-політичних, міжнародно-правових, організаційних, військово-соцiальних, гуманiтарно-освiтнiх i соціально-психологiчних заходiв, спрямованих на формування та морально-психологiчну злагодженість підрозділів, бойову кваліфікацію, загальноосвітній і культурний рівень, а також на рівень свідомості й організованості.

Курс лекцій „Морально - психологічне забезпечення діяльності військ ” призначений для використання у навчальному процесі (при вивченні дисциплін: „Морально-психологічне забезпечення військової діяльності”, „Військове навчання та виховання”). У ньому розглядаються сучасні погляди на проблеми морально-психологічного забезпечення, які служать ефективному та оптимальному здійсненню військово-дидак-тичного та виховного процесу у військових підрозділах Збройних Сил України.

Отже, морально-психологічне забезпечення військової діяльності – це система заходів, спрямованих на формування і підтримання високого морального духу армії, морально-психологічного стану і дисципліни особового складу, правопорядку, на згуртування військових колективів і протидію інформаційно-психологічному впливу противника.

Щодо масштабів і потреб, морально-психоло-гічне забезпечення являє собою комплекс взаємопов’язаних і узгоджених заходів державного і військового керівництва, органів військового управління з метою досягнення достатнього рівня морально-психологічного стану особового складу Збройних Сил та всього населення України для забезпечення обороноздатності держави в мирний і воєнний час, максимального зниження психологічних втрат у військах та досягнення й утримання морально-психологічної переваги над противником із метою ефективного виконання бойових та інших завдань.

 

 


Тема 22. Організація морально-психологічного забезпечення служби військ у частині (підрозділі)

План

1. Морально-психологічне забезпечення організації внутрішньої служби.

2. Основні завдання морально-психологічного забезпечення вартової служби.

У підтриманні бойової готовності Збройних Сил України на високому рівні особливу роль відіграє зразкова організація служби військ, чіткий статутний порядок у частинах і підрозділах.

Служба військ – об'ємне і широке поняття. Це цілий комплекс заходів, які забезпечують частинам і підрозділам необхідні умови для їх постійної бойової готовності, нормального ходу бойової і гуманітарної підготовки військовослужбовців, підтримання статутного порядку і міцної військової дисципліни, а також охорони особового складу, зброї, бойової техніки і майна в місцях постійної дислокації, в таборах і навчальних центрах, при перевезенні військ і вантажів.

Найважливішими складовими служби військ є бойове чергування, бойова, внутрішня, гарнізонна, вартова і комендантська служби. Вони організуються і здійснюються безперервно і повсюди, у суворій відповідальності з вимогами військового законодавства України, військових статутів, настанов, директив і наказів. Бездоганне несення цієї служби складає предмет постійної турботи командирів, офіцерів штабів і гуманітарних структур. Виховання особового складу в дусі старанного і свідомого відношення до служби військ – одне з найважливіших завдань морально-психологічного забезпечення.

Розглянемо основні особливості морально-психологічного забезпечення у поєднанні з різними видами служби.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)