АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні відомості. Джерелознавчий бібліографічний огляд - вторинний документ, який містить систематизовані і узагальнені відо­мості про характер

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Бази даних. Основні відомості
  5. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  6. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  7. Відомості про авторів
  8. Відомості про виконання робіт
  9. Відомості про виконання робіт
  10. ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ
  11. Відомості щодо освіти та стажу роботи кадрового складу інформаційно-аналітичного відділу
  12. Відомості, що вносяться до ЄРДР

Джерелознавчий бібліографічний огляд - вторинний документ, який містить систематизовані і узагальнені відо­мості про характер, призначення і тематику первинних науково-технічних видань з проблеми, предмета.

Первинний документ або первинне джерело інформації фіксує результат будь-якого виду людської діяльності (нау­кової, виробничої, суспільної тощо).

Вторинні документи (бібліографічний опис, анотація, реферат, переклад) і джерела вторинної інформації вини­кають у результаті аналітико-синтетичної переробки первин­них документів.

Вся множина первинних і вторинних документів, а та­кож джерел інформації, які цілеспрямовано передаються інформаційними каналами від відправника до споживача, називається документальним інформаційним потоком.

Мета роботи: виконати джерелознавчий бібліографічний огляд щодо характеру, призначення і тематики первинних видань, які відображають сферу інформаційного менеджменту.

Хід роботи:

1. Користуючись фондами і каталогами бібліотеки (уні­верситету, Національної бібліотеки, Парламентської біб­ліотеки або ін.) дослідити документальний інформаційний потік за заданою тематикою (напр. Назвою спеціальності, за якою навчаються студенти). Структуру документального потоку можуть складати газети, журнали, автореферати дисертацій, книги (монографії, навчальні посібники) за пев­ний період (напр., останні 5 років).

2. Сформувати інформаційний масив за обраною темою, скласти список знайдених джерел (назви книг, журналів, газет, у яких розглянуто різні аспекти заданої теми).

 

 

Рис. 1. структура документального потоку

 

 

1. Розкрити структуру документального інформацій­ного потоку. Побудувати діаграму, на якій у %-му від­ношенні представити структуру документального потоку на задану тематику (приклад на рис. 1). Побудувати графік, який би відображав динаміку документального потоку за роками (приклад на рис. 2).

2. Зробити висновки щодо кількісного та якісного скла­ду документального інформаційного потоку, а також оціни­ти вплив і взаємодію важливих чинників соціально-еконо­мічного та політичного характеру на досліджувану проблему.

Рис. 2. Динаміка документального потоку

Практична робота №4

Оцінювання рейтингів представників еліти (ділової, наукової, політичної) за формальними характеристиками публікацій1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)