АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Та використання рослинного світу

Читайте также:
  1. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  2. Боротьба за економічний переділ світу та імперіалістична інтеграція
  3. Боротьба за переділ світу та імперіалістичні війни
  4. Використання web інтерфейсу для роботи з e-mail
  5. Використання автофільтру в EXEL.
  6. Використання антивірусів
  7. Використання добрив і пестицидів та його наслідки
  8. Використання займенників у професійному мовленні
  9. Використання здобутків правової інформатики щодо забезпечення правотворчої діяльності
  10. Використання і переробка відходів.
  11. Використання імені фізичною особою
  12. Використання інформаційно-обчислювальної техніки

Завдання

27. Для ведення особистого селянського господарства С. отримав у власність земельну ділянку розміром 25 га, до складу якої увійшла ділянка лісу (5га). Після виділення ділянки С. заборонив односельцям на цій землі збирати гриби, ягоди, лікарські рослини тощо. У суді доказано факти, що громадянин С. відібрав два кошики суниць у подружжя Т., зібраних на лісовій площі, вважаючи, що це його власність.

Визначити коло правовідносин. Чи підлягає позов громадянина Т. задоволенню? Вирішити справу.

28. Лісгосп подав позов до сільськогосподарського підприємства про компенсацію шкоди, заподіяної незаконною заготівлею деревини за межами ділянки, обумовленої в дозволі, а також пошкодженням знаків у лісі, мурашників і лісоочисних канав. Директор сільськогосподарського підприємства в господарському суді заявив, що сільськогосподарське підприємство не повинно нести відповідальності за незаконну вирубку лісу, оскільки на таке лісокористування виданий дозвіл, а за інші дії відповідальності закон не передбачає.

Визначити відповідальність за дані лісопорушення.

29. Старший державний інспектор наклав адміністративний штраф на орендаря Т., який вирубав 6 м3 деревини на орендованих землях лісогосподарського призначення, і звернувся до суду з позовом про відшкодування заподіяної шкоди і про вилучення земель зазначеної території. Однак Т. пояснив, що йому передано в оренду 20 га землі, на якій були сухостійні полезахисні насадження, і за умовами договору йому дозволено використовувати їх для власних потреб.

Чи підлягає позов задоволенню? Вирішити справу.

30. Спеціалізованому лісогосподарському підприємству для заготівлі деревини надано у постійне користування земельну лісову ділянку. Не чекаючи отримання документа про посвідчення права спеціального лісокористування, підприємство на окремих місцях ділянки розпочало заготівлю другорядних лісових матеріалів.

Визначити порядок виникнення спеціальних видів права лісокористування. Які документи посвідчують це право? У яких випадках можна розпочинати і здійснювати спеціальне право лісокористування без документа, що його посвідчує?

31. Р. обвинувачувався у знищенні лісового масиву шляхом навмисного підпалу. Лісгосп обчислив розмір шкоди без урахування вартості вирощування нових лісових культур. У свою чергу слідчий виніс постанову про зменшення суми цивільного позову, виключивши з неї вартість проведених робіт по ліквідації пожежі та очищенню території. На думку адвоката Р., із загальної суми заподіяної шкоди слід також виключити суму, на яку лісгосп може реалізувати деревину лісу, що обгоріла.

Яке рішення має прийняти суд? Який порядок визначення розміру шкоди, заподіяної пожежею в лісі?

Т е м а 13. Правове регулювання охорони


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)