АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 42. Група громадян звернулася до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України з проханням оголосити територію місцевого парку культури та

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

42. Група громадян звернулася до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України з проханням оголосити територію місцевого парку культури та відпочинку курортом місцевого значення та встановити округ санітарної охорони першої зони.

Чи відповідає просьба громадян вимогам законодавства, що встановлює порядок оголошення природних територій курортними? Підготуйте проект відповіді громадянам.

43. При розробці проекту будівництва автошляху, маршрут якого перетинає долини річок Р. та С., і проходитиме по територіях, що підлягають особливій охороні, група екологів звернулася до суду з вимогою припинити будівництво, тому що:

– долина річки Р. є екологічним коридором і поєднує два національні природні парки. У випадку будівництва дороги і розділення екологічного коридору функціонування екосистем парків буде порушено;

– будівництво призведе до скорочення загальної площі ставків, лугів і пасовищ у долині, яка є територією знаходження рідкісних амфібій і має високу екологічну цінність;

– специфічний рельєф місцевості уздовж річки Р. буде порушений.

Вирішить справу.

44. Директор Інституту тваринництва організував колективне полювання на території біосферного заповідника та його буферній зоні, задіявши собак, що охороняють худобу інституту, нарізну зброю, здійснив уночі стрільбу з-під фар.

Визначити правовий режим біосферних заповідників та їх зон, а також юридичну відповідальність за його порушення. У чому полягають особливості діяльності біосферних заповідників?

45. Громадські природоохоронні організації звернулися до обласної державної адміністрації з пропозицією про заснування на території області заповідника, заказника, національного природного парку, парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва та деяких інших заповідних територій.

Чи має право на це облдержадміністрація? Який порядок та умови їх організації та заснування? Дати класифікацію територій та об’єктів природо-заповідного фонду.

46. У зв’язку з нестачею пасовищ для худоби сільськогосподарського підприємства обласна державна адміністрація вилучила для цього 5 га сіножатей сусіднього заповідника. Района рада, в свою чергу, дозволила громадянам випас худоби і сінокосіння на території заповідника та його охоронній зоні, а також заготівлю лікарських рослин, ягід, плодів і деревини. Деякі громадяни почали з дозволу адміністрації заповідника дачне будівництво, садівництво та городництво. Державна екологічна інспекція звернулася зі скаргою до прокурора.

Зробити висновок щодо законності дій щодо використання території заповідника і його охоронної зони. Яка відповідальність передбачена чинним законодавством за такі дії?

 

 

Т е м а 16. Правовий режим надзвичайних


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)