АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 84. Генеральний прокурор України направив електронною поштою клопотання на поштову скриньку Генерального прокурора Російської Федерації про видачу Сивохіна

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

84. Генеральний прокурор України направив електронною поштою клопотання на поштову скриньку Генерального прокурора Російської Федерації про видачу Сивохіна (який мешкає по адресу: м. Москва, ул. Будівників, д. 17, к 20) для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення на території України злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

До електронного листа з клопотанням про видачу особи в Україну було приєднано відскановануі копію вироку щодо Сивохіна, копію паспорта громадянина України Сивохіна, аркуш паперу з текстом статті 185 КК України.

Після фактичної передачі з’ясувалося, що Сивохін після видачі вчинив злочин, передбачений ст. 187 КК України (розбій). На підставі цього, Генеральною прокуратурою України було направлено запит на отримання згоди від Генеральної прокуратури Російської Федерації для притягнення Сивохіна до кримінальної відповідальності за вчинення розбою.

Розкрийте правовий зміст поняття «видача особи (екстрадиція». Що таке межі кримінальної відповідальності виданої особи?

Проаналізуйте наведену процесуальну ситуацію.

 

85. Громадянин України Буйнов вчинив у 2005 році на території Молдови злочин, передбачений ст. 119 КК України (вбивство через необережність).

07 березня 2013 року за проханням Міністерства юстиції Молдови, яке містило лише стислий виклад обставин справи, слідчим суддею Деснянського районного суду м. Києва Буйнова було взято під варту. Слідчий суддя обґрунтовував своє рішення тим, що Буйнов перебуваючи на свободі може повернутися до Молдови та сприятиме знищенню доказів.

29 квітня 2012 року до Генеральної прокуратури України надійшло разом з копією кримінальної справи звернення Міністерства юстиції Молдови про порушення Україною кримінального переслідування щодо Буйнова, оскільки той є громадянином України та постійно проживає в Україні.

12 травня 2012 року Генеральний прокурор України розглянув таке звернення і погодився перейняти кримінальне провадження щодо Буйнова. В подальшому проведення досудового розслідування було доручено прокурору Деснянського району м. Києва.

Під час досудового розслідування та судового розгляду Буйнов заперечував, що він має постійне помешкання в Україні. Також протягом судового розгляду компетентні органи Молдови надсилали протоколи допитів свідків до Деснянського районного суду м. Києва в провадженні якого перебували кримінальна справа по обвинуваченню Буйнова

За результатами досудового розслідування та судового розгляду Буйнова було засуджено та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Одразу після ухвалення вироку до Міністерства юстиції Молдови було надіслано копію цього судового рішення щодо Буйнова.

Зробіть правовий аналіз процесуальної ситуації.

 

86. Під час розслідування вчиненого на території України злочину з’ясувалося, що на території Польщі знаходиться свідок Завгородський, показання якого можуть відіграти важливу роль для розслідування злочину.

Враховуючи наближення новорічних свят і відсутність залізничних та авіаквитків до Польщі, слідчий направив до Польщі клопотання про проведення допиту Завгородського у режимі відеоконференції.

Після проведення допиту до України було надіслано диск з відеозаписом процедури допиту.

У яких випадках дозволяється проведення допиту у режимі відеоконференції?Чи було допущено порушення при проведенні допиту?

 

87. До Міністерства юстиції України 29 грудня 2012 року надійшов запит від Генеральної прокуратури Грузії про виконання вироку суду щодо громадянина України Михайлюка, який був засуджений до 9 років позбавлення волі за незаконне виробництво, зберігання та збут наркотичних засобів. У запиті зазначалося, що Михайлюк втік з грузинської в'язниці 20 листопада 2012 року та на теперішній час знаходиться на території України. Відбуте Михайлюком покарання склало 8 років 6 місяців позбавлення волі.

До запиту Генеральною прокуратурою Грузії було додано відомості про особу засудженого (прізвище, ім'я, по батькові, дата та місце народження); документ, що підтверджує громадянство України засудженого; текст статті Кримінального кодексу Грузії російською мовою, на підставі якої засуджено Михайлюка; копія вироку суду.

17 лютого 2013 року Московський районний суд м.Харкова отримав запит про виконання вироку суду Грузії. На наступний день судом було постановлено ухвалу про затрмиання Михайлюка та доставлення до суду. Наступне судове засідання було призначено на 29 березня 2013 р., про що було повідомлено прокурора. За результатами судового розгляду проведеного за участю Михайлюка, суд постановив ухвалу про виконання вироку суду Грузії повністю.

Чи було порушено вимоги закону? Чи правильно вчинив суд?

 

 

Тема 26. Кримінальний процес зарубіжних країн

(для самостійного вивчення)

1. Загальна характеристика кримінального процесу країн європейського континентального права.

2. Порушення кримінального переслідування, розслідування злочинів, основні положення доказового права та розгляд справ у судах присяжних у країнах загального права (Великої Британії, Сполучених Штатах Америки).

3. Характеристика кримінально-процесуального законодавства окремих країн СНД, Балтії, Грузії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)