АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА

Читайте также:
  1. II. Учебная практика
  2. III. Судебно-арбитражная и юридическая практика
  3. АЙКИДО - ЭТО ПРАКТИКА ГАРМОНИИ
  4. Библиотечная практика как основа развития бв.
  5. Виконавська практика (36 год.).
  6. Воспитание детей как практика
  7. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 1 страница
  8. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 2 страница
  9. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 3 страница
  10. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 4 страница
  11. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 5 страница
  12. Глава 2. ПРАКТИКА ПАЛАТЫ ФИФА ПО РАЗРЕШЕНИЮ СПОРОВ 6 страница

Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі

фінансово-економічний факультет

кафедра фінансів та фінансово-економічної безпеки


НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА

студента

(прізвище, ім'я, по-батькові)

____________курсу ______ групи

спеціальності_______________________________________

(шифр, назва)

 

___________________________________________________

(форма навчання)

 

Київ 2013

План наукової роботи

на тему «Значення іноземних інвестицій для розвитку національної економіки України»

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи сутності іноземних інвестицій

1.1. Сутність та значення іноземних інвестицій в розвитку країн

1.2. Види іноземних інвестицій

1.3. Форми здійснення іноземних інвестицій

РОЗДІЛ 2. Сучасний стан розвитку іноземних інвестицій

2.1. Аналіз прямих іноземних інвестицій

2.2. Аналіз портфельних інвестицій

2.3. Вплив іноземних інвестицій на економіку України

РОЗДІЛ 3. Проблеми та перспективи залучення іноземних інвестицій в національну економіку України

3.1. Переваги та загрози залучення іноземних інвестицій

3.2. Інвестиційні ризики та форми їх страхування

3.3. Перспективи розвитку залучення нових іноземних інвестицій для України

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

 

 

ВСТУП

Наприкінці ХХ століття міжнародні інвестиційні потоки зростали в десять разів швидше, ніж росло світове виробництво й торгівля. У 2000 р. залучення іноземних інвестицій досягло рекордної позначки – понад 1,3 трлн. доларів США. Частка іноземних інвестицій у світовому ВВП зросла більш ніж утричі і дорівнює його п’ятій частині. Така динаміка міжнародного інвестування дала поштовх до створення взаємопов’язаної глобальної системи виробництва.

Одним із головних напрямків стрімкого зростання міжнародного інвестування є розвиток транснаціональних корпорацій (ТНК), які представляють великий інвестиційний потенціал глобалізації сектора економіки. На ТНК та їхні філії нині припадають десята частина світового ВВП і третина світового експорту.

Таким чином, динаміка розвитку міжнародних інвестиційних процесів значно перевищує загальну динаміку економічного розвитку. Збільшення міжнародних інвестиційних можливостей відбувається під впливом певних рушійних сил, які по-різному діють у різних галузях та країнах, але мають певну системну спрямованість. Основними з них є лібералізація зовнішньої торгівлі й інвестиційної політики, відкриття ринків і економік, швидкий технологічний прогрес та його транснаціональний характер, зростаюча внутрішня конкуренція і вихід підприємств на міжнародні ринки.

Постановка проблеми: На сьогодні іноземні інвестори не дуже поспішають вкладати свої капітали в українську економіку.

Основними причинами цього є недосконале законодавство і податкова система, невирішеність питань з пільг і привілеїв для іноземного капіталу, нестабільність економічного та політичного становища.

Аналіз останніх досліджень: Проблемам залучення інвестицій в економіку України, формування позитивного інвестиційного іміджу країни присвячено праці багатьох вчених-економістів: з числа українських – роботи І.О. Бланка, В.А. Верби, О.П. Коюди, Н.С. Краснокутської, Г.В. Строковича та ін.; російських – В.В. Ковальова, А.Д. Шеремету, та ін.; зарубіжних – Ю. Блеха, Е. Брігхема, У. Шарпа. Усі науковці відзначають, що досі не відпрацьовані концептуальні положення і напрямки регулювання фінансового аспекту інвестування, формування ресурсів і джерел інвестування. Тому виникає необхідність оцінки результатів інвестиційних процесів в Україні.

Мета роботи полягає у дослідженні інвестиційних процесів, які відбуваються в Україні і з’ясуванні основних проблем які пов’язані з інвестиційною діяльністю на прикладі прямих інвестицій.

Ціллю даної роботи є оцінка результатів інвестиційних процесів по залученню іноземних інвестицій в Україну за 2004 – 2012 рр.

Результати дослідження. На основі моніторингу джерел по залученню прямих іноземних інвестицій в Україну за 2004 – 2012 рр. передбачено оцінка іноземного інвестування в країну.

Актуальність теми дослідження. Проблеми інвестування економіки завжди були в центрі уваги економічної науки. Це зумовлено тим, що дані проблеми стосуються найглибших основ господарської діяльності, визначають процес економічного зростання країни. У сучасних умовах вони виступають найважливішим засобом забезпечення умов виходу з економічної кризи, структурних зрушень в народному господарстві, зростання економічного процесу, підвищення якісних показників господарської діяльності мікро- та макрорівні. Інвестиційний клімат в Україні бажає кращого, проте має тенденцію до зростання кількості інвестицій.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)