АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИЗНАЧЕННЯ КІЛЬКОСТІ ТА ЯКОСТІ КЛЕЙКОВИНИ

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. А) визначення повинно бути співмірним; б) визначення не повинно робити кола; в) визначення має бути чіткім.
  3. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  4. Аналіз якості виробленої продукції
  5. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  6. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  7. Виділення і визначення розмірів зелених зон міст України
  8. Визначення
  9. ВИЗНАЧЕННЯ АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ
  10. Визначення антинуклеарних антитіл, LE-клітин
  11. ВИЗНАЧЕННЯ БІЛІРУБІНУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ
  12. ВИЗНАЧЕННЯ В КРОВІ ГЛЮКОЗИ

Клейковина – це комплекс білкових речовин, що мають здатність до набухання в воді, утворюючи зв’язану еластичну масу.

Визначення кількості клейковини

 

З наважки борошна 25 г, що взята зі середньої проби борошна, замішують тісто з 13 см3 водопровідної води з t=180С, відміряної циліндром. Сформовану кульку швом донизу кладуть в фарфорову ступку, закривають скляним ковпаком, щоб не завітрювалось – на 20 хв в спокої для набухання.

Після набухання під слабою струєю водопровідної води з t=180С "2 над ситом – починають відмивати клейковину. Спочатку відмивання ведуть обережно, розминаючи тісто пальцями, щоб разом з крохмалем не відривалися шматочки тіста та клейковини. Коли більша частина крохмалю буде виділена, відмивання ведуть енергійно між двома долонями. Шматочки, що відірвалися акуратно збирають з сита і приєднують до загальної маси клейковини. Відмивання ведуть до того часу, поки крохмаль і оболонки не будуть повністю відмиті і вода, що стікає з клейковини, не буде прозорою. Відмиту клейковину віджимають спресовуючи її між долонями, витираючи сухим рушником. При цьому клейковину декілька разів вивертають її і знову віджимають між долонями до тих пір, поки клейковина не почне прилипати до рук.

Відмиту і віджату клейковину зважують. Якщо різниця між двома зважуваннями не перевищує 0,1 г, відмивання рахують закінченим.

Масову частку клейковини визначають в % за формулою:

де mк – маса клейковини, г;

mв – маса наважки борошна, г.

Результати визначення виражають з точністю до 1.

Цифра після коми коли менша 5, то вона відкидається, якщо більша – то прирівнюється до 1.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)