АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  5. VI Поточний контроль виконання роботи
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  10. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  11. А. Виконується при підготовці до роботи
  12. Аналіз стану виховної роботи

Написання курсової роботи починається після глибокого вивчення літературних джерел та інших матеріалів з обраної теми дослідження. Підбір літератури проводиться за предметними каталогами бібліотек, за бібліографічними збірками з галузей знань. Консультацію з цього питання можна одержати у наукового керівника та співробітника бібліотек. Точку зору з обраної теми студент викладає самостійно згідно з планом. У роботі не допускається переписування тексту з використаних наукових джерел. Наведені у роботі цитати, перефразовані положення і цифрові дані повинні мати посилання на першоджерела. Цифровий матеріал подається у вигляді таблиць, котрі мають наскрізну нумерацію. Аналітичний матеріал – у вигляді діаграм, схем, які також мають наскрізну нумерацію.

Не рекомендується перевантажувати текст курсової роботи великою кількістю фактичного цифрового матеріалу або громіздкими розрахунками. Такий матеріал доцільно подавати як додаток. Фактичний матеріал, необхідний для характеристики економічних процесів і виявлення тенденцій, рекомендується підбирати за період останніх перед роком написання роботи 3-5 років. А коли це неможливо або матеріали з будь-яких причин відсутні, допускається їх використання за термін не менше як за один рік. Після кожної

таблиці, схеми, діаграми, графіка необхідно дати короткий аналіз результатів.

Курсова робота студентів повинна мати науковий характер, а не бути переказом відомих положень і висновків, почерпнутих із літературних та наукових джерел. Дуже важливо, щоб матеріал курсової роботи викладався логічно послідовно і чітко. Розкриття змісту повинно бути доказовим, а не декларативним. теоретичні положення і висновки повинні основуватися на конкретних матеріалах економічної дійсності. В процесі викладу матеріалу не дозволяється пряме переписування з навчальних чи наукових джерел. У тексті обов’язково мають бути посилання на джерела, з яких були запозичені цитати, цифрова інформація, таблиці та схеми, що наводиться в курсовій роботі. Підтекстові посилання на використані джерела оформлюються згідно загальноприйнятих правил цифровими позначками (1) або позначками “зірочкою” (*).

Виклад матеріалу повинен бути самостійним (без переписування), з відображенням авторського розуміння проблем і його власними висновками. Самостійний, творчий характер викладу виражається в тому, що студент кожне питання плану висвітлює за продуманою ним схемою, правильно використовує та коментує цитати, не перевантажуючи ними текст, не допускає сторонніх, уривкових положень, логічно між собою не зв’язаних, наводить самостійно вибраний фактичний матеріал для ілюстрації важливих положень теми, пов’язує теоретичні положення з практичною дійсністю.

Неграмотний виклад матеріалу знижує загальну оцінку роботи. Робота, яка оформлена неграмотно, неохайно, з наявністю багатьох граматичних помилок і з порушенням вимог щодо її виконання та оформлення не рецензується науковим керівником і повертається на доопрацювання і виправлення граматичних помилок.

Курсова робота повинна бути подана на рецензування науковим керівником до кінця третього місяця семестру (для стаціонару), на який заплановано навчальним планом захист роботи. В рецензії дається попередня оцінка курсової роботи у формі висновку: „Робота допускається до захисту” або „Робота не допускається до захисту”. Остаточна оцінка дається після захисту. У випадку негативної рецензії робота повертається на доопрацювання або переробку. В окремих випадках за згодою наукового керівника може бути змінена тема курсової роботи при її повторній підготовці.

Для того, щоб студент міг мати повну характеристику своєї курсової роботи, у рецензії наукового керівника повинні бути:

· загальна характеристика роботи та її позитивні риси;

· оцінка якості викладу матеріалу, пропорційності змісту відповідно до плану теми;

· оцінка ступені самостійності виконання роботи, наявності аналізу альтернативних теоретичних поглядів, авторського ставлення, висновків;

· аналіз недоліків з точки зору структури, змісту, висвітлення тих чи інших положень, використання статистичних і фактичних даних, оформлення;

· конкретні рекомендації із вказанням джерел по усуненню зауважень і підготовці до захисту.

Робота не допускається до захисту, якщо вона не має самостійного характеру, списана із літературних джерел чи у інших авторів, якщо головні питання не розкриті, викладені схематично, фрагментарно, в тексті містяться помилки, науковий апарат оформлений неправильно, текст написаний неохайно.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)