АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна характеристика ситуаційного завдання

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  4. II. Завдання та обов'язки
  5. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  6. II. Перевірка домашнього завдання.
  7. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  8. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  9. III. Социолингвистическая характеристика
  10. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  11. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  12. VI. Домашнє завдання.

Ситуаційне завдання являє собою імітацію економічної ситуації, яка може складатись на одному з виробничих підприємств України. Дане підприємство займається виготовленням продукції збутом якої займаються посередники. Підприємство використовує трьохрівневий канал збуту, тобто використовує посередників трьох видів, а саме дистриб’юторів, оптових і роздрібних торговців. Таким чином, у процесі збуту беруть участь п’ять видів суб’єктів: виробник, три види посередників і споживачі (див. рис.2.1).

Споживачі
Роздрібні торговці
Оптові торговці
Дистриб’ютори
Виробник


Рис. 2.1 Схема збутової діяльності підприємства

 

Кожен суб’єкт збутової діяльності має контакти тільки із суміжним із ним суб’єктом. Наприклад, роздрібний торговець продає продукцію споживачу й отримує її від оптового торговця, відповідно не контактує (ні в якій формі) із дистриб’ютором і виробником.

Метою діяльності всіх посередників і виробника є задоволення потреб споживача в продукції. Причому ці потреби повинні бути задоволені як в кількісному вимірі (в потрібному обсязі продукції), так і в якісному вимірі (в потрібний час і в потрібному місці). Таким чином, споживач повинен отримати продукцію тільки у роздрібного торговця, одразу після свого запиту і в тій кількості, яка йому потрібна. Якщо споживач не задовольняє свої потреби в повному обсязі, це загрожує втратою взагалі попиту на продукцію підприємства, що не припустимо для збутової діяльності підприємства.

Задоволення потреби споживача в потрібній кількості продукції в момент запиту продукції у роздрібного торговця передбачає формування запасів продукції, як у роздрібного торговця, так і на інших ланках збутового каналу починаючи від виробника. Це пов’язано з неможливістю моментального виробництва і доставки продукції від виробника до роздрібного торговця через усі рівні посередників. На виробництво і доставку продукції від одного суб’єкта збуту до суміжного з ним суб’єкта необхідний час. Запаси, сформовані кожним суб’єктом збуту, повинні дозволяти миттю задовольняти потребу у продукції. Максимальний розмір запасів у кожного суб’єкта збуту не обмежений (складські потужності дозволяють зберігати будь-які обсяги продукції). При цьому, чим більший запас продукції на складі, тим більші витрати збуту, як одноразові (обігові кошти на придбання продукції), так і поточні (витрати пов’язані із доставкою і зберіганням продукції). Економічний результат діяльності кожного суб’єкта збуту залежить від витрат збуту. Чим менші витрати збуту, тим більший прибуток кожного суб’єкта збуту.

Таким чином, мета діяльності кожного суб’єкта збуту полягає в досягненні мінімуму витрат збуту за умови повного забезпечення попиту на продукцію від суміжного з ним суб’єкта збуту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)