АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИМОГИ ДО ТЕКСТОВИХ ДОКУМЕНТІВ

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. II. Прийняття документів від заявників
  4. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів
  5. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  6. Адресування документів
  7. Аналіз документів у соціології
  8. Види та класифікація бухгалтерських документів з касового виконання бюджетів
  9. Визначення сум податкового зобов’язання контролюючими органами, податкові повідомлення, податкові вимоги.
  10. Виклад тексту документів
  11. Вимоги безпеки перед початком роботи.
  12. Вимоги безпеки під час роботи

6.1.Текстові документи виконуються державною мовою на аркушах, установлених відповідними стандартами в МДС 2.105–95, формат А4 (297x210).

Текстові документи можуть бути виконані машинописним способом. Основний текст роботи друкується за допомогою комп’ютера на одній сторінці аркуша білого паперу формату А4 (210´297 мм) через 1,5 міжрядкових інтервали, шрифтом Times New Roman 14 розміру. На кожному аркуші залишають береги таких розмірів: лівий – 30 мм; правий – 15 мм; верхній – 20 мм; нижній – 20 мм.

6.2. Заголовки розділів варто виконувати прописними літерами тим же кольором, що і текст. Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати трьом – чотирьом інтервалам. Підкреслювати заголовки не допускається.

Кожен розділ варто починати з нового аркуша. Сторінки дипломної роботи нумерують арабськими цифрами в правому верхньому куті. На титульному листі, завданні на дипломну роботу, рефераті, змісті і на першій сторінці “Вступ” номер сторінки не ставлять, але обов'язково включають у загальну нумерацію сторінок дипломної роботи.

Усі сторінки рукопису повинні мати наскрізну нумерацію. Якщо виникла необхідність вставити сторінки вже після проведення нумерації, не треба переробляти всі номери. У такому випадку, на сторінці, що додається, можна повторити номер попередньої сторінки, додати до нього індекс “а” і т.д.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усієї роботи і позначатися арабськими цифрами з крапкою наприкінці.

Підрозділи нумерують арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу, розділених крапкою, наприклад: “1.2” (другий підрозділ першого розділу). Пункти нумерують арабськими цифрами в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу, підрозділу і пункту, розділених крапкою, наприклад: “1.2.2” (другий пункт другого підрозділу першого розділу).

Ілюстрації (таблиці, креслення, схеми, графіки), що розташовані на окремих сторінках роботи, включають у загальну нумерацію сторінок.

6.3. Ілюстрації (крім таблиць) позначають словом “Рис.” і нумеруються послідовно арабськими цифрами в межах розділу, за винятком ілюстрацій, приведених у додатку.

Номер ілюстрації (за винятком таблиць) повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад, “Рис. 1.2” (другий малюнок першого розділу). Номер ілюстрації та її назва проставляється нижче самої ілюстрації.

Ілюстрації повинні бути розташовані так, щоб їх було зручно розглядати без повороту чи роботи з поворотом по годинниковій стрілці. Ілюстрації розташовують після першого посилання на них.

6.4.Таблиці нумерують послідовно арабськими цифрами в межах розділу. У правому верхньому куті таблиць над заголовком розміщують напис “Таблиця” із указівкою її номера, що повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених крапкою, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу).

При переносі частини таблиці на іншу сторінку слово “Таблиця” і її номер вказують один раз праворуч над верхньою частиною таблиці: над іншими частинами пишуть слово “Продовження”, наприклад: “Продовження табл. 1.2”.

Заголовок таблиці розміщують нижче її номера. Заголовки і підзаголовки граф таблиць починають із прописних літер. Таблицю варто поміщати після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту чи роботи з поворотом по годинниковій стрілці. Графи таблиць не повинні бути порожніми. Якщо всі параметри, вказані в таблиці, мають однакову розмірність, то позначення одиниці виміру вказують над таблицею (грн., м, т и т.д.) Якщо параметри мають різну розмірність, то позначення одиниці виміру вказують у заголовку кожної графи.

Якщо всі параметри в одному рядку мають одну розмірність, то одиницю виміру вказують у відповідному рядку таблиці. Якщо повторюваний у таблиці текст складається з одного слова, його допускається замінити лапками; якщо ж він складається з двох чи більш слів, то при першому повторенні його заміняють словами “Те ж”, а далі – лапками. Ставити лапки замість повторюваних цифр, знаків, математичних символів не допускається. Якщо цифрові чи інші дані в якому-небудь рядку таблиці не приводять, то в ній ставлять прочерк.

6.5.Формули в роботі нумерують арабськими цифрами в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, розділених крапкою. Номер указують із правої сторони листа на рівні формули в круглих дужках, наприклад: “(3.1)” (перша формула третього розділу).

У формулах позначення символів і числових коефіцієнтів необхідно застосовувати відповідно до прийнятих стандартів. Значення символів і числових коефіцієнтів, що входять у формулу, повинні бути приведені безпосередньо під нею в тій послідовності, у якій вони приведені у формулі, після слова “де” без двокрапки після нього.

Формули розташовують по центрі аркуша, дотримуючись симетричності.

6.6.Крім текстової частини, дипломна робота включає графічну – 4-5 аркушів ілюстраційного матеріалу (графіки, схеми, діаграми, таблиці і т.д.), необхідні для захисту дипломної роботи.

6.7.Використання в роботі основних цитат, цифрових даних, схем і ін., запозичених з літературних і інших джерел, а також запозичення висновків, думок у інших авторів обов'язково повинне супроводжуватися посиланням на назву джерела. Список літератури показаний у додатку 7.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)