АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зображення розрізів

Читайте также:
  1. Графічне зображення пропозиції грошей.
  2. Графічне зображення результатів маркетингового дослідження (завдання 3, пункт 2)
  3. Графічні зображення та робота з ними.
  4. Зображення елементів на схемах
  5. Зображення елементів на схемах
  6. ЗОБРАЖЕННЯ МІСЦЕВИХ ПРЕДМЕТІВ І РЕЛЬЄФУ НА ТОПОГРАФІЧНИХ КАРТАХ
  7. Методи вивчення розрізів свердловин
  8. Порядок і методи дослідження термодинамічних процесів. Ізохорний, ізобарний, ізотермічний, адіабатний процеси та їх зображення в кординатах PV, TS
  9. Рідкокристалічні дисплеї. Методи формування зображення.
  10. СХЕМАТИЧНЕ ЗОБРАЖЕННЯ БУДОВИ КВІТКИ
  11. Тема 1. Складання варіаційних рядів та їх графічне зображення.

Важливим етапом оформлення креслення є зображення розрізів. Для того щоб показати внутрішній пристрій кронштейна,

доцільно виконати східчастий розріз. Побудова розрізу варто виконувати в наступній послідовності.

1. Вид, на якому будемо зображувати лінію перетину, необхідно
перевести в стан Поточний. У нашому випадку це - Проекційний вид 2 (вид зверху).

2. У діалоговому вікні «Установка глобальних прив'язок» включити прив'язку Вирівнювання.

3. На панелі Позначення необхідно вибрати кнопку <Лінія розрізу >

4. За допомогою прив'язки Вирівнювання варто вказати точки 1,2,3 й 4, що визначають лінію перетину, з огляду на, що ця лінія повинна проходити через центрові точки 5 й 6 відповідних окружностей (рис. 3.14).

При створенні лінії перетину потрібно перевірити напрямок погляду, що вказується спеціальними стрілками. Якщо воно обрано неправильно, то його можна поміняти на протилежне за допомогою спеціальної кнопки в рядку Параметрів об'єктів й увести кнопку <Створити об'єкт>.

Рис. 3.14

 

6. На панелі Створення асоціативних видів уведемо кнопку <Розріз/Перетин> , після чого курсором необхідно указати лінію перетину. Якщо всі попередні операції були виконані правильно, то лінія перетину позначиться червоними кольорами. На екрані з'явиться фантом у вигляді габаритного прямокутника.

7. Далі в рядку Параметрів об'єктів варто ввести закладку <Штрихування> (рис. 3.15) і задати всі параметри штрихування.

Рис. 3.15.

8. Мишею варто вказати напрямок розташування розрізу. Він установиться в проекційному зв'язку з видом Зверху на місці виду З переду. Новий вид буде поточної й автоматично одержить ім'я Розріз А - А.

На даному кресленні в січну площину входить ребро жорсткості. Відповідно до правил побудови креслення ребро жорсткості не штрихується, тому надалі штрихування необхідно буде перешикувати в ручному режимі.

На закінчення компонування креслення необхідно вирівняти розріз із видом Ліворуч. Для розміщення всіх видів у проекційному зв'язку треба скористатися командою Зміщення у сполученні із прив'язкою Вирівнювання, яку можна вибрати серед списку локальних прив'язок. Відкрити Локальні прив'язки треба за допомогою контекстного меню при натисканні правої клавіші миші.

У результаті одержимо креслення представлене на рис. 3.16.

Рис. 3.16

 

5. Оформлення асоціативного креслення

Отриманий в автоматичному режимі креслення необхідно оформити. Оформлення передбачає: побудова осей, проставляння розмірів, введення технологічних позначень, введення технічних вимог, заповнення основного напису.

Оскільки створене креслення асоціативний, тобто пов'язаний з моделлю, то при оформленні його варто скористатися режимом параметризації. Для цього в меню Сервіс ® Параметри виберемо закладку Поточне креслення й відкриємо діалогове вікно (рис. 3.17), у лівій частині виділимо розділ Параметризація. У правій частині вікна включимо прапорці Все в групах Асоціювати при уведенні для об'єктів оформлення й Параметризировать для побудов.

Рис. 3.17.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)