АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення вторинних елементів

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Автоматичне створення форм
  3. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства
  4. Атомні радіуси деяких елементів, пм
  5. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  6. БІОГЕННИЙ КРУГООБІГ РЕЧОВИН І ХІМІЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ В БІОСФЕРІ
  7. Біржовий механізм ціноутворення. Формування цін на біржі. Структура елементів біржової ціни. Сутність та правила біржового котирування.
  8. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.
  9. Вибір типу трансформаторної підстанції напругою 10/0,4кВ. Вибір елементів живлячої мережі.
  10. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  11. Види нового товару. Процес створення нового товару
  12. Використання клаузури для створення банку ідей і пропозицій

На другому етапі одночасно формуємо опорну призму 3 і ребро жорсткості 4. Для цього знову вводимо Площину XX і виконуємо Ескіз 2, задаємо його розміри (рис. 2.49).

Рис. 2.49

 

На панелі Редагування деталі вибираємо кнопку <Приклеїти видавлюванням > і в рядку параметрів об'єктів задаємо необхідні величини, вибираємо опцію Прямий напрямок і вводимо кнопку <Створити>. Одержуємо модель у вигляді, показаному на рис. 2.50

Далі виконаємо зрізи. У КОМПАС-3D можна видалити частина тіла по границі, що представляє собою площина або поверхня, утворену довільним ескізом.

У дереві побудов виберемо Площину і створимо Ескіз 3 (рис. 2.51), при цьому деталь розташуємо відповідно до осей координат плоского малюнка. Потім виберемо на панелі Редагування деталі кнопку <Розтин по ескізі> і виконаємо зріз. Напрямок зрізу буде показано стрілкою - фантомом, якщо воно обрано неправильно, можна змінити його на протилежне (рис. 2.52).

Рис. 2.50

Рис. 2.51

 

Рис. 2.52

 

Другий зріз виконуємо аналогічно першому, тобто створюємо Ескіз 4 (рис. 2.53) і повторюємо операцію за допомогою кнопки <Розтин по ескізі».

У результаті одержуємо модель, показану на рис. 2.54.

Рис. 2.53

 

 

Рис. 2.54

 

Виконуємо зріз на ребрі жорсткості. Для цього вибираємо в дереві побудов Площина ХУ й створюємо Ескіз 5 (рис. 2.55).

По ескізі виконуємо зріз, і наша модель придбає вид, показаний на рис. 2.56.

Рис. 2.55

 

 

Рис. 2.56

 

 

На третьому етапі будемо створювати елемент деталі, напрямну яка складається з циліндричної поверхні й двох отворів у ньому, один з яких співосний.

У дереві побудов виберемо Площину 2У и створимо Ескіз 6 (рис. 2.57).

Рис.2.57.

 

На панелі Редагування деталі вибираємо кнопку <Приклеїти видавлюванням> і задаємо параметри видавлювання (рис. 2 58). Операція видавлювання буде виконуватися у двох напрямках. У результаті одержуємо модель, зображену на рис. 2.59.

Рис.2.58.

 

Далі на Площині 2У формуємо Ескіз 7 у вигляді окружності, діаметр якої дорівнює діаметру отвору. На панелі Редагування деталі вибираємо кнопку <Вирізати видавлюванням> і задаємо параметри. Одержуємо модель, зображену на рис. 2.60.

Рис. 2.59.

 

 

Рис. 2.60.

 

 

Для того щоб виконати отвір у верхній частині напрямної, створимо зміщену площину. На панелі Допоміжної геометрії натискаємо кнопку <Зміщена площина> і в якості базової вибираємо Площину ХУ, а потім величину зсуву, що повинна рівнятися висоті всієї деталі. На створеної в такий спосіб додаткової площини виконуємо Ескіз 8 (рис. 2.61) і операцію Вирізати видавлюванням.

Далі виконаємо отвору в підставі кронштейна. У дереві побудов вводимо Площину ХУ й створюємо Ескіз 9 (рис. 2.62).

Рис. 2.61

 

 

Рис. 2.62.

 

 

Застосуємо операцію Вирізати видавлюванням й одержимо отвори для кріп­лен­ня кронштейна (рис. 2.63).

На закінчення формуємо в підставі проріз. У дереві побудов уводимо Площину 2У и виконуємо Ескіз 10 (рис. 2.64), а потім повторюємо операцію Розтин по ескізі. У результаті одержуємо модель, зображену на рис. 2.65.

Рис. 2.63 Рис.2.64. Рис. 2.65

 

Для того щоб модель придбала закінчений вид, виконуємо сполучення й фаски, а потім відкриваємо діалогове вікно, у якому встановлюємо назву деталі й матеріал, з якого згодом вона буде виготовлена (рис. 2.66).

Рис. 2.66.

 

У кінцевому варіанті модель здобуває вид, зображений на рис. 2.67.

Рис. 2.67


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)